Από την ώρα που ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ. Αλέξης Κούγιας έχει ανοίξει πυρ προς πάσα κατεύθυνση και όποιον πάρει ο Χάρος. Ένα από τα πρόσωπα που έχουν δεχτεί τα κατ΄εξακολούθηση πυρά του, είναι φυσικά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος από πολύ νωρίς είχε υποστηρίξει ότι η κατηγορούμενη είχε χορηγήσει την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα και έχει εμπλοκή στους θανάτους των τριών της παιδιών.

O κ. Κούγιας έχει δηλώσει δημόσια για τον κ. Λέων πως αμφισβητεί την επιστημονική του φερεγγυότητα και αξιοπιστία, μιας και, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, δεν έχει πιάσει ποτέ νυστέρι, άρα δεν μπορεί να γνωρίζει για να εκφέρει άποψη για αυτή την υπόθεση.

Η κόντρα τους βρίσκεται σε υψηλές εντάσεις, με τον κ. Λέων να παραμένει πιο χαμηλών τόνων και να μην προβαίνει σε χαρακτηρισμούς ή φωνασκίες, αλλά να επιστρατεύει το χιούμορ και την ηρεμία που φέρει η εμπειρία του και η επιστημονική του κατάρτιση.

Ο κ. Λέων λοιπόν, αφού ανακοίνωσε πως θα κατέβει υποψήφιος για δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, μίλησε στην εκπομπή της Καινούργιου και με πολύ διακριτικό και ξεκάθαρο τρόπο, αντέκρουσε τον δημόσιο λόγο του κ. Κούγια.

«Είναι εκπληκτικό ένας συνήγορος που δηλώνει ότι συνεργάζεται με έναν άνθρωπο επί σειρά ετών, στη συνέχεια να δηλώνει ο ίδιος ότι συνεργάζεται με έναν άσχετο. Από κει και πέρα, υπάρχουν άνθρωποι και χώροι αρμόδιοι να λύσουν όλα τα ζητήματα. Ο τρόπος που εκφράζεται ο καθένας, δηλώνει πολύ περισσότερα για τον άνθρωπο. Αυτό που είναι δύσκολο για τον επαγγελματία, είναι να διατηρέι τις αρχές του. Εκεί, ο κόσμος θα κρίνει ποιος είναι συνετός και ποιος αυτός που συκοφαντεί. Ήταν λανθασμένη τακτική του Κούγια να πει ότι θα φτάσει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, γιατί δεν στέκει νομικά.

Το ότι είπα πρώτος πως έχουμε εσφαλμένες αιτίες θανάτου, σήμερα δικαιώνονται απ΄όλους. Ακόμα και οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχει προσλάβει ο ίδιος, υποστηρίζουν όσα είχα πει. Προφανώς, αν στο δικαστήριο δεν καταφέρουν οι συνάδελφοι να έχουν πειστική προσέγγιση, θα ισχύσει το πόρισμα Καρακούκη-Καλόγρηα για τα πρώτα δύο παιδιά και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για το τρίτο».

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τον κ. Κούγια που είπε ότι θα κατέβει ο κ. Λέων για δήμαρχος στις Κουκουβάουνες, ο ιατροδικαστής δήλωσε: «Στην αρχή νόμιζα πως ήταν στιγμιαίο λάθος. Όμως, όταν επαναλαμβάνεται, έχει άλλον σκοπό. Επειδή συνήθως καφέ, ειδικά εσχάτως, πίνω μόνο στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση, ακόμα κι αν έδινα ραντεβού, νομίζω ο κ. Κούγιας θα είχε χαθεί και δε θα ερχόταν ποτέ».