Το χθεσινό επεισόδιο του Survivor ήρθε να επιβεβαιώσει μια εξελισσόμενη κατάσταση που έχουμε εντοπίσει ως σημείο εκκίνησης της τα επεισόδια λίγο πριν την αποχώρηση του Τάκη Καραγκούνια. Στο δεύτερο αγώνισμα ασυλίας, ο Σπύρος Μαρτίκας αγωνιζόταν με τον Νίκο Γιάννη σε μια γνώριμη πίστα, όμως έκανε ένα λάθος πάνω στη βιασύνη του κι αντί να ασφαλίσει τη θέση του, έσπρωξε μια βάση πριν, με αποτέλεσμα να γυρίσει το σώμα του και να πέσει μέσα σε μια κατασκευή με το κεφάλι, ευτυχώς πάνω σε άχυρα και άμμο.

Ήταν μια στιγμή αρκετά σοκαριστική, γιατί ο Σπύρος Μαρτίκας έπεσε με τον αυχένα και από τύχη δεν είχε έναν πιο σοβαρό τραυματισμό. Ευτυχώς, εκτός από το σοκ της πτώσης και το τράνταγμα στο σώμα του, δεν έπαθε κάτι σοβαρό και μπόρεσε να συνεχίσει κανονικά. Ό,τι κι αν πιστεύει κανείς για τον Μαρτίκα και την πορεία του σε αυτούς τους 5.5 μήνες στο Survivor, σε μια τέτοια συνθήκη, το ελάχιστο που οφείλεις να κάνεις, είναι να δεις αν είναι καλά.

Στην περίπτωση του Άρη Σοϊλέδη και της Βρισηίδας Ανδριώτου αυτός ο αξιωματικός κανόνας δεν ίσχυσε. Από τη μία είχαμε μια ανάγκη επιδειξιομανίας και από την άλλη την πλήρη αδιαφορία.

Ο Άρης Σοϊλέδης το έχει κάνει αρκετές φορές σε παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν. Τρέχει πάνω από τον εκάστοτε τραυματισμένο και αντί απλά να τον ρωτήσει πώς είναι και να αφήσει τους γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους, κάνει διαρκώς υποδείξεις για το πώς έπρεπε να τρέξει, πώς έπρεπε να λειτουργήσει στην πλατφόρμα που συνήθως περιλαμβάνει το αγώνισμα, ακόμα και για το πώς αναπνέει θα μπορούσε να κάνει υπόδειξη.

Είναι εμφανές, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες που είναι σχεδόν άχαστος, πως ο Άρης Σοϊλέδης έχει έναν παραφουσκωμένο ναρκισσισμό και θέλει να τον καταθέτει σε κάθε ευκαιρία. Θέλει να δείχνει πως αυτός είναι ο καλύτερος, αυτός που τα ξέρει όλα. Έχει πέσει ο Μαρτίκας, προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη και έχει έναν Σοϊλέδη από πάνω του να βρίσκει ευκαιρία για να το παίξει φωτεινός παντογνώστης.

Την ίδια στιγμή η Βρισηίδα Ανδριώτου είναι η μοναδική που δεν έχει πάει καν κοντά απλώς να δει τι συνέβη με τον Μαρτίκα. Στέκεται στον πάγκο και κοιτάζει με ένα βλέμμα σαν να μη την νοιάζει καθόλου. Από τη μία θα σκεφτεί κανείς ότι είναι καλύτερα που δείχνει ειλικρίνεια και δεν προσποιείται πως τη νοιάζει, ενώ έχουν τσακωθεί τόσο άσχημα και τον κατηγορεί πως την έσπρωξε βίαια. Από την άλλη όμως, μιλάμε για ένα συμβάν που από τύχη δεν προκάλεσε κάτι πιο σοβαρό.

Ενδεχομένως η σύγκρουσή τους αυτή την εβδομάδα λόγω της κοινής υποψηφιότητας, να αποτελέσει και το φινάλε σε μια σχέση που μέσα σε ένα μήνα πέρασε από τον «έρωτα» στο «δε με νοιάζει κι αν σπάσεις το κεφάλι σου».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Survivor: Ακόμα ένα περιστατικό βίας που θα έπρεπε να μας ανησυχεί – Όχι, η ποινή δεν είναι αρκετή

Survivor All Star: Οι παίκτες που θα έφτιαχναν το απόλυτο dream team

Survivor – Σοφιάννα Αβραμάκη: Η απάντησή της στον Εμμανουήλ για την αγκαλιά με τον Σοϊλέδη στο σκάφος