Το Stranger Things για περίπου έξι χρόνια ήταν από τις πιο επιτυχημένες σειρές του Netflix. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν η ναυαρχίδα του. Και εξακολουθεί να είναι, με τη διαφορά πως το Wednesday του Tim Burton έχει περάσει πρώτο στις προβολές, αλλά μένει να δούμε αν θα συνεχίσει να είναι το ίδιο επιτυχημένο και στη 2η σεζόν.

Η αλήθεια είναι πως η παρέα του Stranger Things θα μας λείψει, ωστόσο είναι μεγάλο κατόρθωμα οι δημιουργοί να γνωρίζουν πότε πρέπει να σταματήσουν και να γράψουν τον επίλογο. Έχουμε δει σειρές και σειρές να ξεκινούν με επιτυχία και στο τέλος να έχουν γίνει ένα με τη μάζα.

Έτσι, η σειρά που μας θύμισε λίγο από τη δεκαετία των 90s που μεγαλώσαμε, θα επιστρέψει για την 5η και τελευταία σεζόν. Και σε αυτή θα τα παίξουν όλα για όλα, μιας και θα είναι ακόμα πιο ακριβή στην παραγωγή από τις προηγούμενες. Για την 4η σεζόν χρειάστηκαν περίπου 30 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο, αριθμός που θα ανέβει κι άλλο.

Όπως γράφει το ρεπορτάζ του Punk News, το καστ έκανε τις απαραίτητες συμφωνίες για τους μισθούς, με τις πρώτες φήμες να κάνουν λόγο για συνολικά 80 εκατ. δολάρια. Μιας και είναι η τελευταία σεζόν, είναι δεδομένο πως οι περισσότεροι θα ζήτησαν παραπάνω για το κασέ τους.

Εκείνη που δεν έκανε συζητήσεις ήταν η Millie Bobby Brown, η οποία έχει ήδη συμφωνία με το Netflix, οπότε αμείβεται διαφορετικά.

Stranger Things

Η Winona Ryder και ο David Harbor θα λάβουν μισθό που θα ανέρχεται 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σεζόν, μια σημαντική αύξηση από τα 2,8 εκατ. δολάρια που έπαιρναν στην 3η σεζόν. Όσον αφορά τους Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp και Finn Wolfhard, μαζί με τη Sadie Sink θα λάβους μισθούς που θα φτάνουν λίγο πάνω από τα 7 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται πως στην πρώτη σεζόν, τα παιδιά που τότε ήταν 12 και 13 ετών, έλαβα 25.000 δολάρια ανά επεισόδιο, που συνολικά ανερχόταν στα 200.000 δολάρια για ολόκληρη τη σεζόν.

Διαβάστε ακόμη: 2/2 για το MEGA: Η σειρά που δεν έχει καν κυκλοφορήσει και ετοιμάζεται για Netflix

Σχετικά με τους Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery και Maya Hawke, το ποσό θα φτάνει τα 6 εκατ. δολάρια για ολόκληρη τη σεζόν. Τέλος, για τους Brett Gelman, Priah Ferguson, Jamie Campbell Bower και Cara Buono, οι μισθοί θα είναι πολύ μικρότεροι από όλους τους παραπάνω.

Πάντως, αν πρέπει να κάνουμε λόγο για τα πιο ακριβά καστ, το Stranger Things δεν είναι το μοναδικό που έχει τέτοια υπέρογκα ποσά. Την πρωτοκαθεδρία έχει η 8η σεζόν του «Game of Thrones» που κυκλοφόρησε το 2019, όπου οι πέντε πρωταγωνιστές, Kit Harington, Emilia Clarke, Peter Dinklage, Lena Headey και Nikolaj Coster-Waldau, έπαιρναν 1,2 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο. Συνολικά για τη σεζόν αυτοί μόνο κόστισαν 9,6 εκατομμύρια δολάρια.

Αν πάμε ακόμα πιο πίσω, το 2003 και το 2004 δηλαδή, οι έξι πρωταγωνιστές της σειράς «Friends», έλαβαν 22 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας.