Η νέα σεζόν είναι προ των πυλών και τα κανάλια ήδη έχουν ξεκινήσει προετοιμασία για να είναι όλα έτοιμα στην πρεμιέρα του νέου προγράμματος.

Η ελληνική μυθοπλασία για μία ακόμη φορά θα έχει τη θέση της στα προγράμματα των καναλιών και είναι δύο σειρές που προβλέπεται να… γίνουν συνήθεια.

Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν επαγγελματικές παραγωγές χωρίς τσαπατσουλιές ή τσιγκουνιές, μιας και πρόκειται για διασκευές πολύ πετυχημένων σειρών του εξωτερικού και θα πρέπει να σταθούν αντάξια.

Ας δούμε λοιπόν τι μας περιμένει…

Για αρχή να ξεκινήσουμε με ένα τιπ: στην Τουρκία και στις δύο τουρκικές διασκευές τις δύο ηρωίδες υποδύθηκε η ίδια ηθοποιός, η Τζανσού Ντέρε.

Στην Ελλάδα πρωταγωνίστρια της σειράς Να με λες Μαμά -θα προβληθεί στον Alpha- θα είναι η Μαρία Κίτσου, ενώ τη dr Foster στον ΑΝΤ1 θα υποδυθεί η Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Δύο σειρές της ελληνικής τηλεόρασης που περιμένουμε πώς και πώς τη νέα χρονιά

Ποια είναι η dr Foster; Θα το μάθουμε στον ΑΝΤ1

Είναι μία παρανοϊκή γυναίκα; Μία γυναίκα που δεν μπορεί να ισορροπήσει ή απλώς μία γυναίκα που ζητάει εκδίκηση με τον πιο ύπουλο τρόπο;

Η dr Foster κατέστρεψε ζωές. Κατέστρεψε τη ζωή της. Αλλά το έκανε με τον πιο cool τρόπο. Το έκανε με τόση βαρύτητα, τόση ηρεμία, τόση εγκεφαλική δύναμη, που ήταν αξιοθαύμαστο.

Πετυχημένη, πλούσια, τρομακτικά πονηρή και έξυπνη, η dr Foster είναι το ίνδαλμα κάθε γυναίκας, το σύμβολο κάθε CEO. Εντάξει, είναι και εντελώς ψυχωτική.

Παντρεμένη με έναν (δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη που λέμε συνήθως οι γυναίκες για αυτούς τους ανδρικούς χαρακτήρες) άπιστο άνδρα. Όλα ξεκινούν όταν ανακαλύπτει ότι ο άνδρας της την απατά με την κόρη μίας φιλικής τους οικογένειας και εκεί ξεκινά η… παράνοια.

Αυτός είναι παράλληλα ο λόγος που σου προκαλεί εθισμό. Μικρές πινελιές, όπως το σχεδόν αδιάφορο κλειδί που σέρνει στο πλάι του αυτοκινήτου του συζύγου της καθώς βγαίνει για δείπνο με τον λογιστή της. Μοιάζοντας διαρκώς με ένα ηφαίστειο που πρόκειται από στιγμή σε στιγμή να εκραγεί, μπλέκει τον ιστό της μεθοδικά και διαλύει τους πάντες.

Η σειρά του BBC κυριολεκτικά έσπασε τα… ταμεία, απέσπασε πλήθος βραβείων και φυσικά αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό.

Στην τουρκική βερσιόν που την κεντρική ηρωίδα υποδύεται η Τζανσού Ντέρε, ως Ασίγια, ο εθισμός είναι ο ίδιος.

Παραδέχομαι ότι τόσο η dr Foster, όσο και η Ασίγια με κράτησαν καθηλωμένη μπροστά στη μικρή οθόνη και δεν έχω χάσει επεισόδιο. Τη σειρά «Άπιστος» -την τουρκική βερσιόν δηλαδή- πρόβαλε το καλοκαίρι του 2022 ο ΣΚΑΪ και εκείνο το καλοκαίρι τα βράδια τα ταύτισα με τον… Άπιστο και κυρίως με την εμμονική Ασίγια.

Δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε κάτι παραπάνω, αλλά κυριολεκτικά η σειρά παρακολουθεί μία γυναίκα να αγγίζει τα όρια και για αυτό το λόγο περιμένουμε πώς και πώς να δούμε την ελληνική βερσιόν με τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου και να ξαναζήσουμε το σασπένς και την παράνοια της ηρωίδας στον ΑΝΤ1.

Το σενάριο υπογράφουν η Κωνσταντίνα Γιάχαλη και ο Γιάννης Σκάραγκας, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αλέκος Κυράνης.

Η καρδιά μιας… Μητέρας θα «χτυπήσει» στον Alpha

Μία γυναίκα νιώθει τόσο έντονο μητρικό ένστικτο για ένα μικρό κορίτσι που αποφασίζει να το βγάλει από την δυστυχισμένη ζωή του και να του προσφέρει απλόχερα ευτυχία, όμως δεν είναι όλα τόσο εύκολα…

Μία απόλυτα τρυφερή σειρά, από εκείνες που σε συγκινούν βαθιά μέσα σου και παράλληλα μία αστυνομική περιπέτεια που περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που σε κρατούν καρφωμένο στην οθόνη περιμένοντας με αγωνία να δεις τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο.

Επίσης η σειρά έχει προβληθεί στην Ελλάδα, στην τουρκική βερσιόν της, με τον τίτλο Anne (Μητέρα) από τον ΑΝΤ1. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο επίσης είδαμε την Τζανσού Ντέρε, ως Ζεϊνέπ Γκιουνές.

Μια νεαρή κοπέλα που εργάζεται ως αναπληρώτρια δασκάλα σε δημοτικό σχολείο. Όταν αντιλαμβάνεται ότι μια εξάχρονη μαθήτρια της, η Μελέκ, υποφέρει από κακομεταχείριση στο σπίτι της, αποφασίζει να την βοηθήσει ξεκινώντας μια νέα ζωή μαζί και να γίνει η μητέρα της.

Θα αποκαλύψω απλώς ότι το σενάριο έχει πολλά plot twist και το τέλος κυριολεκτικά είναι απρόσμενο.

Για την ιστορία, το πρωτότυπο σενάριο δεν το έχουμε δει στη χώρα μας, γιατί και η τουρκική σειρά ήταν διασκευή της ιαπωνικής σειράς «Mother», σε σενάριο του Γιούτζι Σακαμότο.

Η Nao Suzuhara είναι προσωρινή δασκάλα δημοτικού. Όταν συνειδητοποιεί ότι μία μαθήτρια της κακοποιείται από τη μητέρα της, τα μητρικά ένστικτά της χτυπούν και αποφασίζει παρορμητικά να πάρει το κορίτσι και να το φροντίσει η ίδια. Η Nao πηγαίνει παρέα με το παιδί ένα ταξίδι από το Muroran στο Τόκιο, και οι δύο βιώνουν διάφορα γεγονότα μαζί στη διαδρομή.

Η σειρά Να με λες Μαμά θα προβληθεί από τον Alpha και στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τη Μαρία Κίτσου που την επόμενη σεζόν κάνει δυναμική επιστροφή στα τηλεοπτικά με δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δύο διαφορετικές σειρές. Επίσης στη σειρά παίζουν Ιβάν Σβιτάιλο, Φιλαρέτη Κομνηνού και Ελένη Κοκκίδου.

Στη σκηνοθεσία θα είναι ο Αντώνης Αγγελόπουλος.