Στις αρχές της εβδομάδας που ολοκληρώνεται, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος δήλωνε με μια μορφή ενόχλησης μέσα από την εκπομπή της Φαίης Σκορδά ότι δε γίνεται να έχει 3 εκπομπές στην τηλεόραση και πως τα κανάλια πρέπει να αρχίσουν να δίνουν ευκαιρίες και σε άλλους. Και είναι πράγματι κάτι το πρωτοφανές αυτό που βλέπουμε φέτος, δεν θυμόμαστε να έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στα 33 χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου δήλωσε πως δεν πειράχτηκε από όσα είπε ο Ουγγαρέζος και πως κατανοεί τον τρόπο που το είπε και σε ακόμα μια φορά έδειξε πόσο κουλ τύπος είναι. Κι αυτό ακριβώς το στοιχείο του, που έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια που έχει αφήσει πίσω του τις τηλεοπτικές ανασφάλειες, που έχει αποκτήσει εμπειρία στο πώς να διαχειρίζεται το οτιδήποτε συμβαίνει στην τηλεόραση, είναι που τον έφερε φέτος σε αυτό το σημείο.

Μέχρι πέρσι, είχε το The 2Night Show και το Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος, δύο εκπομπές που έχουν δώσει ένα καλό πάτημα στον ΑΝΤ1 στην prime time και στη late night ζώνη. Το πρώτο συμπληρώνει, αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος, την 8η σεζόν του στην τηλεόραση, κάνοντας πρεμιέρα για φέτος τη Δευτέρα 7/10, ενώ το δεύτερο μπήκε στην 3η του σεζόν και φέρνει πρωτιά στον ΑΝΤ1 σε ένα time slot στο οποίο τα άλλα κανάλια παίζουν ειδήσεις, άρα προσφέρει και καλό lead in στις σειρές που ακολουθούν.

Η χρυσή εποχή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην ελληνική τηλεόραση

Φέτος, προστέθηκε στο line-up του Αρναούτογλου το Roadshow, μια εκπομπή που είναι μια νέα εκδοχή του Όμορφος Κόσμος που έκανε πριν 20 χρόνια στο MEGA και είναι ένα πρότζεκτ που πάντα ταίριαζε στον παρουσιαστή, είναι ακριβώς στο στοιχείο του, η συναναστροφή με κόσμο που δεν είναι της τηλεόρασης ή της σοουμπίζ, ακομπλεξάριστοι, να κάνουν πλάκα μεταξύ τους.

Το The Roadshow είναι η κωμωδία που ψάχναμε στην τηλεόραση

Σε αυτές τις δύο πρώτες εκπομπές, το Roadshow είναι μια πολύ ευχάριστη επιλογή για να δει κανείς το βράδυ της Παρασκευής, σε ταξιδεύει κι αυτό πάντοτε είναι όμορφο, αλλά σε χαλαρώνει κιόλας. Είναι η κωμωδία που λείπει από την τηλεόραση, αλλά καλύτερη, διότι δεν είναι μυθοπλασία, δεν έχει σενάριο, είναι ο αυτοσχεδιασμός του Αρναούτογλου που σε αυτό το κόνσεπτ είναι ο ραδιοφωνικός Αρναούτογλου που ακούμε το πρωί στον Sfera.

Πολλοί στο παρελθόν μπορεί να του πρόσαπταν ότι είναι «γλυκανάλατος», ότι δεν είναι καυστικός τηλεοπτικά και στις συνεντεύξεις του στο The 2Night Show δε φέρνει σε δύσκολες θέσεις τους καλεσμένους του. Αλλά μήπως ο Τζίμι Φάλον στην Αμερική είναι κάτι άλλο; Αυτός είναι ο Αρναούτογλου και δεν χρειάζεται να το βλέπουμε ως αρνητικό.

Κι αυτή του η διαφορετική προσέγγιση είναι που τον έχει κάνει Νο1 παρουσιαστή στην τηλεόραση. Προσφέρει με το Roadshow και με το The 2Night Show το ευδιάθετο, το ανάλαφρο, δεν σε φορτώνει με ψυχικό βάρος όπως συμβαίνει πλέον με τις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές στην τηλεόραση. Είναι μια όαση χιούμορ και πλάκας. Είναι ο μόνος τύπος στον οποίο συγχωρούμε αυτά τα αλαμπουρνέζικα αγγλικά που μιλάει, όπως σε μια φάση στο Roadshow με κάτι Ολλανδές.

Η χρυσή εποχή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην ελληνική τηλεόραση

Και η τηλεθέαση τον ανταμείβει. Πρωτιά με 17,8% και 20,7% για το The Roadshow σε δυναμικό και γενικό σύνολο, σταθερά 15άρια κάνει καθημερινά ο Εκατομμυριούχος και το The 2Night Show λογικά θα συνεχίσει στα περσινά του στάνταρ, δηλαδή στο 15-17%.

Δεν ξέρουμε πως θα αντέξει με τις απαιτήσεις 3 εκπομπών στην τηλεόραση και του ραδιοφωνικού πρωινού ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, που στα 50 του δουλεύει περισσότερο από ποτέ, αλλά ζει την χρυσή εποχή του κι όσο αντέξει. Το κοινό φαίνεται να τον συμπαθεί πολύ, τα τηλεοπτικά πρόσωπα δύσκολα θα βρουν κάτι αρνητικό να του προσάψουν και ο ίδιος με το ότι εδώ και χρόνια έχει μια διαφορετική προσέγγιση στην ανάμειξή του με τη σοουμπίζ, έχει κατακτήσει το να κάνει ήσυχα τη δουλειά του χωρίς τις σκληρές κριτικές που έχουν να αντιμετωπίσουν άλλοι παρουσιαστές και που αντιμετώπισε κι ο ίδιος στο παρελθόν.