Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και ηχηρή η απουσία τους, αν βρισκόμασταν σε ένα άλλο timing κι όχι σε αυτό που η αυτοβιογραφία του Harry έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στη βρετανική βασιλική οικογένεια. Τόσο ο βασιλιάς Κάρολος, όσο και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δεν ήταν παρόντες στο ύστατο χαίρε προς τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ και εστάλη η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της Ελισάβετ, για να εκπροσωπήσει το βρετανικό στέμμα.

Φαίνεται όμως πως υπήρχε ειδικός λόγος για την απουσία τους από την κηδεία και την ταφή, ο οποίος αφορά το πρωτόκολλο. Και, φυσικά, τον γνώριζε και τον μετέφερε ο Χρήστος Ζαμπούνης, ειδικός στα royalties, μιλώντας στο Πρωινό.

Όπως εξήγησε, από τη στιγμή που το ελληνικό κράτος έθαψε τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη και όχι ως αρχηγό κράτους, με την στρατιωτική του περιβολή, η παρουσία του βασιλιά Καρόλου θα αποτελούσε ένα συμβολικό ατόπημα, αφού θα ήταν σαν να προβάλει την απόφαση του κράτους.

Για τον ίδιο λόγο δε μπόρεσε να έρθει και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, που είναι διάδοχος στον θρόνο. «Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης».