Η 4η σεζόν του Stranger Things ήταν απόλαυση. Όσοι την είδατε, το ξέρετε. Η σειρά έχει ένα μαγικό τρόπο να σε κολλάει από το πρώτο λεπτό και υποθέτουμε ότι τα επεισόδια τα τελειώσατε κι εσείς μονοκοπανιά. Ειδικά, το περασμένο Σαββατοκύριακο που κυκλοφόρησε στο Netflix το δεύτερο part με δύο επεισόδια που έμοιαζαν σαν αυτοτελείς ταινίες. Αφήστε, δε, που χαζέψαμε πολύ κόσμο στο Instagram, να έχει μαζευτεί, παρέα με πίτσες για να παρακολουθήσει το Stranger Things. Αυτοί είμαστε.

Στην τελευταία σεζόν απ’όλα είχε ο μπαξές: Τέρατα, ήπιο φλερτ και ένα τεράστιο χάος. Μάθαμε, επίσης, περισσότερα για την Eleven και Upside Down, καθώς και την ιστορία του Vecna και από που κρατάει η σκούφια του. Τώρα, η προσοχή μας έχει στραφεί στην 5η σεζόν, η οποία ελπίζουμε να μη σκάσει μύτη στην online streaming πλατφόρμα, τρία χρόνια μετά. Μέχρι τότε, κάνουμε τον απολογισμό της τελευταίας σεζόν και παραθέτουμε τα βασικά ερωτήματα που μας γεννήθηκαν.

Ερώτημα 1ο: Θα καταφέρει το Hawkins να επιβιώσει;

Το φινάλε μας αφήνει να υποθέσουμε πως το Hawkins έχει πολλά ακόμη να ζήσει. Ο Vecna υλοποίησε την κατάρα του, αλλά το ερώτημα παραμένει: Τι ακολουθεί; Θα συμβεί μια τεράστια και ολική μάχη μεταξύ των κατοίκων του Hawkins και των πλασμάτων από Upside Down; Αν υποθέσουμε ότι η Nancy ανέφερε πως είδε γιγάντια τέρατα, ίσως να δούμε και νέα πλάσματα στην επόμενη σεζόν. Τώρα που οι πύλες άνοιξαν, ίσως αυτό που είδαμε να ήταν μόνο η αρχή από την οργή και το σχέδιο του Vecna. Η Eleven πάντως φάνηκε να είναι αποφασισμένη και έτοιμη για πόλεμο.

Ερώτημα 2ο: Τι θα απογίνει η Max;

Η Max πήγε και ήρθε. Παρά τις προσπάθειες της να νικήσει τον Vecna, στο τέλος δεν τα κατάφερε. Χέρια και πόδια έσπασαν, μάτια τυφλώθηκαν, αλλά η Eleven την επανέφερε στη ζωή. Βέβαια, βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κώμα, οπότε κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί με τον ρόλο της. Ενδέχεται να ξυπνήσει αλλά να παραμείνει η τύφλωση, ενώ το γεγονός ότι η Eleven προσπάθησε να μπει στο μυαλό της χωρίς ανταπόκριση, ίσως να μην αφήνει και πολλές ελπίδες για επιστροφή της. Από την άλλη, είναι κι εκείνη ένας βασικός χαρακτήρας, οπότε οι αδερφοί Duffer για να μην την άφησαν να πεθάνει, όλο και κάτι θα έχουν σκεφτεί.

Stranger Things

Ερώτημα 3ο: Steve και Nancy θα είναι μαζί;

Μέσα σε όλο αυτό το χάος και τα τέρατα, υπήρχε και αυτό το φλερτάκι από τον Steve. Φάνηκε σε κάποιες φάσεις ο έρωτας τους να αναζωπυρώνεται, αλλά στο τέλος ο σύντροφός της, Jonathan, εμφανίζεται ξανά και κάπως τα καταστρέφει όλα. Ή και όχι. Διότι το κλίμα μεταξύ τους δεν φάνηκε να είναι καλό, ενώ το γεγονός ότι εκείνος απουσίαζε από το Hawkins, την ώρα που οι άλλοι δύο τα έβαζαν με τον Vecna, επηρέασε τα αισθήματα της Nancy. Μπορούν τελικά ο Steve και η Nancy να είναι μαζί; Η Joyce και ο Hopper οδεύουν προς αυτό το σημείο, ενώ η Eleven και ο Mike είναι ζευγάρι από την 3η σεζόν. Τώρα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ο Steve και η Nancy να επανασυνδεθούν.

