Το Netflix, διέψευσε τις ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη στον αριθμό των συνδρομητών της, με αποτέλεσμα τη βύθιση της τιμής των μετοχών της, κατά περίπου 20%, εξανεμίζοντας έτσι, το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που της είχαν απομείνει, από την εξάπλωση της πανδημίας το 2020.

Η γνωστή πλατφόρμα streaming εκτίμησε ότι θα αυξήσει τους συνδρομητές της κατά 2,5 εκατομμύρια, από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο 2022. Ο συγκεκριμένος αριθμός συνδρομητών, είναι μικρότερος του 50% (όπως είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές).

Η εταιρεία εν τέλει, μετρίασε τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη της, λέγοντας πως οι μειωμένοι αριθμοί οφείλονται στην καθυστερημένη διάθεση νέου περιεχομένου, το οποίο ανέμεναν οι εγγεγραμμένοι εδώ και καιρό.

Το Netflix είναι η μεγαλύτερη εταιρεία streaming παγκοσμίως. Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2021, πρόσθεσε 8,3 εκατομμύρια νέους συνδρομητές στο πελατολόγιο της, όταν είχε προχωρήσει στη διάθεση μιας σειράς νέων προγραμμάτων, όπως οι ταινίες «Red Notice» και «Don’t Look Up», αλλά και νέα επεισόδια της δημοφιλούς δραματικής τηλεοπτικής σειράς «The Witcher».

Οι αναλυτές στη βιομηχανία του θεάματος, εκτιμούσαν ότι το Netflix θα πετύχαινε αύξηση του αριθμού των συνδρομητών του κατά 8,4 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES.

Σε επιστολή προς τους συνδρομητές της, η εταιρεία, ανέφερε, ότι οι συνεχιζόμενες δυσκολίες από την πανδημία και οι οικονομικές δυσκολίες σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπως η Λατινική Αμερική, ενδεχομένως να εμπόδισαν την αύξηση των συνδρομητών.

Netflix: Ετοιμάζεται να αυξήσει ξανά τη συνδρομή του

Την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο, αύξησε τις τιμές στις μεγαλύτερες αγορές της, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ τώρα επιδιώκει την αύξηση των συνδρομητών της, στις αγορές του εξωτερικού.

Η πορεία της, ήταν δυναμική στη διάρκεια της πανδημίας, με μία απότομη αύξηση του αριθμού των συνδρομητών της το 2020. όταν οι άνθρωποι παρέμειναν στα σπίτια τους και οι κινηματογράφοι ήταν κλειστοί. Την επόμενη χρονιά ωστόσο, το 2021, σημειώθηκε επιβράδυνση. Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή πλατφόρμα προσέλκυσε περισσότερους από 36 εκατομμύρια συνδρομητές το 2020 και 18,2 εκατομμύρια το 2021.

Ερχόμενοι στο 2022, η αύξηση των συνδρομητών του Netflix, οι προβλέψεις είναι δυσοίωσες, με την JP Morgan να προβλέπει αύξηση μόλις κατά 2.5 εκατομμύρια, ενώ η FactSet προβλέπει καλύτερα δεδομένα με 5.8 εκατομμύρια για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σε κάθε περίπτωση, η μετοχή της εταιρείας έχει υποστεί καθίζηση, που αυξήθηκε το τελευταίο 4ήμερο λόγω της κρίσης στη Wall Street και αναμένεται απώλεια 45 δισ. δολαρίων από την κεφαλαιοποίηση της.

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα του, για το επόμενο διάστημα, αυτό περιλαμβάνει νέα επεισόδια των σειρών «Ozark», «Bridgerton» και «Stranger Things», αλλά και ένα ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων με πρωταγωνιστή τον Kanye West (aka. Υe).