Αν τυχόν έχετε διαβάσει στο παρελθόν κείμενά μου σχετικά με σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, θα έχετε καταλάβει ότι ψοφάω για καλές κωμωδίες και πως με έχει κουράσει αφάνταστα το φασόν δράμα σε σειρές τύπου Άγριες Μέλισσες ή Σασμός. Ας υπάρχουν κι αυτά, δε λέω, αλλά μην είναι μόνο αυτά. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, από καλή κωμωδία, πήραμε κάτι ψήγματα από τους Φόνους στο Καμπαναριό στον ALPHA και τίποτε άλλο.

Την επόμενη σεζόν, από τη μία μειώνονται οι σειρές συνολικά, αφού από τις κοντά 40 της περασμένης σεζόν, πάμε τώρα σε λιγότερες από 25, νέες και επανερχόμενες, από την άλλη βλέπουμε ότι τα κανάλια έχουν πάρει μια αρχική στροφή προς την ενίσχυση της κωμωδίας με υποσχόμενες κωμικές σειρές.

Από τα πρότζεκτ που έχουν γίνει γνωστά, πάνω σε δύο έχει πέσει το μάτι μου και ελπίζω πως θα είναι η αρχή για να δούμε ξανά καλές ελληνικές κωμικές σειρές, που έχουμε να δούμε από την Τούρτα της Μαμάς και το Συμπέθεροι Απ’ Τα Τίρανα, που κι αυτά ήταν σταγόνες στον ωκεανό.

Από τη μία ο ALPHA κι από την άλλη η ΕΡΤ, κρατάνε σε αυτές τις δύο σειρές το μεγάλο βάρος της ελληνικής κωμωδίας, όπως την γνωρίσαμε και την λατρέψαμε τηλεοπτικά από το ’92 μέχρι και το 2010.

Οι 2 κωμικές σειρές της νέας σεζόν που πρέπει να πετύχουν

Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα

Έχουμε ξαναγράψει εδώ για τη σειρά των Ρέππα-Παπαθανασίου, εγώ ο ίδιος δεν χάνω ευκαιρία να μιλάω για το πόσο σπουδαία κωμική πένα έχουν και πόσο ικανοί είναι στο να ξεφεύγουν από τους καθωσπρεπισμούς, χωρίς όμως να προσβάλλουν ή να μειώνουν, οπότε είμαι τσιρλίντερ για τη σειρά του ALPHA.

Βροντάκηδες, Φορτουνάκηδες, βεντέτες, δράση, κλάμα, έρωτες, δράμα, πάθος, γέλιο, πολύ γέλιο! Αυτή η σειρά τα έχει όλα!

Τι συμβαίνει, επιτέλους, στην Άνω και Κάτω Παπαριά;

Ένα χορταστικό trailer με ξεκαρδιστικές στιγμές, μας βάζει στην ατμόσφαιρα της σειράς που όλοι περιμένουμε.

23 χρόνια μετά την ταινία «Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο», η Τζέλα Δελαφράγκα – για την ακρίβεια η ‘κατάρα’ της – επιστρέφει, για να γράψει τη δική της τηλεοπτική ιστορία.

Όλη η ελληνική τηλεόραση σε μια σειρά, από το δίδυμο των μεγάλων επιτυχιών Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Μια υπερπαραγωγή με ένα all star cast, με περισσότερους από 40 πρωταγωνιστές και guest εμφανίσεις έκπληξη, ατάκες που θα αφήσουν εποχή, αλμοδοβαρική αισθητική με ανεπανάληπτα κοστούμια, χτενίσματα και μακιγιάζ.

Το λαϊκό αυτό υπερθέαμα υπογράφουν μουσικά ο Γιώργος Θεοφάνους τη σύνθεση και η Αφροδίτη Μάνου τους στίχους, με 14 πρωτότυπα τραγούδια που θα διανθιστούν με φαντασμαγορικές, ‘δαλιανιδικές’ χορογραφίες.

Αν σου άρεσε το «Κλάμα», θα λατρέψεις την «Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»!

Αρχελάου 5

Στην τρέλα της Αθήνας τού σήμερα, πέντε χαρακτήρες φαινομενικά διαφορετικοί μεταξύ τους, γεμάτοι αντιθέσεις και αντιφάσεις, έρχονται κοντά με αφορμή το μπαρ της Αρχελάου 5, στο Παγκράτι, που ανοίγει ο ένας εκ των πρωταγωνιστών, ο Στέφανος. Παρεξηγήσεις, τσακωμοί, εκπλήξεις, απρόοπτα, όμορφες στιγμές και παράξενα γεγονότα συνθέτουν με κωμικό τρόπο την κοινή καθημερινότητα των πέντε αυτών ανθρώπων αλλά και κάποιων άλλων, που εισβάλλουν δυναμικά στη ζωή τους…

Ο ματαιόδοξος Στέφανος, ο κουλτουριάρης σκηνοθέτης Ορφέας, η απελευθερωμένη Δώρα, η συντηρητική Λυδία και η αδίστακτη Κέλλυ αντιμετωπίζουν την τρέλα της Αθήνας ζώντας τραγελαφικές καταστάσεις.

Στο καστ θα δούμε τους Άλκηστη Ζιρώ, Γιάννη Στάνκογλου, Εβελίνα Παπούλια, Δημήτρη Πιατά, Γεράσιμο Γεννατά, Χάρη Χιώτη, Βάσω Καβαλιεράτου, Νατάσσα Εξηνταβελώνη, ενώ σκηνοθεσία και σενάριο κάνουν οι Λήδα Βαρτζιώτη, Δημήτρης Τσακαλέας και Φωτεινή Κοτρώτση.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι μας έχει γοητεύσει αυτή η σειρά και είναι παραγωγή της Αργοναύτες Α.Ε.