Η ώρα ήταν 23:15 και στις οθόνες μας πρόβαλε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου ντυμένη στα φούξια για να μας υποδεχτεί στην υπερπολυτελή βίλα του Love Island, στην Τενερίφη.

Εκεί για 12 εβδομάδες θα δούμε άντρες και γυναίκες να ρίχνονται στην «μάχη» του έρωτα για να διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο αλλά και μία ευκαιρία στην… αληθινή αγάπη.

Το Welcome Party του νησιού ξεκίνησε λίγο αργότερα, ώστε να γνωριστούν μεταξύ τους οι single παίκτες αλλά να τους γνωρίσουμε και εμείς οι τηλεθεατές.

Σύντομα, τα πρώτα ζευγάρια άρχισαν να σχηματίζονται.

Στις πρώτες κιόλας στιγμές καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς θα δούμε στη συνέχεια από το Love Island. Σκηνοθετικά πλάνα πάνω στα πληθωρικά προσόντα συγκεκριμένων κοριτσιών (η Κλαούντια Πένκα πρέπει να έχει εξασφαλίσει άνετα την παρουσία της στο 50% της διάρκειας του ριάλιτι), παίκτριες να λένε ότι θα ήθελαν να πουν στα παιδιά τους ότι γνώρισαν τον μπαμπά τους σε ριάλιτι, οτι προκαλούν έλλειψη σιδήρου στους άντρες, ότι θέλουν τον άντρα «γορίλα», κάτι σκηνοθετημένες και άκυρες συζητήσεις περί body positivity και γενικώς ένα άβολο θέαμα για τον τηλεθεατή.

Τόσο άβολο που αποτυπώθηκε και στα νούμερα τηλεθέασης, τα οποία είναι απογοητευτικά για πρεμιέρα ενός σόου που έχει διαφημιστεί τόσο και που έχει ένα τόσο δυνατό όνομα στην παρουσίαση.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, το Love Island σημείωσε τηλεθέαση 15,7% στο σύνολο και 15,5% στο δυναμικό κοινό. Το reality του ΣΚΑΪ έφτασε σε τέταρτο έως το 23,1%. Θα λέγαμε ότι αυτά τα νούμερα δίνουν μια πρώτη ανάσα στον σταθμό για την βραδινή ζώνη του.

Η υποδοχή στο κοινό φάνηκε κι από τα σχόλια στο Twitter που για πρώτη φορά είχαν λιγότερο χιουμοριστική διάθεση και περισσότερο επικριτική, τόσο προς την Ηλιάνα Παπαγεωργίου όσο και συνολικά προς το Love Island:

https://twitter.com/clownsh12509791/status/1575582779374391296?s=20&t=Gx1YoD7cWTv1ypWaVAmXbQ

https://twitter.com/MiranTapriestly/status/1575583959597322240?s=20&t=Gx1YoD7cWTv1ypWaVAmXbQ

Ίσως δεν χρειάζονται πολλά σχόλια για το Love Island που ούτως ή άλλως δεν μας ξάφνιασε και ιδιαίτερα. Ξέραμε τι θα δούμε και για να είμαστε ειλικρινείς, σε σχέση με το ακόμα πιο hardcore βρετανικό, η ελληνική εκδοχή μπορεί να βγει και πιο light.

Σε κάθε περίπτωση, του αφιερώνουμε κι εμείς το επίθετο που χρησιμοποιεί ο μπαμπάς της Κλαούντια όταν της μιλάει.

«Το παρατσούκλι μου στα γερμανικά λέγεται που…! Ξέρω ότι ακούγεται λάθος στα ελληνικά αλλά σημαίνει γλυκούλα. Έχω φέρει περίπου 30 μαγιό και δεν ξέρω ποια θα βάλω. Επειδή, άμα με δει η μάνα μου με αυτά τα μαγιό που πήρα, θα με διώξει από το σπίτι».

Δείτε το τρέιλερ για το σημερινό επεισόδιο: