O Yeong-su, ο αριθμός 001 στο Squid Game, έγινε ο πρώτος Κορεάτης ηθοποιός που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα, γράφοντας ιστορία. Ο 77χρονος, υποδύθηκε τον ηλικιωμένο Oh II-nam, στην δημοφιλέστερη σειρά του Netflix. Ο ρόλος του, του χάρισε τον τίτλο του καλύτερου Β’ ανδρικού ρόλου. Η νίκη του ανακοινώθηκε σε μια ιδιωτική τελετή που μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Νομίζω του άξιζε και με το παραπάνω ο τίτλος, καθώς η ερμηνεία του είχε συνεπάρει εκατομμύρια θεατές. Και ποιος δεν λυπήθηκε τον «γεράκο» που βρέθηκε σε μια ρώσικη ρουλέτα. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν άλλωστε ότι οι φετινές Χρυσές Σφαίρες θα είναι διαφορετικές, μετά τη διαμάχη που ξέσπασε σχετικά με την έλλειψη διαφορετικότητας μεταξύ των μελών της Ένωσης Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ και άλλα ηθικά ζητήματα που σχετίζονται με οικονομικά οφέλη.

«O Yeong-su κερδίζει την Καλύτερη Ερμηνεία Β’ Ανδρικού Ρόλου σε σειρά ή τηλεοπτική ταινία! Αν και ο Yeong-su είναι ένας αξιοσέβαστος ηθοποιός θεάτρου στη γενέτειρά του, Νότια Κορέα, αυτή είναι η πρώτη του υποψηφιότητα σε βραβεία», δημοσίευσαν οι Χρυσές Σφαίρες στην ιστοσελίδα της.

Το Squid Game, που δημιουργήθηκε από τον Hwang Dong-hyuk, αποτελεί μια δυστοπική σειρά, όπου απεγνωσμένοι διαγωνιζόμενοι καλούνται να παίξουν θανατηφόρα παιχνίδια, ώστε να κερδίσουν το δισεκατομμύρια και μια νέα ζωή. Ωστόσο, τα λεφτά που συγκεντρώνονται αντιστοιχούν σε ανθρώπινες ζωές. Και βέβαια αυτός που κρύβεται πίσω από όλα αυτό, είναι το μεγάλο clue της σειράς.

Ο Yeong-su είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο ότι η ζωή του έχει αλλάξει δραματικά από τότε που εμφανίστηκε στη σειρά. «Νιώθω σαν να είμαι στον αέρα. Οπότε προσπαθώ να ηρεμήσω τον εαυτό μου και να μπορέσω να συγκρατηθώ», είπε και πρόσθεσε: «Όταν πηγαίνω σε καφετέριες ή άλλα μέρη, αποκτώ αυτοπεποίθηση αλλά το να είσαι διάσημος ηθοποιός είναι επίσης δύσκολο».