Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης και της προφυλάκισης του, ο Πέτρος Φιλιππίδης τέθηκε αντιμέτωπος τριών κατηγοριών: δύο για απόπειρα βιασμού και μία για βιασμό. Τους προηγούμενους μήνες έγιναν όλες οι καταθέσεις, μίλησαν όλοι οι μάρτυρες, υπεράσπισης και κατηγορίας, και η απολογία του ολοκλήρωσε την ακροαματική διαδικασία. Μετά την εξέταση των δεδομένων, η εισαγγελέας προχώρησε στην πρώτη της πρόταση, η οποία αφορά σε αθώωση του ηθοποιού.

Όπως μεταφέρει το ρεπορτάζ, έκπληξη προκάλεσε σε όλους η πρόταση της εισαγγελίας να αθωωθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης για την κατηγορία του βιασμού, την βασική κατηγορία από τις τρεις, με την αιτιολογία της εισαγγελίας να αφορά στις 3 καταθέσεις της καταγγέλουσας, οι οποίες έπεφταν σε αντιφάσεις. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι και στις 3 καταθέσεις της, περιέγραψε τον βιασμό με διαφορετικούς τρόπους, που δεν είχαν σημείο επαφής.

Στα επόμενα 24ωρα, θα βγουν και οι προτάσεις της εισαγγελίας για τις άλλες δύο καταγγέλουσες, για τις κατηγορίες απόπειρας βιασμού, όπου το ρεπορτάζ αναφέρει πως, σε αντίθεση με την πρώτη καταγγέλουσα, υπάρχει κοινό αφήγημα στις δύο καταθέσεις που έγιναν.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση της εισαγγελίας δεν είναι δεσμευτική, είναι όμως ενδεικτική και σίγουρα μη αναμενόμενη. Σημαντικό ρόλο στην πρόταση φέρεται να έπαιξε η συμπληρωματική απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη, με την προσκόμιση εγγράφων που δείχνουν ότι η πρώτη και η τρίτη καταγγέλουσα εκπροσωπούνται από έναν δικηγόρο που μαζί με τον αδερφό της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους έχουν συστήσει εταιρεία εκπροσώπησης καλλιτεχνών.

Η πλευρά του κ. Φιλιππίδη ισχυρίζεται με αυτό το έγγραφο ότι πρόκειται για μια πλεκτάνη που έχει στηθεί με σκοπό να του πάρουν λεφτά, με τον δικηγόρο της αντίπαλης πλευράς να αντιδρά έντονα στην διαδικασία της δίκης και να ζητά να συνταχθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, κάτι που δεν έγινε δεκτό.