Το GNTM 4 τελείωσε και μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Κυβέλη. Ενώ λοιπόν τις προηγούμενες χρονιές μετά το τέλος του GNTM νιώθαμε μια τεράστια απώλεια και δεν ξέραμε με τι να αντικαταστήσουμε το κενό που άφηνε στο πρόγραμμά μας, νομίζω ότι φέτος μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτό.

Ήταν μακράν μια από τις πιο αδιάφορες χρονιές, καθώς εκτός από την αποχώρηση της Βίκυς Καγιά -γίνεται GNTM χωρίς εκείνη;- το κοινό δεν δέθηκε με τους παίκτες. Γεγονός είναι ότι άλλες χρονιές οι διαγωνιζόμενοι μετά από την αποχώρηση τους άνοιγαν το Instagram και έβλεπαν 50.000-100.000 followers, κάτι που δεν συνέβη φέτος.

Ο Ηρακλής, ο νικητής του περσινού GNTM, κατάφερε να φτάσει τους 70.000 σχεδόν followers στο Instagram μέσα σε μία ώρα, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις auditions. Επίσης οι περισσότερες κοπέλες από τα προηγούμενα έχουν αποκτήσει το verified σήμα στο Instagram -το μπλε σηματάκι δίπλα από το username του-.

Ένας λόγος λοιπόν που έμπαιναν πολλά παιδιά ήταν για να γίνουν γνωστοί, να αποκτήσουν πολλούς ακόλουθους στο Insta και να πέσουν οι χορηγίες. Κάτι που φέτος δεν έγινε και αποδεικνύει ή ότι δεν είχε απήχηση το φετινό ριάλιτι ή ότι οι διαγωνιζόμενοι δεν έκαναν αίσθηση στους τηλεθεατές για να τους ακολουθήσουν.

Η Κυβέλη αν και νικήτρια έχει φτάσει τους 26 χιλιάδες περίπου και οι υπόλοιποι παίζουν σε πιο χαμηλά επίπεδα. Ο Κωνσταντίνος, ένας από τους φιναλίστ, έφτασε τους 16 χιλιάδες ενώ η Όλγα από ότι την κατηγόρησαν έβαλε fake followers καθώς μέσα σε μια μέρα εκτοξεύθηκαν και έφτασαν τις 40 χιλιάδες και συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Ο μόνος που κατάφερε να αγγίξει τις 40.000 περίπου είναι ο Αγγαίος (καθόλου τυχαίο).

Η πτώση του GNTM στα νούμερα

Γενικά φάνηκε και από τα νούμερα τηλεθέασης του τελικού ότι φετινή χρονιά δεν έκανε το κλικ. Στο δυναμικό κοινό έκανε 18,4% και στο γενικό 13,3%, με υψηλότερο τέταρτο 32,2% και 25,2% αντίστοιχα. Η τηλεθέαση στο παρελθόν χτύπαγε 40αρια. Μιλάμε για πανωλεθρία.

Το GNTM 3 είχε σημειώσει στο δυναμικό κοινό 38,8%, το GNTM 2 στο δυναμικό κοινό είχε ποσοστό 42,6% και το GNTM 1 στο δυναμικό κοινό έκανε 37,8%. Μάλιστα τις τελευταίες δύο χρονιές τα υψηλότερα τέταρτα άγγιξαν το 55% στο GNTM 3 και το 64% στο GNTM 2.

Μιας και θα συνεχιστεί και ανανεώθηκε επίσημα για πέμπτη σεζόν χρειάζονται δραστικές αλλαγές, καθώς ο επόμενος χρόνος είναι πιθανό να είναι ακόμα χειρότερος. Εμείς προτείνουμε τη Βίκυ Κουλιανού πάντως στην κριτική επιτροπή – την αποθέωσαν στο Twitter- σε περίπτωση που δεν κάνει comeback η Καγία.

Γενικά η χρειάζεται μια δραστική αλλαγή στο concept ή επιστροφή κάποιων από από τα παλιά με τους οποίους φαίνεται να έχει δεθεί το κοινό, όπως είναι και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Μετά από 2 χρόνια στη τηλεόραση έχει αποκτήσει αρκετή εμπειρία και μπορεί να αναλάβει ακόμα και την παρουσίαση, ενώ οι τηλεθεατές την έχουν εκτιμήσει. Φέτος δεν φαίνεται να έδεσε και τόσο η νέα κριτική και σίγουρα η απουσία της Καγιά κόστισε πολύ, καθώς η σύγκριση με την Ισμήνη ήταν αναπόφευκτη.