Η φετινή σεζόν στον ΣΚΑΪ είναι πραγματικά για να τραβάνε τα μαλλιά τους. Όχι μόνο δεν τους έκατσαν οι νέες προσθήκες στο καθημερινό τους πρόγραμμα, είτε εκπομπές είτε σειρές, αλλά βλέπουν και εκπομπές με πορεία ετών να έχουν φέτος μια μεγάλη πτώση. Οι Αταίριαστοι και το Καλό Μεσημεράκι, που μέχρι πέρσι ήταν τα στηρίγματα, είναι κατά βάση σε μονοψήφια – ιδίως οι Αταίριαστοι που έχουν κολλήσει στο 6 και το 7% με σπάνιες ανόδους προς το 10. Κι από τα καινούργια, τόσο η εκπομπή της Μπακοδήμου όσο και το Love Island έχουν απογοητεύσει.

Για την περίπτωση της εκπομπής της Μπακοδήμου το Σαββατοκύριακο, δεδομένου ότι βρίσκεται και σε μια ζώνη που ο μόνος ανταγωνισμός είναι η Γερμανού, στον ΣΚΑΪ βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα και ψάχνουν πως θα τονώσουν την εκπομπή και με αλλαγή προσώπων και με αλλαγή δομής. Δεν έχουν την απαίτηση να κερδίζει τη Γερμανού, αλλά η εκπομπή κάνει κάτω από το 50% των ποσοστών της Γερμανού. Κάπου κοντά στο 6.5% στο δυναμικό κοινό κυμαίνεται η εκπομπή της, ενώ η Ναταλία βρίσκεται σταθερά στο 13-14%.

Το Love Island είναι με διαφορά η πιο μεγάλη απογοήτευση για το κανάλι του Φαλήρου, καθώς η επένδυση ήταν ακόμα μεγαλύτερη και πάνω σε αυτό το ριάλιτι πόνταρε για να ανεβάσει συνολικά τα νούμερα του σταθμού, που μέχρι να ξεκινήσει το Love Island, ήταν 4ο σε τηλεθέαση. Αυτό δεν άλλαξε. Ίσα ίσα που ρέπει κυρίως προς την 5η θέση παρά προς την 3η.

Στα πρώτα 5 επεισόδια, με εξαίρεση την πρεμιέρα που δεν ήταν και ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, το ριάλιτι είναι περίπου στο 7.5%, ποσοστό που δεν προσφέρει διαφημιστικό ατού στον σταθμό και δεν δίνει και πάτημα στις άλλες εκπομπές να το σχολιάσουν. Αν σκεφτεί κανείς πως για το Love Island δόθηκε ένα μεγαλό ποσό στην Ηλιάνα Παπαγεωργίου και το κανάλι θέλησε να την χρίσει ένα από τα δυνατά του χαρτιά, αλλά και το ότι διεξάγεται στην Τενερίφη, τότε το μέλλον δεν είναι και πολύ λαμπρό για το ριάλιτι.

Το πρόβλημα στο Love Island εντοπίζεται στο εξής. Δεν είναι και τόσο Love Island όσο θα περίμενε το κοινό. Ή, επειδή έχουν προηγηθεί το Big Brother και το The Bachelor, ριάλιτι που είχαν πιο extreme εκδοχή, δεν είναι πια τόσο ευδιάκριτες οι διαφορές και το κοινό δεν αντιλαμβάνεται γιατί θα πρέπει να το δει. Ναι, είναι τρασίλα, αλλά φοβάται να γίνει όσο τρασίλα είναι το βρετανικό για παράδειγμα. Λες και έχει μια εσωτερική σύγκρουση για το αν θα πρέπει να ξεπεράσει τα τηλεοπτικά όρια.

Μέσα σε αυτό το μιξ, υπάρχει και το ΕΣΡ που λέγεται ότι δέχεται διαρκώς καταγγελίες για το ριάλιτι. Αν λοιπόν στον ΣΚΑΪ αποφασίσουν να το κάνουν πιο hardcore, τότε θα πρέπει η προβολή του να ξεκινάει μετά τις 12 το βράδυ και να μπει σήμανση, άρα θα είναι σαν να το στέλνει στον τηλεοπτικό του τάφο.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως οι σκέψεις στην παραγωγή είναι σε πρώτη φάση να αρχίσουν να βάζουν μέσα διάφορους ημιδιάσημους ή influencers από το κάτω ράφι μπας και γίνει το θαύμα και στη συνέχεια να μειώσουν τον αριθμό των επεισοδίων, να επισπεύσουν τις αποχωρήσεις και να το τελειώσουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Το βέβαιο είναι πως δύσκολα θα υπάρξει συνέχεια τηλεοπτικά για το Love Island την επόμενη σεζόν και θα πρέπει να αναζητηθεί ένα νέο κόνσεπτ για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου που μάλλον έκανε ένα μεγάλο λάθος για την τηλεοπτική της καριέρα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

GNTM 5: Η διευκρίνιση της Χατζηπαντέλη για το ειρωνικό «hahaha» προς τη Βυτινάρος

«Αγόρασε σπίτι με 80 χιλιάρικα» λέει η Χρηστίδου για τον Μαραντίνη – «Η Σίσσυ έβγαλε λεφτά στην πανδημία» υποστηρίζει ο πατέρας του

«Κλασικός Μάνεσης» λέει η μία, «δεν μπορείς να κάνεις διάλογο με Μάνεση», λέει η άλλη: Μελέτη και Σκορδά «έστησαν στον τοίχο» τον παρουσιαστή