Το This is Us είναι μια αμερικάνικη δραματική σειρά αφιερωμένη στην οικογένεια, που ξεκίνησε να προβάλλεται στο NBC το φθινόπωρο του 2016. Η σειρά ακολουθούσε τις ζωές των Kevin, Kate, Randall και Jack Pearson, όπως αυτές εξελίσσονται από τα 36α γενέθλια τους και μετά. Για έξι χρόνια, η σειρά γοήτευσε τους θαυμαστές αποτυπώνοντας την καθημερινή ζωή της οικογένειας Pearson.

Τώρα, καθώς η τελευταία σεζόν του πλησιάζει στο τέλος της την επόμενη εβδομάδα, ήρθε η ώρα να ειπωθεί ένα τελευταίο αντίο στο This is Us και στους χαρακτήρες που τόσοι πολλοί οι θεατές λάτρεψαν.

Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Dan Fogelman και η πλοκή ακολουθεί τη ζωή των δύο γονιών, του Jack Pearson (Milo Ventimiglia) και της Rebecca Pearson (Mandy Moore), καθώς και των τριών παιδιών τους, Kate (Chrissy Metz), Kevin (Justin Hartley) και Randall (Sterling K. Brown). Με φόντο το παρόν, αλλά κυρίως το παρελθόν, γίνονται πολλές αναδρομές που ρίχνουν φως στην περίπλοκη οικογενειακή ιστορίας τους, εξηγώντας γιατί είναι έτσι όπως είναι.

Το παρελθόν εξηγεί πως γνωρίστηκαν οι δυο τους, στο παρόν ποια είναι η ζωή των τριών παιδιών, καθώς και στο βαρυσήμαντο γεγονός που απομακρύνει την οικογένεια. Μια πυρκαγιά που θα σκοτώσει τον Jack, οδηγεί στο να αποκτήσουν όλοι βαρύ τραύμα, και ο ένας να κρατήσει αποστάσεις από τον άλλον. H Rebecca παθαίνει αλτσχάιμερ, που σταδιακά χειροτερεύει.

«Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι», δήλωσε η δημοσιογράφος πολιτισμού της HuffPost, Candice Frederick. Οι αναδρομές της σειράς λειτουργούν, «επειδή υπάρχει ήδη μια κατανόηση για το πώς θα τελειώσει και θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία». Η δημοσιογράφος ψυχαγωγίας του Insider, Esme Mazzeo, λέει στο BBC Culture ότι «η δομή και η αφήγηση στο This is Us ήταν πραγματικά μοναδικά για μένα όταν πρωτοξεκίνησε» και πρόσθεσε:

«Αυτό είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα. Πολλές σειρές θέλουν απλώς να συνεχίσουν το δράμα. Το This is Us είχε από την αρχή δείξει την ιστορία που επρόκειτο να διηγηθεί , και νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό». Ακόμη και στο πιλοτικό επεισόδιο, βλέπουμε υποδείξεις για το τι θα συμβεί στη ζωή των Pearsons αργότερα. Οι χειρότεροι φόβοι μας ότι ο Jack θα μπορούσε να είναι νεκρός επιβεβαιώνονται στην 1η σεζόν, όταν η Kate παρουσιάζει το δοχείο με τις στάχτες του μπαμπά της».

This is Us

Η σειρά ακολούθησε φυσικά και διαφορετικό δρόμο. Αποτύπωσε τα σύγχρονα γεγονότα, όπως η πανδημία και η αναβίωση του κινήματος Black Lives Matter. Ωστόσο, η φυλετική εξερεύνηση της σειράς δεν ήταν κάτι καινούριο. Είδαμε τη Rebecca να αντιμετωπίζει τη μητέρα της για το πόσο άσχημα συμπεριφέρεται στον Randall επειδή είναι μαύρος. Γίναμε μάρτυρες του ίδιου σε νεαρή ηλικία, που αναρωτιόταν αν είναι η βιολογική του οικογένεια, και ακούσαμε τον Kevin να υπονοεί ότι ο αδερφός του «δεν είναι αρκετά μαύρος» και ότι τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης από τη μητέρα τους, από το χρώμα του δέρματός του.

«Αν μας δώσετε σημερινούς χαρακτήρες ή σημερινές ιστορίες, πρέπει να υπάρχουν αναφορές σε μεγάλα πράγματα που συμβαίνουν», σχολιάζει ο Frederick και προσθέτει: «Ο φυλετικός απολογισμός και μια πανδημία είναι αναπόφευκτες, υπάρχουν παντού».

