Η ζωή του Tupac Shakur και της μητέρας του, Afeni Shakur, θα αποκαλυφθεί σε ένα νέο ντοκιμαντέρ, το «Dear Mama». Το FX μοιράστηκε το trailer, το οποίο υπογραμμίζει ένα μάθημα ζωής που μοιράστηκε μαζί του σε νεαρή ηλικία. Ο τίτλος «Dear Mama» είναι από το ομώνυμο κομμάτι του ράπερ από το 1995, ένας φόρος τιμής στη μητέρα του.

Το teaser από τη σειρά των 5 επεισοδίων δείχνει φωτογραφίες του ράπερ, ενώ ακούγεται η μητέρα του από πίσω. Η σειρά πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο. Κάθε επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο στο Hulu την επομένη της προβολής του στο FX.

Σύμφωνα με το Billboard θα είναι «ένα αφιέρωμα στο πιο εμβληματικό και επικίνδυνο δίδυμο μητέρας-γιου στην αμερικανική ιστορία, του οποίου το μήνυμα ελευθερίας, ισότητας, δίωξης και δικαιοσύνης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ».

«Ήταν δική μου ευθύνη να μάθω στον 2Pac πώς να επιβιώσει στην δική του πραγματικότητα. Έτσι, 2Pac όταν κάνεις κάτι λάθος, πήγαινε σε εκείνη τη γωνία, πάρε στα χέρια τους New York Times και ας ακολουθήσει μία διαμάχη. Όχι συζήτηση, διαμάχη. Άσε με να ακούσω ποια είναι η δική σου ιδέα και υπερασπίσου την», λέει η μητέρα του.

Αυτό το μάθημα προφανώς άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον ράπερ, ο οποίος εξακολουθεί να τιμάται για τους δυνατούς στίχους του ακόμη και δεκαετίες μετά τον θάνατό του. Ο Tupac δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1996 σε ηλικία 25 ετών. Η δολοφονία του παραμένει ανεξιχνίαστη και πολλά ντοκιμαντέρ έχουν γυριστεί σχετικά με την υπόθεση αυτή. Μετά τον θάνατό του, η μητέρα του δημιούργησε το Κέντρο Tupac Amaru Shakur για τις Τέχνες στην Τζόρτζια. Πέθανε το 2016 σε ηλικία 69 ετών.

https://www.youtube.com/watch?v=_SBR-6kh56w&feature=emb_title

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Maestro: To trailer της νέας σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Νίκος Κοκλώνης: Το νέο του ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στον Pablo Escobar

Το Τσερνόμπιλ των ΗΠΑ: Ο πυρηνικός εφιάλτης που θα μπορούσε να καταστρέψει τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια