Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και στον Στέφανο Κωνσταντινίδη και μίλησε, εκτός των άλλων, για τον επιθετικό καρκίνο που διαγνώστηκε και τελευταία έχει μια υποτροπή, αλλά και για τη σύντροφό του που του στέκεται στην περιπέτεια της υγείας του.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Κούγιας είπε αρχικά πως «όταν σου χτυπάει την πόρτα ο καρκίνος, εκείνη τη στιγμή υφίστασαι ένα σοκ. Είχα ένα ατύχημα, έκανα νηστεία 40 μέρες και στο τέλος της για να τιμήσω τη μνήμη του, είπα να κάνω εξετάσεις. Εκεί βρέθηκε, κι ενώ είχαν βγει καθαρές οι εξετάσεις μου τον Σεπτέμβριο, ότι είχα υπερβολική αύξηση στους καρκινικούς δείκτες. Αυτό ήταν ένδειξη καρκίνου και βρέθηκε ότι έχω έναν όγκο πολύ κοντά στους λεμφαδένες» και πρόσθεσε:

«Απεδείχθη ότι ήταν επιθετικός και μάλιστα τελευταία έχει μια μικρή υποτροπή, η οποία ήταν δικαιολογημένη. Γι’αυτό και κάνω ακτινοθεραπείες».

Όσον αφορά τη σύντροφό του, ο Αλέξης Κούγιας είπε χαρακτηριστικά: «Έχω μια εξαιρετική σύντροφο, η οποία με βοήθησε και πολύ στο θέμα της υγείας μου. Είναι διακεκριμένη επιστήμων. Από τότε που χώρισα, είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπαντρευτώ και το κράτησα».