Κατά τη διάρκεια των έξι σεζόν, ο Randall παλεύει πάντα με μια αίσθηση απομόνωσης μέσα στην οικογένειά του, επειδή δεν τους έμοιαζε και είχε αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το ιστορικό του, μερικές εξ αυτών που απαντήθηκαν αργότερα.

Από την πρεμιέρα, το This is Us έχει προταθεί για 38 Emmy. Σύμφωνα με τον Frederick, ένας από τους λόγους για την επιτυχία της σειράς είναι οι ιστορίες που «είναι τόσο ταυτόσιμες στην πραγματική ζωή». Αυτό που βλέπουμε στην οθόνη είναι γεγονότα που «όλοι μας φέρνουμε από τις προσωπικές μας εμπειρίες», λέει η παραγωγός και συγγραφέας της σειράς Elan Mastai.

Την εποχή του online streaming το This is Us έκανε τη διαφορά

Υπάρχει επίσης ένα αξιοσημείωτο γεγονός από τη δυναμική που δημιουργήθηκε από μια παραδοσιακή εκπομπή δικτύου όπως το This is Us. Στην εποχή που οι κολοσσοί του streaming, όπως το HBO Max και το Netflix, που πετάνε τη σειρά ολόκληρη, το This is Us εξακολουθούσε να έχει μια εβδομαδιαία βάση. «Υπάρχει μια αίσθηση συνεχούς πορείας από το να πετάς 10 επεισόδια μαζί», λέει ο Frederick. Αυτό το είδος σειράς μπορεί να δημιουργήσει πολύ buzz την ημέρα, αλλά δεν διατηρείται, υποστηρίζει. «Ενώ με τα τηλεοπτικά δίκτυα, οι άνθρωποι μπορούν να περιμένουν με ανυπομονησία το επεισόδιο».

Φυσικά τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς το συγκεκριμένο καστ. Το 2017, ο Sterling K. Brown έγινε ο πρώτος μαύρος ηθοποιός, εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, που κέρδισε το Emmy για τον ρόλο του ως Randall. Οι ηθοποιοί μεταξύ τους έχουν τρομερή χημεία. Ειδικότερα, η σχέση του Moore και της Ventimiglia βγάζει μια φυσικότητα. Ως θεατής, είναι δύσκολο να μην επενδύσεις σε κάθε χαρακτήρα, ακόμα και σε αυτούς που μας κάνουν να κοιτάμε στα πλάγια και να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με απογοήτευση.

Παρά τη συναισθηματική δομή της σειράς, οι συγγραφείς της έχουν στόχο να δημιουργήσουν ιστορίες που εκτείνονται σε ένα μέγαλο φάσμα. «Δεν προσπαθούμε απλώς να κάνουμε το κοινό να κλάψει. Δεν θέλουμε μόνο ένα πράγμα, θέλουμε τα επεισόδια να τα νιώθουν σαν ένα συναισθηματικό ταξίδι. Είναι το πορτρέτο μιας οικογένειας», λέει ο Mastai.

Είναι μια απλή ιστορία που τώρα πλησιάζει στο τέλος της και ακόμη και αυτό είναι κάτι που η εκπομπή έχει κάνει με τον δικό της τρόπο. Τι πρέπει όμως να περιμένουμε για την οικογένεια Pearson στις τελευταίες της στιγμές; «Το κοινό θα πρέπει απλώς να περιμένει ένα πραγματικά εγκάρδιο και ειλικρινές αντίο στους χαρακτήρες και όλες οι σημαντικές ερωτήσεις θα έχουν βρει τις απαντήσεις τους. Ένα από τα μεγαλύτερα σόου στον κόσμο δεν έχει δολοφονίες, χειρουργούς, δικηγόρους… ούτε μάχες, ούτε σωτηρία του κόσμου. Είναι απλώς μια ιστορία για μια οικογένεια που προσπαθεί να είναι δίπλα ο ένας για τον άλλον στα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

Με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Squid Game: Δεν θα κυκλοφορήσει στο Netflix πριν το 2023 – Τι ξέρουμε για την 2η σεζόν

Oussekine: Η δολοφονία από δύο αστυνομικούς που συγκλόνισε την Γαλλία

Tupac: Κυκλοφόρησε το trailer του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ράπερ και της μητέρας του