«Μη μένετε στα αρνητικά, γενικώς θέλω να το πω αυτό αν θέλετε να κάνετε θέματα, μείνετε στη θετική πλευρά και στην καλή διάθεση που μπορεί να έχει οποιοσδήποτε άνθρωπος. Μη μένετε στα αρνητικά, παρακαλώ πάρα πολύ! Ειδικά σε τόσο χαρμόσυνα γεγονότα». Με αυτή την παραίνεση-παράκληση-ενόχληση απευθύνθηκε η Κατερίνα Καινούργιου προς τη Σταματίνα Τσιμτσιλή όταν ενημερώθηκε πως στο Happy Day εστίασαν στις δηλώσεις της παρουσιάστριας για τον Βασίλη Σταθοκωστόπουλο, έναν άνθρωπο με τον οποίο είχαν κάποτε σχέση.

Η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε να ευχηθεί προς τον κάποτε σύντροφό της για την εγκυμοσύνη της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, όμως εκτός από τις ευχές, είπε πως ο μπαμπάς της δεν πολυστήριζε αυτή τη σχέση και δεν ενέκρινε τον επιχειρηματία. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή και οι συνεργάτες της έμειναν για αρκετά λεπτά σε αυτό το σχόλιο της Καινούργιου και η τελευταία προέβη σε αυτή την παραίνεση.

Κι ήταν μια καλή ευκαιρία να καταλάβουμε, να θυμηθούμε για την ακρίβεια, πως όσο κι αν οι παρουσιάστριες και οι παρουσιαστές μιλάνε για αλλαγές, ζητούν να αφήσουν πίσω τα κακώς κείμενα, την κατινιά, τον σεξισμό, το οτιδήποτε σε αυτή τη νέα εποχή συμφωνούμε όλοι πως δεν έχει θέση, τόσο δεν θα το πράτουν στο δικό τους σπίτι.

https://www.youtube.com/watch?v=CQTG35K8hTo

Δεν είναι μόνο η Καινούργιου. Το έχουμε δει κι από την Τσιμτσιλή, κι από την Μελέτη, κι από τη Χρηστίδου. Μπορεί όταν καλούνται να σχολιάσουν άλλους και δη άλλες εκπομπές, να τα λένε σωστά, να θέτουν ένα πλαίσιο ηθικής και δεοντολογίας, αλλά όταν πρόκειται για τη δική τους εκπομπή, εκεί ισχύουν άλλοι κανόνες.

Γι΄αυτό και πολύς κόσμος αρνείται να τις πάρει στα σοβαρά, να τις εμπιστευτεί, να τις θεωρήσει κοινωνικούς και ηθικούς ταγούς, να θεωρήσει πως όντως υποστηρίζουν το δίκαιο, το σωστό, το ηθικό. Και αντιδρούν. Γιατί όταν βλέπουν την Χ, Ψ Καινούργιου να ζητάει από την Τσιμτσιλή να μην εστιάζει στον αρνητισμό και την ίδια στιγμή η ίδια και η εκπομπή της δεν θα το κάνουν, γιατί ο αρνητισμός είναι που θα πουλήσει περισσότερο, τότε πώς περιμένουν ο δέκτης, ο τηλεθεατής, να ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους;

Πώς περιμένουν να μην τρώνε αβέρτα κράξιμο για κάποιες υποκριτικές και ανακόλουθες των λόγων συμπεριφορές; Πώς περιμένει η Καινούργιου να εισακουστεί όταν μόλις προχθές συνέβη αυτό εδώ;

Ούτως ή άλλως, η τηλεόραση, όχι μόνο στην Ελλάδα, δεν είναι το μέσο που θα επιτύχει τις αλλαγές, που θα πρωτοστατήσει. Μπορεί να ακολουθήσει, να κοπιάρει, αλλά κι αυτό σε μικρό βαθμό, γιατί ειδάλλως δεν θα έχει τρόπο να επιβιώσει. Με εξαίρεση την Ελένη Μενεγάκη που είναι ένα εντελώς άλλο κεφάλαιο, δεν υπάρχει ψυχαγωγική εκπομπή που να έχει τη δύναμη να ξεφύγει απ΄αυτές τις αγκυλώσεις που είναι εγγενείς στην τηλεόραση.

Όταν η κάθε παρουσιάστρια και ο κάθε παρουσιαστής δείξουν έστω διάθεση να φτιάξουν τα του οίκου τους ή να τα αναγνωρίσουν και δεν στρουθοκαμηλίζουν, τότε μπορεί και να κάνουν τη διαφορά που θέλουν. Γιατί στο τηλεοπτικό τοπίο, με εξαίρεση τον Λιάγκα, δεν έχω δει και πολλούς να ομολογούν τα της καμπούρας τους…

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Γιατί δίνουμε τόση έκταση στην κάθε μπαρούφα που θα πει ένας παπάς;

Sylvester Stallone: Από κει που του χρωστούσε, ζητάει και τον γάιδαρο η πρώην γυναίκα του

Snik Vs Ελεονώρα Μελέτη: Κρατάει χρόνια αυτό το… «beef»