Το Netflix κυκλοφόρησε τα πρώτα 8 λεπτά της τέταρτης σεζόν της πολυαναμενόμενης σειράς, Stranger Things, υπενθυμίζοντας μας τον λόγο που έγινε παγκόσμια επιτυχία. Πέτυχε σίγουρα τον στόχο του, να δημιουργήσει δηλαδή ενθουσιασμό για την πρεμιέρα στις 27 Μαΐου. Άλλωστε έχουν περάσει τρία χρόνια από την προηγούμενη σεζόν και το ενδιαφέρον μπορεί να είχε χαθεί.

Τα πρώτα οκτώ λεπτά του πρώτου επεισοδίου είναι αρκετά για να σε ξαναβάλουν στο κλίμα μιας σειράς επιστημονικής φαντασίας και τρόμου. Μάλιστα, η τέταρτη σεζόν αναμένεται να είναι η πιο έντονη μέχρι στιγμής. Αυτό το επιβεβαιώνει το οκτάλεπτο teaser. Γεμάτο αγωνία και μέσα σε μια άκρως σκοτεινή ατμόσφαιρα, γυρνάς πίσω στην πρώτη σεζόν, όταν η Eleven βρισκόταν ακόμα στο εργαστήριο Hawkins. Το βίντεο ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 1979, πηγαίνοντας μας στο μέρος που μεγάλωσε μαζί με άλλα χαρισματικά παιδιά.

Βλέπουμε τον Dr. Brenner να παίρνει ένα άλλο παιδί, που έχει τον αριθμό 010 τατουάζ στον καρπό του, για να κάνει κάποιες εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, του ζητάει να ψάξει και να βρει – μέσω των υπερφυσικών ικανοτήτων του – τον Dr Ellis και τον 06. Αφού τους ψάχνει, λέει ότι κάτι κακό συμβαίνει και ότι ο γιατρός με το παιδί είναι νεκροί.

Τότε αντιλαμβάνεται ότι γίνεται σφαγή στο εργαστήριο, καθώς ακούγονται κραυγές. Ο Brenner πέφτει στο έδαφος τραυματισμένος από την αιφνιδιαστική επίθεση. Ο 010 και τα υπόλοιπα παιδιά είναι νεκροί. Καθώς ο Brenner περπατά μέσα στο γεμάτο πτώματα κατεστραμμένο εργαστήριο, τα φώτα τρεμοπαίζουν και σβήνουν.

Όλα προϊδεάζουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η El, όπως και αποκαλύπτεται, όταν ο Brenner μπαίνει στην αίθουσα με τα παιχνίδια. «Τι έχεις κάνει;» την ρωτάει, πριν η οθόνη γίνει μαύρη, αφήνοντάς μας πάνω στο καλύτερο. Ο λόγος που το έκανε δεν δίνεται, αλλά πιθανόν να ήθελε να λυτρώσει τα υπόλοιπα παιδιά, ή να κυριεύτηκε από την εκδικητική της μανία. Μπορεί ακόμα να προοικονομεί την εξέγερση της El.

Τι άλλο να περιμένουμε από τη νέα σεζόν του Stranger Things

Τον Μάιο του 2021, ένα teaser ανέφερε  ότι η ιστορία προέλευσης του Eleven (Millie Bobby Brown) θα εξερευνηθεί περισσότερο, οπότε καταλαβαίνουμε γιατί το πρώτο επεισόδιο μας γυρνάει πίσω.

Οι Duffer Brothers επιβεβαίωσαν ότι η 5η σεζόν θα είναι η τελευταία του Stranger Things. «Πριν από επτά χρόνια, σχεδιάσαμε την πλήρη ιστορία για το  Stranger Things. Εκείνη την εποχή, προβλέψαμε ότι η ιστορία θα διαρκούσε τέσσερις έως πέντε σεζόν. Αποδείχτηκε πολύ μεγάλη για να την πούμε σε τέσσερις, αλλά τώρα οδεύουμε προς το φινάλε μας» έγραψαν. Άρα μια διαφήμιση που προώθησε την τέταρτη σεζόν επίσης έκανε teasing ότι «κάθε τέλος έχει μια νέα αρχή», οπότε ίσως υπάρχει ένα spinoff στα σκαριά.

Να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία επεισόδια θα κυκλοφορήσουν την 1η Ιουλίου ως Part 2 της σεζόν, μια πρακτική που εφαρμόζει το Netflix στις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

https://www.youtube.com/watch?v=5QiG9w0SUzk&feature=emb_title

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Daredevil: Είναι επίσημο – Ο Matt Murdock επιστρέφει με νέες σεζόν στο Disney+

Squid Game: Δεν θα κυκλοφορήσει στο Netflix πριν το 2023 – Τι ξέρουμε για την 2η σεζόν

Barbie: Saoirse Ronan, Dua Lipa και άλλοι προστίθενται στο cast – Όσα ακούστηκαν στις Κάννες για την ταινία