Στο ξεκίνημα της τηλεοπτικής σεζόν, αυτή η σειρά ήταν η μία από τις δύο (το Grand Hotel η έτερη, το Αρχελάου 5 δεν απασχόλησε ποτέ) που ρίχτηκε νωρίς στη μάχη. Και αποδείχθηκε πως ήταν σωστή επιλογή από το κανάλι, διότι είχε το μεγαλύτερο potential να φτιάξει το κοινό της και ένα πολύ καλό ποσοστό τηλεθέασης, αποκτώντας αντιστάσεις στον ανταγωνισμό που θα γινόταν πιο έντονος στις επόμενες εβδομάδες.

Ο Τιμωρός είναι ένα ενδιαφέρον case study σε επίπεδο μυθοπλασίας, διότι το ξεκίνημά του ήταν πολύ καλό. Για 3 εβδομάδες, όσο η σειρά προβαλλόταν μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτερα βράδυ, με διπλό επεισόδιο, δεν έπεφτε κάτω από το 17-18% στο γενικό σύνολο και κάτω από το 16% στο δυναμικό.

Ξεκίνησε με 18άρια, έπεσε στα 15άρια: Η ελληνική σειρά που φαίνεται να χάνει τη δυναμική της μόλις το διπλό επεισόδιο έγινε 2 μονά

Καθώς όμως ο ALPHA είχε φτιάξει ένα αναγνωριστικό πρόγραμμα στην prime time και θα το αναδιαμόρφωνε στη συνέχεια, η σειρά βρέθηκε να γίνεται διήμερη, με το διπλό επεισόδιο της Δευτέρας να γίνεται μονό και να προστίθεται ακόμα ένα μονό την Τρίτη, στη θέση της Τζέλας Δελαφράγκα που μετακόμισε στα βράδια της Κυριακής.

Ανεπαίσθητη, μα εμφανής πτώση για τη σειρά

Αυτό έχει φέρει κάποια σκαμπανεβάσματα στην τηλεθέαση για τη σειρά, με αποτέλεσμα να έχει χαμηλώσει το κατώταρο σημείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το χθεσινό επεισόδιο έκανε 13,4% στο δυναμικό και14% στο γενικό σύνολο, ενώ το επεισόδιο της Δευτέρας ήταν στο 15,9% και 15,7% αντίστοιχα.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η μόνη ερμηνεία για την ελαφριά πτώση του η αλλαγή στις ημέρες προβολής, αλλά και το ότι μπήκε ένα alpha dog στην αρένα της prime time, το Έχω Παιδιά, που έχει καπαρώσει την πρωτιά.

Ξεκίνησε με 18άρια, έπεσε στα 15άρια: Η ελληνική σειρά που φαίνεται να χάνει τη δυναμική της μόλις το διπλό επεισόδιο έγινε 2 μονά

Αν όμως προσέξει κανείς πώς κατάφερε το Grand Hotel να διατηρήσει τα νούμερά του και να έχει και μια μικρή αύξηση στο γενικό σύνολο, τότε κατανοεί πως έπαιξε κάποιον ρόλο στην τηλεθέαση η αλλαγή της προβολής για τη σειρά.

Φυσικά, τα παραπάνω δεν είναι θέσφατα, ούτε κάτι το δεσμευτικό, ίσως να είναι και ένα διάστημα αναπροσαρμογής για το ίδιο το κοινό της σειράς, γι’ αυτό και τίποτα δεν μπορεί να υποστηριχθεί με απολυτότητα, διότι τα πάντα είναι μια ρόδα που γυρίζει και γι’ αυτό είμαστε εδώ να τα καταγράφουμε.

Σε πρώτη φάση πάντως, ο Τιμωρός «τιμωρείται» από αυτή την αλλαγή, όχι δυνατά, μάλλον ανεπαίσθητα, αλλά υπάρχει εμφανής διαφορά.