Μπλεγμένη εν αγνοία της σε μια καλοστημένη απάτη βρέθηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη. Το μοντέλο είχε μπει στη διαδικασία να προμοτάρει κάποιες φορές στα social media της, κατόπιν αμοιβής, ένα κέντρο αισθητικής που μεταξύ άλλων υποστηρίζε πως έκανε θεραπείες με ευεργετικά αποτελέσματα.

Τις τελευταίες ημέρες οι απάτες του ινστιτούτου ξεσκεπάστηκαν, μετά από σωρεία καταγγελιών, κι ενώ η αστυνομία έχει πάει στην διάρκεια της λειτουργίας του πολλές φορές εκεί για να ερευνήσει.

Μια κοπέλα ονόματι Χριστίνα Μπίτα ανάρτησε από τις πρώτες στο TikTok την δική της εμπειρία και εντύπωση προκαλεί η αντίδραση των αστυνομικών προς τους υπευθύνους του ινστιτούτου. «Πάλι εσείς; Πόσα άτομα πρέπει να σας κάνουν μήνυση για να σταματήσετε να εξαπατάτε τον κόσμο;».

Η κομπίνα για να αποφύγουν το «ξεσκέπασμα»

Η ίδια η κοπέλα περιέγραψε τον τρόπο που επιχειρούν για να αποφεύγουν την ανακάλυψη της απάτης τους από τους πελάτες.

«Δεν έρχεται ποτέ η σειρά σου, σου ζητάνε να αλλάξεις το ραντεβού σου ενώ, στο μεταξύ σε έχουν βάλει να προπληρώσεις το πακέτο που έχεις επιλέξει. Ξαναπάς και πάλι τίποτα. Δεν σου επιστρέφουν ποτέ πίσω τα λεφτά. Οι αστυνομικοί που ήρθαν εκεί μου είπαν, “κοπέλα μου είναι απάτη, ερχόμαστε κάθε μέρα σε αυτό το κέντρο αισθητικής για παρόμοια περιστατικά”».

Ένας αστυνομικός έχασε μισό εκατομμύριο ευρώ. Ένας άλλος κύριος έχασε 70.000 ευρώ, που αποτελούσαν οικονομίες μιας ζωής και οδηγήθηκε σε δύο απόπειρες αυτοκτονίας.

https://www.tiktok.com/@bitaxris19/video/7203688973951159558?embed_source=121331973%2C71011723%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_name&refer=embed&referer_url=www.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F1343884%2Fnees-kataggelies-gia-to-institouto-tis-apatis-se-vazoun-na-propliroseis-kai-den-se-exupiretoun%2F&referer_video_id=7203688973951159558

Το μοντέλο που…την πάτησε

Μια άλλη κοπέλα, η φιναλίστ Σταρ Ελλάς Κωνσταντίνα Σωτηρίου, έπεσε κι εκείνη θύμα.

«Την πάτησα και εγώ από influencers που το διαφήμιζαν. Πριν τα Χριστούγεννα είχα δει μια προσφορά για laser αποτρίχωσης total body που ήταν σε πολύ καλή τιμή και έτσι είπαμε με την αδερφή μου να την πάρουμε. Πάει η αδερφή μου κλείνει τις έξι συνεδρίες, τις οποίες και προπληρώνει ενώ μετά την πάνε σε ένα άλλο γραφείο και καταφέρνουν να την κάνουν να προπληρώσει κι άλλες έξι συνεδρίες.

Στη συνέχεια πάνω και εγώ για να πάρω την προσφορά και ταυτόχρονα είχα κλείσει και ραντεβού για να ξεκινήσω. Με καθυστέρησαν πάρα πολύ με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να φύγω διότι έπρεπε να βρίσκομαι σε μια φωτογράφιση. Όταν ζήτησα να μεταφέρω το ραντεβού μου, μου είπαν ότι έχουν διαθέσιμο μετά από ενάμιση μήνα. Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά και έτσι ζητήσαμε επιστροφή των χρημάτων μας. Τα λεφτά βέβαια δεν μας τα έδωσαν ποτέ..».

«Μου έσκασαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου», λέει η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Κάπου εδώ εμφανίζεται και η Δήμητρα Αλεξανδράκη. Το μοντέλο είχε κάνει κάποιες προωθητικές αναρτήσεις για το ινστιτούτο της απάτης, με βίντεο από δικές της επισκέψεις σε αυτό κι αφού είχε λάβει τις υπηρεσίες.

Μετά την αποκάλυψη της πραγματικότητας, βρέθηκε υπόλογη. Μιλώντας στην εκπομπή της Καινούργιου, ανέφερε πως έχει ζητήσει από το ινστιτούτο να επιστρέψει πίσω τα χρήματα όσων εξαπατήθηκαν και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό συνέβη.

«Επισκέφτηκα το συγκεκριμένο, δοκίμασα υπηρεσίες που τα έδειξα κιόλας στο Instagram. Δεν θα πρότεινα ποτέ κάτι που να μην έχω δοκιμάσει ειδικά στα άτομα που με εμπιστεύονται. Πραγματικά, δεν κοιμάμαι εξαιτίας αυτών των ανθρώπων. Έχω χάσει τον ύπνο μου τους τελευταίους δύο μήνες. Έχω ξεκινήσει και κάνω εξυπηρέτηση πελατών σε ένα κατάστημα που δεν είναι δικό μου.

Πήγα και δοκίμασα τις υπηρεσίες τους και ήταν όλα τέλεια, ένα υπέροχο ιατρείο, όλα μια χαρά. Ο γιατρός μου έκανε ενέσιμα, δεν θα έδειχνα ποτέ κάτι που δεν το έχω δοκιμάσει. Απαιτώ να τους επιστρέψουν τα χρήματα σε όσες γυναίκες είναι δυσαρεστημένες. Με ξεγέλασαν αλλά υπάρχουν γυναίκες που πήραν τα χρήματα πίσω τους. Επικοινώνησα μαζί τους και μου είπαν να πάω στο εξοχικό τους στην Αράχωβα».

Κάποιοι πάντως θεώρησαν υπαίτια την Δήμητρα Αλεξανδράκη και, όπως δήλωσε, έχει δεχτεί επίθεση στα social media, ενώ της έσκασαν και το λάστικο στο αμάξι.

Δεν έχω εξαπατήσει κανέναν, καλύτερα να πέσει φωτιά να με κάψει. Έχω χάσει τον ύπνο μου με αυτό το πράγμα. Δέχθηκα μία επίθεση στο Instagram, ότι είμαι συνένοχη, μου έσκασαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου, ακούω να λένε ότι τους τραμπουκίζουν, ότι δεν θα τους ξαναδεί η μάνα τους. Έχω βίντεο από πολλές κοπέλες και γυναίκες που κλαίνε και μου λένε: θέλουν να μας εξαφανίσουν, μας κάνουν πραγματικό εκβιασμό».