Το Survivor 5 μόλις ξεκίνησε και σίγουρα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε ή τουλάχιστον αυτό που οραματιζόταν η παραγωγή. Εκτός από τα αγωνίσματα, όλα τα άλλα μας απογοήτευσαν.

Οι ίντριγκες ξεκίνησαν και παρότι ο Γιώργος Λιανός ξεκαθάρισε στους παίκτες ότι η φετινή version του παιχνιδιού δεν θα είναι σαν τις προηγούμενες, εμάς μας τις θυμίζει αρκετά. Μέσα σε μια ώρα που ανοίξαμε την τηλεόραση πέσαμε πάνω σε μίνι τσακωμούς, μπιχτές, εξομολογήσεις, έναν που τσιμπήθηκε από σμήνος σφηκών για πρώτη φορά στα 5 χρόνια που προβάλλεται – ο πιο άτυχος ever – , έναν τύπο που δηλώνει «Βασιλιάς της Ομπρέλας» – ο οποίος κοντράρει τον «μάνατζερ ράγκμπι» σε επάγγελμα- και άλλες πολλές κριντζιές. (Το ότι η παραγωγή δέχτηκε να γράψει αυτό σαν επάγγελμα του ας παραμείνει ασχολίαστο).

Το καυγαδάκι του πρώτου επεισοδίου, αυτό ανήκει δικαιωματικά στον Βαλάντη, που νευρίασε με τον Γ. Χατζηγεωργίου και τις αρχηγικές του τάσεις. Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τον νέο Τριαντάφυλλο, με την αύρα του να υπάρχει ακόμα εκεί σε μια παραλία στον Άγιο Δομίνικο. Ακόμα και τα συνθηματάκια στους αγώνες ακολουθούν την ίδια μελωδία με την περσινή. Δηλαδή ή δεν έχουν καμία έμπνευση ή ο Ντάφι είναι ο απόλυτος hit maker.

Τώρα τα αγωνίσματα είχαν ένα ενδιαφέρον καθώς με το καλημέρα μπήκαν στα βαθιά. Τραβιόντουσαν από σκοινιά και σούρνονταν στην άμμο για να πιάσουν τον στόχο στο πρώτο αγώνισμα, που προς έκπληξη όλων κέρδισαν οι Διάσημοι. Τα φαβορί ήδη ξεχώρισαν και αν δεν μπουν άλλοι στην πορεία μιλάμε για τους νέους νικητές. Το δεύτερο αγώνισμα ήταν βέβαια πιο izipizi σε σχέση με το πρώτο για αυτό κι δεν χρειάζεται καμία παραπάνω λεπτομέρεια.

Tα ποσοστά τηλεθέασης του Survivor 5

Ο Γιωρίκας Πηλίδης και ο Γιώργος Κατσαούνης είναι το ζευγάρι παικτών, από Διάσημος και Μαχητές, που έδειξαν αρχηγικές τάσεις στα αγωνίσματα, έφεραν νίκες στις ομάδες τους ενώ έτρεξαν και στο Flag Race. Τους κουβάλησαν με λίγα λόγια. Παρόλα αυτά η στρατηγική των ομάδων παραμένει ίδια, αφού Ελισάβετ Σπανού και η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου ψήφισαν τον Πυλίδη, λέγοντας ότι το έκαναν γιατί ήξεραν ότι δεν πρόκειται να φύγει.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από περιέργεια θέλησαν να δουν το νέο Survivor, για αυτό και τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν αρκετά υψηλά για τον ΣΚΑΙ μετά από πολύ καιρό. Κατάφερε να βγει πρώτος στο δυναμικό κοινό αφού έφτασε μέχρι το 27,6% (19,4-27,5-30,3-21,5-25,6-30,4-29,6-25-25,1-27,3-34,5-29,9-26,7-33,4-34,4). Το θέμα είναι αν θα μπορέσει να διατηρηθεί υψηλά κάτι που φαίνεται ακόμα χλωμό. Εγώ πάντως άντεξα μια ώρα εσείς;