Ακόμα ένα τραγούδι ανασταίνεται από την σειρά «Stranger Things» μετά από το Running Up That Hill της Kate Bush. To highlight του part 2 της τέταρτης σεζόν ήταν η σκηνή που ο Eddie Munson παίζει στην κιθάρα το Master Of Puppets, για να τραβήξει τις νυχτερίδες.  Η επική σκηνή είχε ως αποτέλεσμα το τραγούδι των Metallica από το 1986, να ανέβει στα charts.

Έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις καλύτερες σκηνές ολόκληρης της σειράς, καθώς πολλοί ενθουσιάστηκαν βλέποντας το heavy metal να ανακτά την δόξα του. Όταν το τραγούδι κυκλοφόρησε αρχικά πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, το «Master of Puppets» έφτασε στο νούμερο 29 του Billboard 200.

Αλλά τώρα, ανεβαίνει στο Top 50 στο Παγκόσμιο playlist του Spotify, σύμφωνα με το Blabbermouth και έχει φτάσει στο #26. Τα μέλη της μπάντας των Metallica πιθανότατα θα επωφεληθούν αρκετά από την συμμετοχή τους στο φινάλε του Stranger Thing, όπως και η Bush. Η τραγουδίστρια έχει κερδίσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα στην τέταρτη σεζόν που έκανε το ντεμπούτο της, σύμφωνα με το CBS News καθώς το τραγούδι της «Running Up That Hill» εμφανίστηκε σε πολλά επεισόδια.

Το τραγούδι έγινε τόσο δημοφιλές που έφτασε στην κορυφή των μουσικών charts του Ηνωμένου Βασιλείου 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το 1985. Είναι πιθανόν να διατηρήσει τα χρήματα, αφού η εταιρεία της, Noble & Brite, κατέχει τα δικαιώματα ηχογράφησης του τραγουδιού. Έσπευσε να ευχαριστήσει τους δημιουργούς της σειράς, The Duffer Brothers, που έβαλαν το τραγούδι σε ένα κομβικό σημείο της σειράς.

Το «Running Up That Hill» κατέρριψε ακόμη και το ρεκόρ του «Last Christmas» του Wham, το οποίο κέρδισε την πρώτη θέση 36 χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Φαίνεται ότι το «Master of Puppets» μπορεί να κάνει ξανά την διαφορά.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Stranger Things: Ένα φινάλε με αυτοσχεδιασμό, έντονες συγκινήσεις και πολλά επιτηδευμένα κενά

Avatar: O James Cameron μπορεί να αποχωρήσει από τον ρόλο του σκηνοθέτη

Η YENNA της Μαρίνας Σάττι είναι η Αναγέννηση της ελληνικής μουσικής