Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει επηρεαστεί από την τραγωδία στα Τέμπη. Το μεγαλύτερο δυστύχημα που έχει σημειωθεί ποτέ στην χώρα μας. Από δημοσιογραφική σκοπιά, δεν είναι εύκολο να καλύψεις ένα τέτοιο θέμα. Δεν υπάρχουν λόγια που είναι κατάλληλα να συνοδέψουν τη φρικτή αυτή στιγμή, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Για την ώρα, 57.

Όλες οι ψυχαγωγικές εκπομπές έχουν αφήσει την «κανονική» τους ροή και έχουν επικεντρωθεί στα Τέμπη, πράγμα αναμενόμενο. Ένας εξ αυτών και ο Γιώργος Λιάγκας με την εκπομπή «Το Πρωινό», ο οποίος σήμερα ανέφερε on air για το πόσο τον έχει επηρεάσει η τραγωδία. 

Πιο συγκεκριμένα, είπε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό»: «Δεν κοιμήθηκα το βράδυ, κοιμήθηκα 2 ώρες. Είμαι αφηρημένος σαν χαμένος, με έχει στοιχειώσει αυτό. Φτάσαμε σε ένα σημείο τα αυτοκίνητα να μας σώζουν. Εγώ σήμερα θα είχα τρακάρει. Πάτησε φρένο μόνο του το αυτοκίνητο! Και σύγχρονα μέσα με ανθρώπους πάνε βουρ το ένα πάνω στο άλλο;».

Γιώργος Λιάγκας σε Ανδρέα Αλικανιώτη: «Μακάρι τα παιδιά μου να γίνουν σαν κι εσένα»

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Λιάγκας φιλοξένησε στην εκπομπή τον Ανδρέα Αλικανιώτη, τον 20χρονο φοιτητή που απεγκλώβισε δέκα συνεπιβάτες του. «Σε θαυμάζω, μακάρι και τα παιδιά μου να γίνουν σαν εσένα», είπε αρχικά ο παρουσιαστής.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης ανέφερε για την τραγωδία στα Τέμπη πως «δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Δεν θεωρούμαι ήρωας, είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας θνητός που έτυχε να έχω μια καλύτερη ψυχολογία, μια ψυχραιμία εκείνη την ώρα και κατάφερα εκείνη την ώρα επειδή μπορούσα, επειδή δεν είχα κάποιο σημαντικό τραύμα, να βοηθήσω κόσμο. Και αν είμαι ήρωας, τουλάχιστον δεν είμαι μόνος μου. Υπήρχαν και άλλα άτομα, απλά έτυχε το δικό μου όνομα να ακουστεί περισσότερο».