Ποιος Έκτορας Μποτρίνι στον Εφιάλτη στην Κουζίνα, ποιος Gordon Ramsay, ποια Πέγκυ Καρρά να ουρλιάζει «σκύλες της λύσσας»…Ποιος είδε τη Σοφία Χατζηπαντέλη (κι όχι Χατζηπαντελή, η κοπέλα είναι Κύπρια) και δεν τη φοβήθηκε; Τι το ήθελε ο βαριόμοιρος Τάσος Σωφρονίου να παρομοιάζει μια Κύπρια κοπέλα που εμφανίστηκε στο χθεσινό επεισόδιο με αμερικανική ομορφιά; Άστραψε και βρόντηξε η Χατζηπαντέλη, το πήρε πατριωτικά, έδωσε σόου.

«Κυπριακή κλάσικ μπιούτι», έλεγε και ξανάλεγε μαινόμενη προς τον Σωφρονίου που κοιτούσε γύρω του και έψαχνε να βρει ένα βλέμμα κατανόησης και υποστήριξης και αντίκρυζε το ίδιο βλέμμα απορίας και στην Καγιά και στον Καράβα και σε όλους μέσα στο πλατό.

Το να φτάνεις τη Βίκυ Καγιά να σου λέει «ηρέμησε» και «ήσουν πολύ αυστηρή», είναι σίγουρα κάποιο επίτευγμα για την Χατζηπαντέλη που έκανε πολύ γρήγορα unlocking στην επόμενη τηλεοπτική πίστα. Αναμφίβολα, η δική της παρουσία φέρνει στο GNTM κάτι 20άρια στο δυναμικό κοινό προς το παρόν, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δικαιολογείται η συμπεριφορά της στο χθεσινό επεισόδιο.

Πόση ώρα ούρλιαζε για την κυπριακή ομορφιά, το είχε γυρίσει σε πατριωτικό παραλήρημα, κι ενώ μόλις λίγο πριν έλεγε στην διαγωνιζόμενη πως δεν βλέπει πάνω της κάτι το ιδιαίτερο, πως όταν έβαλε το μαγιό, θα μπορούσε να βρει πολλές άλλες με ίδια εμφάνιση σε μια παραλία και στο τέλος ήταν και η μόνη που της έριξε άκυρο.

Στο χωριό μου το λένε κυκλοθυμία, στο αμερικανικό χωριό μου το λένε emotional rollercoaster. Είχε γειώσει παντελώς αυτή την κυπριακή μπιούτι την ώρα που οι άλλοι τρεις κριτές της είχαν δώσει το πράσινο βελάκι για να πάει στο bootcamp και αρκούσε αυτό το σχόλιο του Σωφρονίου για να την πετάξει σαν κλόουν από κουτάκι από την καρέκλα της. Λίγο νωρίτερα να το είχε πει αυτό ο Σωφρονίου, μπορεί και από αντίδραση η Σοφία Χατζηπαντέλη να της έβαζε πράσινο αντί για κόκκινο και να περνούσε παμψηφεί!

Ε, και μετά από τόσα λεπτά εξαλλοσύνης, ξαναγύρισε πάλι στο αρχικό mode και αμφισβητούσε το αν έχει η κοπέλα το «γιουνικ» πρόσωπο. Όλα καλά εδώ, εσείς στο σπίτι καλά; Η οικογένεια;

Σε αυτό το σημείο να σχολιαστεί πως η Σοφία Χατζηπαντέλη δεν άφησε τον Σωφρονίου να ολοκληρώσει αυτό που ήθελε να πει. Τον καπέλωσε, έμπηξε τις φωνές, αποχώρησε, έκανε δηλαδή ότι κάνει συνήθως η μάνα μου όταν δεν τρώω το φαγητό της ή όταν λερώνω κατά λάθος το πάτωμα που σφουγγάρισε λίγο πριν.

«Δε θα με πεθάνετε εσείς εμένα, μου φάγατε τα καλύτερα μου χρόνια, σας σκουπίζω, σας ξεσκατίζω…». Μόνο αυτό δε φώναξε η Χατζηπαντέλη στους υπόλοιπους στο πλατό. «Αυτό είναι κλάσικ κυπραίικο μπιούτι…Μη Μιλάς», αντέτεινε στον Σωφρονίου με το χέρι υψωμένο και συνέχισε το performance της που θα ζήλευε ηθοποιός θεάτρου.

Τι θα είχε ακουστεί άραγε αν ήταν η ίδια που δεχόταν αυτή την τοξικότητα από τον Σωφρονίου ή τον Καράβα; Θα ακούγαμε για τοξικές αρρενωπότητες και όλα τα σχετικά. Τώρα, απλά έγινε viral, έγινε meme, έγινε χιουμοριστικά βίντεο.

Μάλλον πρέπει να χάσαμε το ενημερωτικό δελτίο σύμφωνα με το οποίο το GNTM είναι το σόου όπου λέει η Σοφία Χατζηπαντέλη την άποψή της και απορρίπτει όσα πιστεύουν και λένε οι γύρω της. Ίσως να είναι κάποια νέα προσθήκη στο ριάλιτι…