Στο πλαίσιο της αναθεώρησης πολλών πραγμάτων και του πώς αντιμετωπίζονται κοινωνικά, τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει και μια συζήτηση για το κατά πόσο πρέπει να υπάρχουν στα παιδικά καταστήματα διαχωριστικοί τομείς με παιχνίδια και ρούχα που να αφορούν τα αγοράκια αποκλειστικά ή κοριτσάκια αποκλειστικά. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έκανε ένα δριμύ σχόλιο επ΄αυτού στην εκπομπή Μαμά-δες της ΕΡΤ την περασμένη Πέμπτη και σήμερα η Ελεονώρα Μελέτη σχολίασε με μια κάποια αντίθεση τις δηλώσεις του.

Με τοποθέτησή της μέσω της εκπομπής της στο MEGA, η παρουσιάστρια υποστήριξε πως δεν θεωρεί ότι πρέπει όλα να έχουν κάποιο νόημα που θέλουν να περάσουν και πως αυτός ο διαχωρισμός που αναφέρει ο Φώτης Σεργουλόπουλος, έχει μια πρακτικότητα για το πώς να δομήσουν τα καταστήματα τους κάποιες επωνυμίες, για να ξέρει που να κατευθυνθεί ο καταναλωτής.

«Μα τι άγχος είναι αυτό που δημιουργήθηκε; Για πρακτικούς λόγους υπάρχουν sections για μωρά, με επιτραπέζια, με τηλεκατευθυνόμενα κ.ά. Δεν έχω δει διαχωρισμό. Έχω δει αγόρι και κορίτσι 4-9 χρονών, αλλά εγώ το θεωρώ πρακτικό αυτό το ζήτημα. Όταν θες να πάρεις κάτι, πας στοχευμένα σε ένα μαγαζί. Σε βολεύει ότι θα πας σε ένα μαγαζί με γυναικεία, αν θες να πάρεις μια φούστα και δεν έχεις ανάμεσα χιλιάδες αντρικά. Έχω την αίσθηση ότι ο Σεργουλόπουλος θέλει να πει ότι γενικότερα υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Ισχύει αυτός ο διαχωρισμός».

Επιπλέον, η Ελεονώρα Μελέτη εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν υπάρχει γονιός που θα εμποδίσει το παιδί του να πάρει το παιχνίδι που θέλει, επειδή απευθύνεται σε συγκεκριμένο φύλο και ανέφερε ότι η κόρη της είχε πάρει μια κούκλα-μωρό και ένα τηλεκατευθυνόμενο, δηλαδή δύο παιχνίδια που με όρους παρελθόντος είναι «κοριτσίστικο» και «αγοριστίκο» αντίστοιχα.

«Από την άλλη δεν θα εμποδίσει κανένας το παιδάκι του, που θέλει να περιηγηθεί μέσα σε ένα παιχνιδάδικο και να πάρει ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο φύλο. Η Αλεξάνδρα (σ.σ. η κόρη της) τσέπωσε ένα μωράκι γιατί της αρέσουν τα μωράκι κι ένα τηλεκατευθυνόμενο επειδή το είδε από φίλο της. Ο γονέας είναι ο κατασταλτικός παράγοντας που το αγοράκι δεν παίρνει μια κούκλα να παίξει».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ελένη Καστάνη: Αποχώρησε από το «Breakfast@Star» η ηθοποιός

Τραϊάνα Ανανία: Πρώην σύντροφός της την απάτησε με γνωστή ηθοποιό

Ο Διονύσης Σχοινάς κάνει μία αναδρομή στην πρόταση γάμου στην Καίτη Γαρμπή: «Έβαζαν στοίχημα ότι θα χωρίζαμε»