Υπάρχει άγιος έρωτας ή μήπως ο έρωτας είναι πάντα ένα πάθος που τρώει την ψυχή και δεν αφήνει κανέναν μας να αγιάσει; Ούτε καν έναν ιερωμένο; Η σειρά του ALPHA που έκανε πρεμιέρα χθες, δίνει την απάντηση.

Οι γενιές που μεγαλώσαμε παρακολουθώντας αυτά τα απαγορευμένα πάθη σε σειρές όπως τα «Πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας» και στο «Άγγιγμα ψυχής» προσθέτουμε ακόμη ένα απαγορευμένο πάθος στις τηλεοπτικές μας εμπειρίες η σειρά «Άγιος έρωτας» που όπως δείχνει θα μας απασχολήσει πολύ τις χειμωνιάτικες κρύες νύχτες…

Η τοπική κοινωνία μιας μικρής πόλης υποδέχεται τον νέο ιερέα της, τον πατέρα Νικόλαο (Δημήτρης Γκοτσόπουλος). Είναι νέος και γοητευτικός, έχει σπουδές Θεολογίας, ανοιχτές ιδέες και πολλά μυστικά που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.

Δεν βρέθηκε τυχαία σε αυτό τον τόπο και τα πράγματα θα γίνουν πιο περίπλοκα όταν συναντά τη Χλόη (Δανάη Παππά), τη μικρή κόρη του ισχυρότερου και πλουσιότερου άντρα της περιοχής Παύλου Μαρκόπουλου (Δημήτρης Παπανικολάου).

Ο Άγιος Έρωτας είναι η σειρά που μας ξάφνιασε περισσότερο από κάθε άλλη φέτος

Στην αρχή θα σταθεί δίπλα της στην προσπάθειά της να διεκδικήσει τη ζωή της, όμως σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια νέα για εκείνον πραγματικότητα. Και θα κληθεί να απαντήσει στα δικά του διλήμματα, ανάμεσα στην πίστη του και τις αδυναμίες του.

Το σενάριο της νέας καθημερινής σειράς υπογράφουν οι Άγγελος Χασάπογλου και Στέλλα Βασιλαντωνάκη και τη σκηνοθεσία ο Σπύρος Μιχαλόπουλος. Πρωτότυπη μουσική για τη σειρά γράφει ο Στέφανος Κορκολής.

Το all star cast αποτελούν οι: Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δανάη Παππά, Ταμίλλα Κουλίεβα, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μαρίνα Ψάλτη, Μαρία Κατσανδρή, Ηρώ Μουκίου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Καλλιρόη Μυριαγκού, Ηλίας Βαλάσης, Ελευθερία Πάλλα, Μιχάλης Πανάδης, Γιάννης Εγγλέζος, Κωνσταντίνος Κοντογεωργόπουλος, Γιούλη Γεωργακοπούλου, Κώστας Κονταράτος, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Αντιγόνη Μακρή        


«Συγγνώμη. Συγγνώμη Θεέ μου, συγχώρεσέ με. Γιατί; Γιατί και συ; Γιατί μου το’ κανες αυτό;».

Με αυτή τη φράση ξεκινούν όλα και ο νεαρός ιερέας μάλλον θα την αναφωνήσει αρκετές φορές φτάνοντας στο Γαλαξίδι καθώς ο… πειρασμός βρίσκεται γύρω του στο πρόσωπο της Χλόης, αλλά και μέσα του καθώς τον κυνηγά το παρελθόν του.

Η σειρά -τουλάχιστον στα πρώτα δύο επεισόδια που παρακολουθήσαμε- είναι πολλά υποσχόμενη και ευχόμαστε αυτό να ισχύσει και στη συνέχεια.

Οι χώροι που έχουν επιλεγεί για τα γυρίσματα στη σειρά – πραγματοποιούνται στο Γαλαξίδι, στην Κηφισιά και στο Ντράφι- δείχνουν ότι έγινε μελετημένο ρεπεράζ, η κινηματογραφική φωτογραφία -ωραία η ζεστή χρωματική παλέτα που επικρατεί στα περισσότερα πλάνα- δίνει ακόμη ένα αβαντάζ ενώ και σκηνοθετικά -σκηνοθετεί ο Σπύρος Μιχαλόπουλος- υπάρχει άποψη και μέτρο.

Η μόνη μου παρατήρηση για τη σειρά μετά τα πρώτα 2 επεισόδια

Μόνη ένσταση στη σειρά κάποια σημεία του σεναρίου. Ίσως κάποιοι διάλογοι θέλουν λίγη περισσότερη μέριμνα, καθώς δεν έχουν βαθύτητα, μάλλον κάποιοι χαρακτήρες θα έπρεπε να δουλευτούν λίγο περισσότερο καθώς όλοι οι χαρακτήρες είναι πολυεπίπεδοι, δεν υπάρχουν απολύτως κακοί άνθρωποι, υπάρχουν άνθρωποι που βάσει εσωτερικών κινήτρων και βιωμάτων βγάζουν κατά περίπτωση αρνητικά συναισθήματα.

