Ολοκληρώθηκε ο πέμπτος κύκλος του GNTM, με την Αλεξία Τράικο να είναι η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού. Μαζί με τις Βικτώρια Μυροφορίδου και Μαρίτα Καθητζιώτη διαγωνίστηκαν για τα 50.000 ευρώ, ένα ετήσιο συμβόλαιο με την Dust and Cream, μία υποτροφία διετούς φοίτησης για οποιαδήποτε ειδικότητα σε ΙΕΚ, κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ από την εταιρεία Georg Jensen και ένα αυτοκίνητο Citroen Ami.

Σημειώνεται πως η Μαρίτα Καθητζιώτη εμφανίστηκε από άλλο στούντιο, εξαιτίας του θετικού της τεστ στον κορωνοϊό πριν τη διεξαγωγή του τελικού.

Όσον αφορά τη δοκιμασία που έκρινε το αποτέλεσμα, οι τρεις διαγωνιζόμενες έπρεπε να γυρίσουν ένα βίντεο κλιπ, στο οποίο θα έπρεπε να φλερτάρουν τον Ηρακλή εξ αποστάσεως και μέσω video wall για την ακρίβεια, κάνοντας αισθησιακές κινήσεις και φορώντας το κόκκινο κραγιόν τους.

Διαβάστε ακόμη: Η Σοφία Χατζηπαντέλη κάνει ντους γυμνή και το Instagram παραληρεί: «Μας αρρώστησες πάλι» σχολίαζει χρήστης

Η Αλεξία κέρδισε τους κριτές και το συνολικό αποτέλεσμα από τις άλλες δοκιμασίες την έστεψε νικήτρια του GNTM 5. Η διαφορά ανάμεσα στις βαθμολογίες τους ήταν οριακή, αφού η Μαρίτα συγκέντρωσε 77 βαθμούς, η Βικτώρια 78 βαθμούς και η Αλεξία επίσης 77 βαθμούς.

Αν και 19 ετών, η Αλεξία έχει ήδη εμπειρία στον χώρο της μόδας, από φωτογραφίσεις μέχρι πασαρέλες. Η ίδια κατάγεται από την Αλβανία και έχει μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη. Δηλώνει ευαίσθητη και «εθισμένη» στη μόδα, ενώ το δυνατό της σημείο για τον διαγωνισμό ήταν η η ακόρεστη όρεξη της για το μόντελινγκ, όπως είχε δηλώσει στις οντισιόν.

Μετά το τέλος της λαμπερής βραδιάς μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του star.gr και τη δημοσιογράφο, Κατερίνα Καραγιάννη, για την εμπειρία της αλλά και για τα συναισθήματά της. «Χθες το βράδυ δεν κοιμήθηκα πολύ. Είχα πολύ άγχος αλλά για κάποιο λόγο όταν φτάσαμε εδώ μου έφυγε. Ένιωθα μία απίστευτη ηρεμία για πρώτη φορά στο GNTM!».

Η τηλεθέαση του GNTM 5

Στη διάρκεια της σεζόν το GNTM δεν είχε ανεβασμένα νούμερα στην τηλεθέαση. Ωστόσο, ο τελικός σημείωσε στο δυναμικό κοινό τηλεθέαση 15%, με τη «Γη της Ελιάς» να καταγράφει 19,8%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η «Μουρμούρα» με 18,7%.

Βέβαια, στο γενικό σύνολο το GNTM συγκέντρωσε 11,4% και βρέθηκε στην τέταρτη θέση της prime time ζώνης με τις τρεις πρώτες θέσεις να καταλαμβάνονται από τη «Γη της Ελιάς» με μέσο όρο 28,7%, τη «Μουρμούρα» 17% και τον «Εκατομμυριούχο» με 12,7%. Στη συγκεκριμένη κατηγορία κοινού το «Ρουκ Ζουκ Special» βρέθηκε στην πέμπτη θέση με μέσο όρο 10,5%.