Η άβολη στιγμή που ένα ριάλιτι είναι αγωνιστικά πιο ενδιαφέρον από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί με μια πρόταση η πρεμιέρα του Survivor All Star, το οποίο ξεκίνησε σε μια στιγμή που παιζόταν το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, και μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει περισσότερος ενθουσιασμός για να δούμε τον Σάκη Κατσούλη να τα βάζει με τον Βασάλο φερ΄ειπείν, παρά για την αποτρόπαιη ατμόσφαιρα στην Αγιά Σοφιά και τους ούγκανους που κατακλύζουν όλα τα ελληνικά γήπεδα.

Κι αφού ρίξαμε τις μπηχτές μας και βγάλαμε το άχτι μας, ας περάσουμε στο Survivor All Star. Η αλήθεια είναι πως, μετά από τόση υπερπροβολή τους προηγούμενους 2-3 μήνες, περιμέναμε ότι θα είναι σούπα. Σαν το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός. Δεν ήταν όμως. Πέραν του αρχικού ενδιαφέροντος για τους παίκτες των προηγούμενων κύκλων, με εξαίρεση τον περσινό που είναι ακόμα νωπός, για να δούμε πως είναι αγωνιστικά και στη ζωή τους, η πρεμιέρα κατέδειξε πως θα υπάρξει ένα προϊόν που για το είδος του και με τηλεοπτικούς όρους, έχει όλα τα υλικά για να σκίσει.

Δεν γνωρίζουμε πως θα το διαχειριστεί στην πορεία η παραγωγή και τι προσθαφαιρέσεις θα γίνουν, μιας και υπάρχουν πρόσωπα που είναι παντελώς αδιάφορα στο κοινό (ιδίως αυτά της 2ης και 3ης σεζόν που αποτελούν και τη μειοψηφία στους 26 παίκτες), λογικά θα μπουν κάποια πρόσωπα που απασχόλησαν περισσότερο από την 4η και 5η σεζόν, όμως το μονοπάτι είναι στρωμένο για επιτυχία.

Κι αυτό φάνηκε στην τηλεθέαση που είναι η πιο εντυπωσιακή που έχει υπάρξει σε όλους τους κύκλους, ακόμα και τον πρώτο που ξεκίνησε δειλά και μετά τον πρώτο μήνα άρχισε να χτυπάει τα 60άρια και 70άρια.

Ίσως δούμε την πιο ανταγωνιστική σεζόν των τελευταίων ετών

Το Survivor All Star ξεκίνησε με 38.6% στο γενικό και 39.7% στο δυναμικό κοινό και αφήνει υποσχέσεις, ενώ ιντριγκάρει πλέον έντονα το πώς θα σταθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα κραταιά προγράμματα που υπάρχουν στην prime time τις καθημερινές, τα οποία 4 μήνες τώρα έχουν παγιωθεί σε ποσοστά, έχουν το κοινό τους και δεν είναι αμελητέες ποσότητες.

Εξάλλου, ως τώρα, ο ΣΚΑΪ στην prime time δεν είχε συμμετοχή. Η τηλεθέαση μοιραζόταν ανάμεσα στον ALPHA, τον ANT1 και το MEGA με τις σειρές Σασμός, Παράδεισος των Κυριών, Αυτή Η Νύχτα Μένει, Γη Της Ελιάς, Μαύρο Ρόδο, Παγιδευμένοι. Και σε αυτή την εξίσωση θα προστεθεί σύντομα και το MasterChef, που θα πρέπει να κάνει κάτι πολύ δραστικό για να μην έχει την κατάληξη του GNTM με τα μονοψήφια, αλλά και το φιλόδοξο Dragon’s Den του Τανιμανίδη.

Το Survivor All Star έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση και με τις προηγούμενες σεζόν. Πλέον, γνωρίζουμε καλά όλους τους παίκτες, αυτοί γνωρίζουν καλά το παιχνίδι, έχουν επίσης προπονηθεί όλο αυτό το διάστημα για να αντεπεξέλθουν και να μην είναι σάκος του μποξ και στην πορεία του παιχνιδιού, μόλις αποχωρήσουν και κάποιες επιλογές που έγιναν, κατά τα φαινόμενα, ακριβώς γι΄αυτό, ως «λαγοί», θα δούμε κάτι που ίσως και να μην χρειάζεται καν την τόση ίντριγκα και το τόσο ριάλιτι. Θα είναι τόσο ελκυστικό το αγωνιστικό, ώστε να μη χρειαστεί να γίνουμε μάρτυρες ακραίων σκηνικών. Όλα σε μια νορμάλ δόση. Αυτό δείχνει η εικόνα.

Σαφώς και δεν θα εκλείψει και το ριάλιτι. Υπάρχουν κι εκεί μπόλικα υλικά. Τα ζευγάρια σε αντίπαλες ομάδες, το χρηματικό, οι μαζεμένοι νικητές που θα θέλουν να δείξουν ο ένας στον άλλον το ποιος είναι ο καλύτερος…Όλα αυτά φτιάχνουν μια συνταγή που θα πρέπει να γίνουν οικτρά λάθη για να μην πετύχει με τρόπο εμφατικό.

Η πρεμιέρα πάντως, πάντοτε κρίνοντας το προϊόν κι όχι τα ζητήματα που τίθενται περί κουλτούρας και υποκουλτούρας όταν συζητάμε για ένα ριάλιτι, μας αποζημίωσε και με το παραπάνω. Έβγαλε και αυτό το reunion φάση, νιώσαμε ότι ξαναβλέπουμε παλιούς γνωστούς και μας λένε τα νέα τους, επομένως το Survivor All Star θα βάλει μεγάλα ζόρια στον ανταγωνισμό.

Οι πρώτες απαντήσεις θα δοθούν σήμερα, αύριο και την Τετάρτη.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ζούλιας: «Έχω μία εθισμένη προσωπικότητα, είμαι ο Βασίλης και είμαι ναρκομανής»

Νίκος Μουτσινάς για το τηλεοπτικό του μέλλον: «Είμαι πολύφερνη νύφη, αλλά μπορεί να μην κάνω και τίποτα»

Μελέτη: «Το μεγαλύτερο μου άγχος είναι μη θεωρούν ότι επειδή κάνω τηλεόραση, έχω κοιμηθεί με κάποιον»