Δεν έχουν περάσει πολλές εβδομάδες από τότε που ο Φώτης Σεργουλόπουλος επέκρινε με τακτ και με το γάντι την εκπομπή «Μαμά-δες» που βρίσκεται στην ΕΡΤ. Είχε μάλιστα αναγκάσει τις παρουσιάστριες Τζένη Θεωνά και Ζωή Κρονάκη να απολογηθούν, να εξηγηθούν, να βρεθούν σε μια θέση που δεν θα έπρεπε.

Τελικά, όπως θα έλεγε ο Νίκος Μπάρτζης στο Survivor, την γύρισε τη μπιφτέκα και φαίνεται να αναγνώρισε πως ήταν υπερβολικός θεωρώντας πως η εκπομπή αυτή αποκλείει τους γκέι γκονείς, ειδάλλως δεν θα βρισκόταν καλεσμένος.

Εκεί ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε στη Τζένη Θεωνά για το πώς είναι να μεγαλώνει ως γκέι γονιός ένα παιδί στη σημερινή ελληνική κοινωνία και ο παρουσιαστής εξέφρασε την άποψη πως η ελληνική κοινωνία έχει απαγορεύσει στους γκέι να εκφράζονται δημόσια και με ρομαντισμό στους ή στις συντρόφους τους.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι ήθελα να γίνω πάντα μπαμπάς. Μπορεί αν το έκρυβα από τον εαυτό μου ή το είχα αποκλείσει για εμένα ή είχα άλλα πράγματα στο μυαλό μου κι αυτό ωρίμασε. Υπάρχουν πολλά πράγματα στους άνδρες και στις γυναίκες που αγαπάμε το ίδιο φύλο ότι δεν εκφραζόμαστε δημοσίως γιατί μας έχει απαγορευτεί να εκφράζουμε την αγάπη μας για το σύντροφό μας δημοσίως. Η ελευθερία της έκφρασης περιορίζεται, οπότε είχαμε μάθει να μην εκφραζόμαστε».

Εμείς πάντως βλέπουμε πως αυτό που ίσχυε στο παρελθόν, έχει αρχίσει να αλλάζει και σε μεγάλο βαθμό, έστω και για το φαίνεσθαι σε πρώτη φάση και αν κάποιος επικρίνει δύο γκέι γιατί θα φιληθούν, μάλλον αυτός θα φάει το κράξιμο παρά οι γκέι. Βλέπουμε να υπάρχει μια αποθέωση για γκέι φιλιά στην τηλεόραση. Βλέπουμε να υπάρχει η στήριξη προς τους γκέι και να μην είναι πλέον «μειονότητα» εκτός κοινωνικού συνόλου, αλλά μέρος αυτού και να απομονώνονται οι περιπτώσεις αυτών που δεν αποδέχονται και είναι ομοφοβικοί.

Βλέπουμε συνολικά να έχει εντοπιστεί από χρόνια το πρόβλημα και να υπάρχει μια διαδικασία αλλαγής. Με αυτό το σκεπτικό, αν σε μια διαδικασία αλλαγής, που πάντα θα υπάρχουν μικρά πισωγυρίσματα ή τμήματα που θα φυραίνουν και θα μένουν πίσω, κάποιοι εμμένουν στο αρνητικό, αυτό δε μπορεί να εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας.

Στο κάτω κάτω, πάντα κάποιοι θα υπάρχουν που θα σχολιάζουν τους άλλους, είτε γκέι είτε όχι. Μήπως δεν σχολιάστηκε αρνητικά το πάθος που επέδειξαν Μπισμπίκης και Βανδή; Ας σχολιάζουν όσοι είναι να σχολιάσουν. Δεν εκφράζουν επ΄ουδενί το σύνολο της κοινωνίας. Ίσως εκφράζουν ένα σεβαστό μέρος της. Δεν έχουν όμως πια τη δύναμη να φιμώσουν όπως πριν 10 χρόνια.

Ειδικά η λέξη «απαγορευτεί», είναι πια σχεδόν άτοπη. Γιατί απαγόρευση μπορούν να κάνουν οι νόμοι. Κι οι νόμοι φροντίζουν αυτή τη στιγμή να επιλαμβάνονται όταν ένα άτομο αγνοεί το δικαίωμα των γκέι να ζουν ισότιμα. Άρα ποιος απαγορεύει στο σήμερα; Η κυρία Κατίνα 75 ετών και ο ακροδεξιός Θανάσης από το Πέραμα; Who cares about them? Εκτός κι αν πιστεύει ο κ. Σεργουλόπουλος πως μπορεί να υπάρξει αυτή η ουτοπία όπου όλοι είναι αποδεκτοί από όλους…

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται: Τα φιλιά της Μελίνας Νικολαΐδη με τον 34χρονο σύντροφό της στο κέντρο που τραγουδά η Βανδή

MasterChef: Η απουσία του Κοντιζά από την νέα σεζόν και ο «All Star» κύκλος που συζητιέται

MasterChef: Η απουσία του Κοντιζά από την νέα σεζόν και ο «All Star» κύκλος που συζητιέται