Περιεχόμενα
Ένα πρώτο φινάλε μπήκε στην υπόθεση της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη μετά τη χθεσινή απόφαση της έδρας που τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού και ένοχο για τις δύο απόπειρες βιασμού. Οι δικηγόροι του, ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η κ. Κική Πακιρτζίδου και το team τους, εξήλθαν πανηγυρικά από το δικαστήριο, μίλησαν για αθώωση του πελάτη τους, αποδέχτηκαν την ετυμηγορία για την μία κατηγορία και αμφισβήτησαν την ετυμηγορία για τις άλλες δύο, υποστηρίζοντας πως η ποινή θα εκπέσει στο Εφετείο.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης, αλλά θα παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι να δικαστεί η έφεση και θα κληθεί να πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα μια φορά τον μήνα.
Μια τέτοια ποινή κρίθηκε ως αυστηρή και ενδεικτική των αδικημάτων από την πλευρά του συνηγόρου της καταγγέλουσας για τον βιασμό, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του, συνήγορο της μιας καταγγέλουσας για την απόπειρα του βιασμού, αναρωτήθηκαν μιλώντας σε εκπομπές, γιατί πανηγυρίζουν οι αντίπαλοι τους μετά από τέτοια απόφαση.
«Δεν κατέπεσε καμία κατηγορία»
Ο κ. Αλέξανδρος Μίτζιας μίλησε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά εκπροσωπώντας τη γυναίκα που έκανε την καταγγελία του βιασμού και είπε τα εξής:
«Κατ΄αρχάς, με τις δηλώσεις που ακούσαμε, οφείλω να κάνω σχόλιο. Διακρίνω από την υπεράσπιση έναν πανηγυρισμό ότι κατέπεσαν κάποιες κατηγορίες, ότι αθωώθηκε ομοφώνως, ότι η γυναίκα έκανε ψευδείς καταγγελίες. Κάτι τέτοιο δε φάνηκε σε κανένα μέρος της απόφασης. Ίσα ίσα εκείνοι το ερμηνεύουν έτσι, γιατί κάτι πρέπει να πουν φεύγοντας από ένα δικαστήριο στο οποίο ο πελάτης τους καταδικάστηκε με 8 χρόνια κάθειρξη. Να ξέρετε, ήταν αυστηρή η ποινή. Είναι ενδεικτική των αδικημάτων.
Η πρώτη καταγγέλουσα έχει περιγράψει έναν κατ΄εξακολούθησιν βιασμό και ο κ. Φιλιππίδης αθωώθηκε για αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν στο πρόσωπο του κατηγορουμένου. Δεν σημαίνει ότι είπε ψέματα, όπως ισχυρίστηκαν οι δύο συνήγοροι. Αυτά είναι δικές τους ερμηνείες που δεν είπωθηκαν ποτέ στο δικαστήριο. Συγγνώμη λοιπόν, δεν έχει να ζητήσει κανείς.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον κατηγορούμενο να κάνει έφεση, παρότι έχει αθωωθεί, επειδή είναι λόγω αμφιβολιών, να κάνει έφεση για να αθωωθεί χωρίς αμφιβολίες. Αν θεωρεί ότι αδικήθηκε με το λόγω αμφιβολιών, να κάνει έφεση. Διαφορετικά, μην ισχυρίζεται ότι κατέπεσε μια κατηγορία».