Μία πολύ πρωτότυπη σειρά θα δούμε στο Mega, που θα αφορά έναν παράνομο έρωτα που θα λάβει χώρα στο πιο αναπάντεχο μέρος: σε ένα μοναστήρι. Πρόκειται για το Μαύρο Ρόδο, μία σειρά που φαίνεται πολλά υποσχόμενη και έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Η παραγωγή αναμένεται να είναι πολύ προσεγμένη και η ποιότητα της σειράς υψηλή, με τις ηθοποιούς να έχουν περάσει 10 μέρες έγκλειστες σε μοναστήρι, ώστε να εγκλιματιστούν.

Το «method acting» όπως ονομάζεται το να ζουν και στην πραγματική τους ζωή μερικές καταστάσεις ώστε να μπαίνουν στο «πετσί του ρόλου» δεν συμβαίνει τόσο συχνά στις ελληνικές τηλεοπτικές παραγωγές, επομένως καταλαβαίνουμε ήδη πόσο έχουν αφοσιωθεί οι συντελεστές του «Μαύρου Ρόδου» στο να μας δώσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, οι βασικές πρωταγωνίστριες της σειράς, η Κατερίνα Διδασκάλου και η νεαρή Φωτεινή Παπαθεοδώρου, έζησαν σε μοναστήρι της Κρήτης (Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης του Ρεθύμνου) για 10 ημέρες, προκειμένου να ακολουθήσουν τους ρυθμούς και τους κανόνες της μοναστικής ζωής.

Στη δραματική σειρά, που έρχεται το φθινόπωρο, η Κατερίνα Διδασκάλου υποδύεται την ηγουμένη Φιλαρέτη και η Φωτεινή Παπαθεοδώρου τη δόκιμη μοναχή Ελισάβετ, που θα δοκιμαστεί εξαιτίας ενός παράφορου έρωτα.

Οι δύο ηθοποιοί ακολούθησαν με ευλάβεια το τυπικό του μοναστικού βίου, από το πρόγραμμα των θείων Λειτουργιών μέχρι τις καθημερινές συνήθειες που έχουν οι μοναχές.

Η διαδικασία αυτή ήταν εξαιρετικά χρήσιμη ώστε να κάνουν την έρευνά τους για τους ρόλους τους και να διαμορφώσουν ανάλογα τα εκφραστικά τους μέσα.

Παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο ζουν οι μοναχές στον χώρο της μονής, οι δύο ηθοποιοί άντλησαν πολύτιμα στοιχεία για το βλέμμα, τη φωνή, τη στάση του σώματός τους, αλλά και για άλλες ιδιαιτερότητες του μοναστικού βίου.

 Το «Μαύρο Ρόδο» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη.