Για την οικογένειά της, την απώλεια της μητέρας της, αλλά και τη νέα της εκπομπή με τίτλο «Στους δρόμους των Ελλήνων» μίλησε, την Πέμπτη (06/04) στην ΕΡΤ η δημοσιογράφος, Μάγια Τσόκλη.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Στούντιο 4», η Μάγια Τσόκλη ανέφερε για τον θάνατο της μητέρας της: «Το να χάνεις έναν γονιό απότομα νομίζω ότι σε εισάγει αρκετά γρήγορα στην πραγματικότητα της ζωής, η οποία είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί τα πράματα να ανατραπούν. Αυτό το μαθαίνουμε μεγαλώνοντας, όταν σου συμβαίνει στα 5,5 σου γίνεται βίωμα και ενδεχομένως και να περιμένεις να συμβεί κάτι ανατρεπτικό και όχι ευχάριστο».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Τα παιδιά είναι εύπλαστα. Το να αλλάζεις σχολείο κάθε χρόνο, φίλους, γλώσσα, σου προσθέτει και αυτό άλλα προσόντα. Μπορεί να έχεις κάποια κενά συναισθηματικά αλλά έχει να σου προσφέρει πολλά.  Δεν θυμόμουν ακριβώς πώς αισθανόμουν. Θυμάμαι στα 12 μου είχα γράψει μια έκθεση για εκείνη, αλλά μετά συνηθίζεις, δεν ξέρεις πώς είναι να ζεις αλλιώς. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν τραύματα από τη ζωή τους. Δεν έχουμε κάτσει να μιλήσουμε με τον πατέρα μου για τον θάνατο της μητέρας μου. “Έφυγε” από τη ζωή 39 ετών, αυτό είναι περίεργο πράγμα.

Η θεία μου, που έγινε μητέρα μου, μου είπε πως όταν έμαθα ότι πέθανε η μητέρα μου, κάποιους μήνες αργότερα που μου το ανακοίνωσε ο πατέρας μου, της είπα “να σε φωνάζω μαμά;”. Εκείνη μου απάντησε “όπως αισθάνεσαι” αν και τελικά δεν την φώναξα ποτέ μαμά. Οπότε, θέλω να πω, η αντίδραση είναι περίεργη με τα παιδιά. 

Είναι σαν να με ρωτάνε πολλές φορές “πώς είναι να μην έχεις αδέλφια;” όπου λέω “δεν ξέρω”. Αυτή ήταν η πραγματικότητα μου. Μεγαλώνοντας νομίζω πως δεν μου βρήκε κάποιος θρήνος, τώρα αν φωνάξουμε κανέναν ψυχίατρο να μας ξαπλώσει και του πούμε να μας διηγηθεί».

«Φυσική συνέχεια η νέα μου εκπομπή»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Μάγια Τσόκλη μίλησε για τη νέα της εκπομπή, που κάνει πρεμιέρα στις 9 Απριλίου λέγοντας: «Οι “Δρόμοι των Ελλήνων” ήταν μια φυσική συνέχεια (σ.σ. των προηγούμενων ταξιδιωτικών της εκπομπών), τη συζητάγαμε καιρό και ήρθε η στιγμή να την κάνουμε. Η πρώτη σεζόν είναι αφιερωμένη στην Αμερική, η οποία είναι μια άλλη Ελλάδα, τρομερά ενδιαφέρουσα. Δεν μπορεί πλέον κανένας να περιγράψει με τι μοιάζει η ομογένεια της Αμερικής. Η ποικιλία των ανθρώπων είναι όση είναι και στην Ελλάδα».

Επίσης, η ίδια είπε: «Είναι μία καταπληκτική περίοδος αυτή τη στιγμή για τις σχέσεις μεταξύ ομογένειας και Ελλάδας. Η Ελλάδα ακούγεται διεθνώς για τους καλούς λόγους, η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην Αμερική στο Κογκρέσο ήταν ένας λόγος μεγάλης περηφάνιας για την ομογένεια, που είδαν έναν άνθρωπο που μίλαγε τη γλώσσα τόσο καλά. Έχουμε λοιπόν μια ομογένεια περήφανη αυτή τη στιγμή, που θέλει την ελληνική υπηκοότητα, θέλει ελληνικό διαβατήριο, δεν έχει ξανασυμβεί αυτό».

Photo credits: ΕΡΤ