Η επάνοδος της Ελένης Μενεγάκη στα τηλεοπτικά δρώμενα από πέρσι μέσω της συχνότητας του MEGA, δεν θα λέγαμε πως έχει γίνει με ιδιαίτερα θριαμβευτικό τρόπο. Με καθόλου, για την ακρίβεια. Σε επίπεδο τηλεθέασης, η εκπομπής της είναι πίσω από τον ανταγωνισμό, όμως φέτος βλέπουμε την τηλεθέαση να είναι ακόμα πιο πεσμένη, με τα 8άρια και 7άρια να είναι όλο και πιο συχνά.

Από τη μία είναι ένα δείγμα της δυναμικής της, το ότι αυτή η εκπομπή δεν συζητιέται καν από τις ψυχαγωγικές εκπομπές για αλλαγές ή για δυσφορία του MEGA, γιατί αν δεν ήταν η Μενεγάκη που φέρνει λεφτά και με το ελάχιστο δυνατό, η εκπομπή δύσκολα θα συνέχιζε του χρόνου και το διετές της συμβόλαιο δε θα ανανεωνόταν.

Από την άλλη, δε γίνεται να μείνει ασχολίαστο αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στην εκπομπή της, διάστημα στο οποίο έγινε πιο εμφανές ότι η τηλεθέαση της είναι κολλημένη στα μονοψήφια.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ένα πρόσωπο της εκπομπής που στο προηγούμενο διάστημα συζητήθηκε αρκετά, καθώς είχε βγει εκτός πάνελ για μερικές ημέρες και μετά επέστρεψε, φαίνεται πως έχει βρει από το κανάλι έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο, μέσα από τον οποίο θα επιχειρηθεί προσπάθεια να τονωθούν τα νούμερα τηλεθέασης.

Ο Ουγγαρέζος λοιπόν, έχει μια επί της ουσίας στήλη 5-10 λεπτών, στην οποία λέει τα πιο gossip νέα της ημέρας. Γιατί αυτό είναι αξιοσημείωτο; Γιατί μπορεί να αποτελεί μια νόρμα για τις άλλες εκπομπές, όμως η Ελένη Μενεγάκη ασχολείτο μόνο σε πολύ χαρακτηριστικές και πολυσηζητημένες περιπτώσεις με τα «δράματα» της εγχώριας σοουμπίζ. Η βάση της ήταν το ξένο lifestyle και απέφευγε όπως ο διάολος το λιβάνι την ενασχόληση με τα «ημεδαπά».

Όμως, ανάγκα και θεοί πείθονται και η Ελένη φαίνεται πως αποδέχτηκε αυτή τη μικρή δόση κουτσομπολιού, με χαρακτηριστική να είναι η στιγμή στην εκπομπή της Δευτέρας, όπου ο Ουγγαρέζος κάνει αναφορά σε μια κόντρα στο GNTM ανάμεσα στη Σοφία Χατζηπαντέλη και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, λέγοντας χαρακτηριστικά «το παίρνω πάνω μου». Σαν να εννοούσε ότι «Ελένη ξέρω ότι δεν τα θες καθόλου αυτά, αλλά πρέπει να υπάρχουν, αναλαμβάνω την ευθύνη».

Αυτό που γίνεται σε, ακόμα, διακριτικό βαθμό με την εκπομπή της Μενεγάκη, είναι η πιο τρανή απόδειξη για την διαμόρφωση του τηλεοπτικού τοπίου στην εποχή που το κοινό διψάει για την «παράσταση» και επιβραβεύει τις εκπομπές που του την προσφέρουν, όπως το Πρωινό του Λιάγκα ή Οι Αλήθειες Με Τη Ζήνα ή η εκπομπή της Καινούργιου.

Μέχρι στιγμής αυτό το ένθετο δεν έχει προσφέρει κάτι το έξτρα, αλλά επειδή είναι ακόμα νωρίς, θα έχει ενδιαφέρον στο υπόλοιπο της χρονιάς αν θα εξακολουθήσει να υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο και τι θα προσδώσει στην τηλεθέαση.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Maestro: Ο Παπακαλιάτης έδωσε το πιο εντυπωσιακό φινάλε στη σειρά

Survivor All Star: Αποκαλύφθηκαν οι 11 πρώτοι παίκτες που επιστρέφουν και επίσημα στον Άγιο Δομίνικο

Ελεονώρα Μελέτη: «Κάθε Τρίτη μου χρέωναν κι έναν άλλον, ακόμη και παντρεμένους»