Δεν υπάρχουν επίσης απολύτως καλοί, ενώ κάποιοι άλλοι χαρακτήρες δεν αφήνουν να υπάρξει σασπένς καθώς είναι εύκολο για τον θεατή να αντιληφθεί τι θα ακολουθήσει πχ. Αν ήμουν ο ρόλος που υποδύεται η Ταμίλα Κουλίεβα και έβλεπα τόση ενασχόληση της κολλητής μου με τον άνδρα μου, σίγουρα θα μου περνούσε από το μυαλό ότι κάτι συμβαίνει με τη μία ή την άλλη πλευρά, όπως δεν θα ήταν τόσο εύκολο μέσα στο ίδιο μου το σπίτι ο σύζυγος και η κολλητή μου να ερωτοτροπούν ασύστολα και να μην πάρω τίποτα χαμπάρι.

Επίσης, σε ένα μικρό χωριό ή κωμόπολη, όλοι γνωρίζονται και κάποια πρόσωπα είναι λίγο περισσότερο γνωστά, επομένως είναι λίγο άστοχο ότι κατά τη διάρκεια μίας γιορτής ένας νεαρός να ξεμοναχιάζει την κόρη του δημάρχου μπροστά στα μάτια όλων των συγχωριανών πχ, γύρω υπάρχουν φίλοι, θείες, θείοι, γείτονες, συγχωριανοί και αυτός την αρπάζει μέσα στο πλήθος έτσι χωρίς καμία προφύλαξη.

Για τη λιποθυμία στα χέρια του παπά δεν θα σχολιάσω, γιατί υπάρχουν και γυναίκες που με μία τέτοια λιποθυμία έφτιαξαν την τύχη τους και το πιθανότερο είναι ότι και εδώ θα συμβεί κάτι ανάλογο…

Φυσικά, ο ιερωμένος κοιμάται γυμνός… Ναι, μας κόλασε, αλλά εκείνη την εποχή που διαδραματίζεται η ιστορία, ήταν λίγο προχώ κάτι τέτοιο γιατί η αμαρτία παραμονεύει, τουλάχιστον η θέα ευχαρίστησε τα μάτια μας.

Πέρα όμως από αυτές τις μικρές παρατηρήσεις και φυσικά διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το κατά πόσον είναι εύστοχες μιας και από ένα επεισόδιο είναι δύσκολο να σχηματίσεις πλήρη άποψη, το γενικό σύνολο ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Γρήγορη πλοκή, χωρίς να αφήνει τον θεατή να περιμένει και να κάνει κοιλιά η ιστορία, ωραίες ερμηνείες, η Ταμίλα Κουλίεβα παραμένει τεχνική, ο Γιάννης Τσορτέκης μεταμορφώνεται εκπληκτικά διατηρώντας την υποκριτική του μαγεία, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος ταιριάζει γάντι στο ρόλο του νεαρού ιερωμένου, ο Δημήτρης Παπανικολάου μας εντυπωσίασε, η Καλλιόπη Μυριάγκου -η υπεραγαπημένη Ματίνα Μανταρινάκη των νεανικών μας χρόνων- επέστρεψε τηλεοπτικά για να μας αποδείξει πόσο καλή ηθοποιός είναι.

Στα επόμενα επεισόδια φυσικά θα μπουν και άλλοι χαρακτήρες και άλλοι ήρωες που δεν είδαμε στα πρώτα δύο.

Η Μαρίνα Ψάλτη μπαίνει στο τρίτο επεισόδιο όπως μάθαμε, ενώ για τα ιερατικά καθήκοντα του Δημήτρη Γκοτσόπουλου υπάρχει σύμβουλος ιερέας έτσι ώστε να είναι όλα προσεγμένα στη λεπτομέρεια, γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά (για να σας αποκαλύψουμε και κάποια μυστικά που μάθαμε).

Ο «Άγιος έρωτας» λοιπόν είναι μία σειρά που μπαίνει δυναμικά στη νέα σεζόν και ναι, διεκδικεί την προσοχή του τηλεοπτικού κοινού που κατά πως φαίνεται θα την κερδίσει κιόλας καθώς συνδυάζει ένα τρυφερό έρωτα, αλλά και πολλά μυστικά, ψέματα και μία δόση αστυνομικού σασπένς που αποτελεί το ιδανικό αλατοπίπερο…