Αν μας έλεγαν ποιους δύο τραγουδιστές θα θέλαμε να δούμε μαζί, είτε στην πίστα είτε συνεργασία σε κάποιο τραγούδι, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ο Αντώνης Ρέμος θα βρίσκονταν στις τρεις πρώτες επιλογές, τουλάχιστον. Ο δεύτερος είναι για 30 χρόνια τώρα ένα από τα κορυφαία ονόματα, ο πρώτος, μετά από ένα διάστημα που πέρασε στην αφάνεια, έχει επανέλθει εδώ και 3-4 χρόνια και βλέπει παλιά του τραγούδια να διασκευάζονται και να προσφέρουν επιτυχία σε άλλους τραγουδιστές (βλ. Μαζωνάκη, Ασλανίδου), οπότε αυτή τη στιγμή, το timing μοιάζει ιδανικό.

Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την Panik Records χθες, Μιχάλης Χατζηγιάννης και Αντώνης Ρέμος αποτυπώνονται σε ένα στούντιο, παρέα με τον γνωστό στιχουργό Νίκο Μωραΐτη, και φαίνεται πως ετοιμάζουν ένα τραγούδι, που θα τραγουδάει ο Ρέμος και τη μουσική θα υπογράφει ο Χατζηγιάννης.

Αναμφίβολα, μια τέτοια συνεργασία είναι άκρως ενδιαφέρουσα, αφού πέραν του καλλιτεχνικού μεγέθους των δύο, υπάρχει και το παρελθόν τους. Ο Αντώνης Ρέμος ήταν μια μεγάλη σχέση της Ζέτας Μακρυπούλια για μια 10ετία σχεδόν και μετά τον χωρισμό τους γύρω στο 2008, στη ζωή της Μακρυπούλια εμφανίστηκε ο Χατζηγιάννης, με τον οποίο έμειναν επίσης για περίπου 10 χρόνια μαζί.

Το παρασκήνιο μεταξύ τους όμως δεν είναι μόνο αυτό. Όπως υπενθύμισε ο Νίκος Γεωργιάδης στην εκπομπή της Σκορδά, Ρέμος και Χατζηγιάννης είχαν συνεργαστεί στο Αθηνών Αρένα, σε μια εποχή που η Ζέτα ήταν τότε με τον πρώτο. Εκείνη η συνεργασία, αν και εισπρακτικά είχε πάει καταπληκτικά, ως προς τις σχέσεις μεταξύ τους είχε πάει άσχημα. Ο Νίκος Γεωργιάδης αποκάλυψε πως τότε δεν μιλούσαν μεταξύ τους στα καμαρίνια.

«Δεν έλεγαν ούτε γεια. Συναντιόντουσαν επί σκηνής και όταν κατέβαιναν, χώριζαν οι δρόμοι τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένα ακόμα στοιχείο που δημιουργεί ενδιαφέρον, είναι πως ο Αντώνης Ρέμος δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με τη Heaven, δισκογραφική όπου ανήκει ο Χατζηγιάννης, μιας και το διαζύγιό τους το 2013 ήταν θυελλώδες, με τον Ρέμο να μετακομίζει τότε στην Panik. Τα τραγούδια που έβγαλε σε αυτό το διάστημα, υπήρχε εντολή να μην παίζουν στα ραδιόφωνα του ομίλου ΑΝΤ1, όπου ανήκει η Heaven.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως η Ράνια Κωστάκη, στα 4 χρόνια που έκανε τη Νύχτα Στον Ρυθμό, δεν είχε ούτε μια φορά τον Ρέμο καλεσμένο. Κι αυτό δε συνέβη γιατί η ίδια δεν ήθελε. Άλλωστε, έχει καλές σχέσεις μαζί του.

Από όποια πλευρά και να το δει κανείς, η συνεργασία Χατζηγιάννη-Ρέμου είναι ιντριγκαδόρικη. Το τραγούδι έχει ηχογραφηθεί το προηγούμενο διάστημα, τιτλοφορείται Να Ξαναμετρήσω, ο Ρέμος το έχει πει στο Nox όπου τραγουδάει, και θα κυκλοφορήσει στις 3 Φεβρουαρίου από την Panik.