Υπερφόρτωση. Με αυτή τη λέξη θα μπορούσε να περιγραφεί σωστά αυτό που κάνει ο ΑΝΤ1 σε ορισμένες χρονικές ζώνες, με σκοπό να εξασφαλίσει πως θα είναι πάντοτε διεκδικητής της πρώτης θέσης. Στην prime time, μαζί με τον ALPHA και το MEGA εναλλάσσονται, αλλά φαίνεται στο δυναμικό κοινό να είναι αυτός και ο ALPHA που έχουν πάρει το προβάδισμα με σειρές όπως Grand Hotel, Τιμωρός, Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα, Μάγισσα-Φλεγόμενη Καρδιά.

Ο ΑΝΤ1 όμως, έχει φροντίσει και με μια άλλη κίνηση να εξασφαλίσει πως οι παραγωγές μυθοπλασίας του θα έχουν το ιδανικότερο ξεκίνημα στην κούρσα τους κάθε βράδυ.

Έχοντας δει ότι τα τηλεπαιχνίδια πάνε πάντοτε πολύ καλά, έριξε πριν 2 χρόνια τον Εκατομμυριούχο με τον Αρναούτογλου στην ζώνη 20:00-21:00, όταν στα άλλα κανάλια παίζουν δελτία ειδήσεων, και διαθέτει ένα πρόγραμμα που του φέρνει σταθερά 15-18% σε δυναμικό και γενικό κοινό, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε σειρά ακολουθεί, να έχει ένα καλό lead in και να μη χρειάζεται να ξεκινήσει να σηκώνει την τηλεθέαση.

Υπάρχουν λοιπόν μέρες που από τις 20:00 μέχρι τις 23:00, βρίσκεται στην 1η ή τη 2η θέση, με τις Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή να είναι εκείνες στις οποίες κυριαρχεί, καθώς είναι λιγότερο δυνατός ο ανταγωνισμός. Δευτέρα είναι ο Τιμωρός και οι σειρές του Γεωργίου, Τρίτη η Δελαφράγκα.

2 Αρναούτογλου κι ένας μπαλαντέρ για τον ΑΝΤ1

Η Παρασκευή πιο συγκεκριμένα, είναι η μέρα της απόλυτης κυριαρχίας για σχεδόν όλη τη διάρκεια της prime time, μέχρι την late night ζώνη, όπου ο ΑΝΤ1 προβάλλει Εκατομμυριούχο, VIΠ Καλά Γεράματα (σε επανάληψη) και το Roadshow με τον Αρναούτογλου. Αυτό συνέβη βέβαια για πρώτη φορά την Παρασκευή που μας πέρασε, αλλά το πρώτο δείγμα είναι ξεκάθαρο και σίγουρα στο κανάλι δεν έχουν σκοπό να το πειράξουν όσο η τηλεθέαση που φέρνουν και τα τρία πρότζεκτ είναι αυτή.

Εικάζω δηλαδή πως η ζώνη 22:30 της Παρασκευής, που είναι για επαναλήψεις, θα αφορά σιγά σιγά περισσότερο το Καλά Γεράματα, όσο φέρνει τέτοια νούμερα και όχι κάποια άλλη σειρά.

16,7% το Roadshow στις δύο κατηγορίες κοινού, 15,1% και 13,2% το Καλά Γεράματα, 12,5% και 16,1% ο Εκατομμυριούχος. Σε άλλες εποχές, τέτοια ποσοστά θα κατέτασσαν το κανάλι 3ο, αλλά πλέον, ζούμε το απόλυτο κατακερματισμό της τηλεθέασης, λόγω αύξησης προγραμμάτων, οπότε ο ΑΝΤ1, παίρνει την πρωτιά και κάνει δική του την prime time τα βράδια της Παρασκευής με αυτή την τριπλή απειλή, με την υπερφόρτωση.

Η στρατηγική του ΑΝΤ1 αποδίδει καρπούς, όπως και το ότι σχεδόν όλη την εβδομάδα, έχει επανερχόμενα προγράμματα. 5 ημέρες ο Εκατομμυριούχος, 4 ημέρες το Grand Hotel, 2 ημέρες η Μάγισσα, φαίνεται να χτίζουν με το κοινό τη συνθήκη της συνέπειας, της συνήθειας και τελικά να μην φθίνει η μυθοπλασία.

Αν σκεφτεί κανείς πως την Πέμπτη αυτή ξεκινάει και το World Party-Reunion, που αρκετός κόσμος θέλει να το δει, τότε ο ΑΝΤ1 πατάει τα πόδια του πολύ στιβαρά στο έδαφος για να ανέβει στην κορυφή φέτος.