Η νέα τηλεοπτική σεζόν είναι γεμάτη μυθοπλασία και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι μετά από πολλά χρόνια είναι η χρονιά τους. Οι σειρές έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του τηλεθεατή, ο οποίος με την σειρά του αποζητά κάτι πιο ποιοτικό και διαφορετικό. Ο ανταγωνισμός, λοιπόν, είναι τεράστιος και η πρώτη θέση στην τηλεθέαση απαιτεί θυσίες. Το MEGA δείχνει να επενδύει σε αυτές.

Οι μεγάλες παραγωγές σημαίνει ότι οδηγούν σε ολοένα και περισσότερα έξοδα, με πολλές σειρές να «φτάνουν» αστρονομικά ποσά, που θυμίζουν την «χρυσή εποχή» της τηλεόρασης. Πολλές έχουν κυκλοφορήσει, λίγες έχουν ξεχωρίσει κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στο καλό καστ. Πάντως αν και βρισκόμαστε στο δεύτερο μέρος της τηλεοπτική σεζόν 2021-2022, ακόμα μερικές αξιόλογες σειρές αναμένεται να κυκλοφορήσουν. Ήδη μας έχουν προετοιμάσει για κάτι grande και οι προσδοκίες μας είναι ψηλές.

Οι δύο σειρές που θα δούμε στο MEGA

Το κάθε επεισόδιο της νέας μίνι σειράς του MEGA, για παράδειγμα, «Milky way», έχει κόστος 280.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών για συνολικά 8 επεισόδια ανέρχεται σε 2.252.435 ευρώ, ενώ το ποσό της κρατικής επιδότησης 32%. Η σειρά του Βασίλη Κεκάτου έγινε μάλιστα θέμα στο Variety.Είναι μια ιστορία βγαλμένη από τις εμπειρίες του σκηνοθέτη από την Κεφαλλονιά και επικεντρώνεται στην ζωή μιας έφηβης κοπέλας. Καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τα στερεότυπα μιας κλειστής/ συντηρητικής κοινωνίας και διεκδικεί το δικαίωμα στην επιλογή.

Το καστ είναι εξαιρετικό, καθώς συμμετέχουν οι: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κα. Μάλιστα σε guest εμφάνιση θα δούμε και την Ελένη Φουρέιρα.

Στο τηλεοπτικό ρινγκ ρίχνεται και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με την σειρά του, «Ο Δάσκαλος», επίσης στο MEGA. Το μέσο κόστος ανά επεισόδιο της σειράς ανέρχεται σε 281.554 ευρώ, με προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών 2.318.570, κρατική επιδότηση 927.428 ευρώ και μέσο κόστος ανά επεισόδιο (9 συνολικά) 257.618 ευρώ. Ο Παπακαλιάτης μας ταξιδεύει στους Παξούς όπου και θα υποδυθεί έναν παντρεμένο άνδρα. Δουλεύει ως δάσκαλος σε ένα σχολείο των Επτανήσων, ενώ εκεί διδάσκει και η Μαρία Καβογιάννη. Όλα αλλάζουν όταν θα ερωτευτεί μία μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, που υποδύεται η ηθοποιός Κλέλια Ανδριολάτου.

Στο καστ συμπεριλαμβάνονται οι: Xάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος.