Πολλές φορές έχουμε γράψει στο παρελθόν πως η μυθοπλασία στην ελληνική τηλεόραση οφείλει να πηγαίνει σιγά σιγά σε λογική λίγων επεισοδίων και όχι 30-40 και βάλε. Όμως, αυτό είναι μια ουτοπία. Μια σειρά των 12-15 επεισοδίων δεν μπορεί να προσφέρει στο κανάλι της κάλυψη για ολόκληρη σεζόν, δεν δημιουργεί σχέση με τον τηλεθεατή και κάποια στιγμή αφήνει ένα μεγάλο κενό σε κάποιο time slot.

Δυστυχώς, οι σειρές στην ελληνική τηλεόραση δεν είναι τόσο καλές ώστε με λίγα επεισόδια να κρατήσουν τον τηλεθεατή και η γνώση ότι σε 4-5 επεισόδια θα τελειώσει, κάνουν τον τηλεθεατή να τα παρατάει από ένα σημείο και μετά.

Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα φαίνεται να την «πατάει» σε πρώτη φάση από αυτό, ότι δηλαδή είναι μια σειρά 14 επεισοδίων και τα μισά έχουν ήδη περάσει. Με δεδομένο πως δεν είναι, τελικά, μια σειρά που να έχει τόσο μεγάλη δυναμική, αλλά οριακά αγγίζει το μέτριο σε επίπεδο αποτελέσματος, οδηγεί τον τηλεθεατή να την αφήσει με μεγαλύτερη ευκολία.

Η Κατάρα της Κωμωδίας: Η σειρά που περιμέναμε όλοι πώς και πώς για να γελάσουμε, μας άφησε με την απορία

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η πεσμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό τηλεθέαση, είναι, κυρίως, αποτέλεσμα της απόφασης του ALPHA να της αλλάξει ημέρα μετάδοσης. Μετά τα πρώτα 5 επεισόδια, η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα έφυγε από το βράδυ της Τρίτης για να πάει στο βράδυ της Κυριακής και όσοι την έβλεπαν σταθερά, βρέθηκαν σε μια σύγχυση την περασμένη Τρίτη που είδαν τον Τιμωρό και δεν είχαν ενημερωθεί πως η σειρά μεταδίδεται τις Κυριακές τα βράδια.

Η σειρά έχασε και την ποσοτική της υπεροχή

Όσο παιζόταν Τρίτη βράδυ, η σειρά πήγαινε κάπου στο 17-18%, έχοντας βέβαια μια ελαφρά πτωτική πορεία από τα 20άρια των τριών πρώτων επεισοδίων, αλλά αυτό που είδαμε στην τηλεθέασή της στο επεισόδιο της Κυριακής 27/10, δε θα ερχόταν ποτέ αν η σειρά ήταν ακόμα στην Τρίτη.

To 11,2% στο δυναμικό και το 9,9% στο γενικό σύνολο τηλεθέασης, είναι μια πολύ μεγάλη πτώση, τέτοια που να δείχνει πως η σειρά είχε τόσο υψηλές επιδόσεις όχι λόγω της ποιότητας της, μα λόγω της ημέρας και ώρας προβολής.

Η μετακίνησή της από τον ALPHA είναι σαν μια κίνηση να την «παγώσει», πιθανότατα διότι η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 6-7 επεισόδια, επομένως, πολύ λογικά, το κανάλι ήθελε να έχει στην Τρίτη μια επιλογή που να πάει ως το τέρμα της σεζόν, γι’ αυτό και έβαλε τον Τιμωρό που προβαλλόταν Δευτέρες με διπλό επεισόδιο και τώρα είναι ένα τη Δευτέρα κι ένα την Τρίτη.

Η σειρά των Ρέππα-Παπαθανασίου έχει και πιο δυνατό ανταγωνισμό στην βραδινή ζώνη της Κυριακής, με το The Voice και τη Γη της Ελιάς, δηλαδή μια εκπομπή που έχει καταγράψει φέτος τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης και μια σειρά που έχει «δεσμεύσει» εδώ και μια 3ετία στο γενικό σύνολο ένα ποσοστό 17-20%.

Κάπως έτσι, η κωμική σειρά που θέλαμε όλοι τόσο πολύ να πετύχει, μετά την μη ικανοποίηση των ποιοτικών προσδοκιών, φαίνεται πως δε θα ικανοποιήσει ούτε τις ποιοτικές προσδοκίες.