Ερώτημα 4ο: Ελευθέρωσε κανείς τον Owens;

Η τύχη του Owens έμεινε εντελώς άγνωστη. Ο γιατρός που βρισκόταν στις υπόγειες εγκαταστάσεις, μαζί με την Eleven, εντοπίστηκε από τον στρατό, ενώ ήταν ήδη δεμένος με χειροπέδες. Ο Sullivan πάντως όταν βγήκε από το εργαστήριο δεν τον είχε μαζί του. Αν όμως ο Owens είχε πεθάνει, δεν θα μας το έδειχναν;

Stranger Things

Ερώτημα 5ο: Τι συμβαίνει τώρα με τον Vecna;

Στην 4η σεζόν, ο Vecna αφηγείται την ιστορία του στην Eleven, που η ίδια έβαλε το χέρι της για να γίνει αυτό που είδαμε. Αλλά είναι οριστικά νεκρός; Γιατί στο φινάλε δεν φάνηκε να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μήπως επιστρέψει ακόμα πιο οργισμένος;

Stranger Things

Ερώτημα 6ο: Τι στο καλό θέλουν οι Ρώσοι με το Demogorgon;

Τόσα πολλά από τα πειράματα του Brenner έχουν πλαισιωθεί ως μια προσπάθεια να νικήσουν τους Σοβιετικούς. Και οι Σοβιετικοί ήταν μια μεγάλη απειλή στην 3η σεζόν, όπου είδαμε ότι προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Upside Down, τόσο στη Ρωσία όσο και από το εμπορικό κέντρο Starcourt. Αλλά δεν ξέρουμε ακόμα ποιος είναι ο στόχος τους ή πώς είχαν αυτά τα τέρατα στη ρωσική φυλακή όπου κρατούσαν τον Hopper. Στο φινάλε, βλέπουμε ότι είχαν Demogorgons σε γυάλινους σωλήνες και ένα γιγαντιαίο δωμάτιο γεμάτο με τα σωματίδια που αποτελούν τη Σκιά. Πώς πήραν αυτό το υλικό και τι σχεδιάζουν να κάνουν με αυτό; Θα μπορούσε να υπάρξει ένα σενάριο στην 5η σεζόν, όπου οι πολίτες του Hawkins να αναγκάζονται να συνεργαστούν με τους Σοβιετικούς, ώστε να σώσουν τον κόσμο από τη φρίκη του Upside Down;

Stranger Things

Ερώτημα 7ο: Οι χρονικές διαφορές

Όταν η παρέα ταξιδεύει στο Upside Down μέσω της πύλης, η Nancy ανακαλύπτει ότι το σύμπαν έχει παγώσει στο χρόνο, συγκεκριμένα τη στιγμή που ο Will απήχθη. Φυσικά, υπάρχει το ερώτημα γιατί; Και εγείρει επίσης πρόσθετα ερωτήματα, όπως: Ήταν η κιθάρα του Eddie στον τοίχο του από εκείνη την ομιχλώδη νύχτα του 1982; Ήξερε ότι θα ήταν εκεί; Και αν ο Vecna δημιούργησε, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, την τοπογραφία του Upside Down, τι ήταν αυτό με την απαγωγή του Will που τον έκανε να παγώσει τον χρόνο εκείνη ακριβώς τη στιγμή;

Stranger Things

Ερώτημα 8ο: Μήπως ο Vecna ήταν εκεί από την αρχή;

Υπάρχει μια θεωρία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, η οποία λέει ότι ο Vecna ήταν αυτός που απήγαγε για πρώτη φορά τον Will στην 1η σεζόν. Λέγεται, επίσης, πως ο One είναι ο πατέρας της Eleven. Συγκεκριμένα, η θεωρία αναφέρει ότι ο Dr. Brenner ανακάλυψε τον One και τις δυνάμεις του, και απήγαγε τη μετέπειτα μητέρα της Eleven, με σκοπό να τους αναγκάσει να κάνουν παιδιά. Τα πρώτα εννέα, ήταν σαφώς πιο αδύναμα από την Eleven, και για αυτό ο Brenner περίμενε ο One να φτάσει σε ηλικία 24 ετών, για να γεννηθεί η Eleven το 1971.

Όπως και να ΄χει, στην 5η σεζόν, θα έχουμε περισσότερες αναδρομές που θα δείχνουν πόσο κοντά ήταν ο Vecna με τους χαρακτήρες μας κατά τη διάρκεια των προηγούμενων επεισοδίων.

Τέλος, να αναφέρουμε πως οι αδερφοί Duffer έχουν ήδη παρουσιάσει την τελευταία σεζόν στο Netflix, αλλά ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα για την πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν δεν έχει καθοριστεί. Ας ελπίζουμε να μην περάσουν χρόνια.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Netflix: Θα ξανά προσπαθήσει να βγάλει live-action Death Note – Αυτήν την φορά με τους δημιουργούς του Stranger Things

Τι να δεις στο Netflix το ΣΚ αν ο δρόμος δεν σε βγάλει παραλία

Blonde: Κυκλοφόρησε το trailer της πολυαναμενόμενης ταινίας για τη ζωή της Marilyn Monroe