Μας γοήτευσε και δεν ντρεπόμαστε να το πούμε. Η σειρά Έχω Παιδιά έκανε πρεμιέρα χθες στο MEGA και, σύμφωνα με τη δική μας εκτίμηση πάντα, είναι η καλύτερη κωμωδία που έχουμε δει εδώ και χρόνια. Μισάωρα επεισόδια, πολύ ατακαδόρικο σενάριο, χωρίς υπερβολές. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία είναι που μας έκαναν να υποστηρίξουμε χθες εδώ, διά στόματος του διευθυντή μας, ότι δεν θα λάβει στήριξη από το κοινό και θα έχει χαμηλά νούμερα τηλεθέασης.

Προς έκπληξή μας, ευχάριστη, η πρεμιέρα της σειράς έκανε ένα πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα, νούμερα που αν τα δει κανείς μακροσκοπικά, στη λογική πως θα έχουν μια μικρή πτώση και θα «παρκάρουν» σε ένα συγκεκριμένο σημείο, είναι πάρα πολύ καλά.

Συγκεκριμένα, στο δυναμικό κοινό το Έχω Παιδιά είχε 19,3% και στο γενικό σύνολο 18,2% απαντώντας στα νούμερα που έκαναν το VIΠ Καλά Γεράματα και Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα, ήτοι οι δύο άλλες δυνατές κωμωδίες της τηλεόρασης, σε επίπεδο τηλεθέασης πάντοτε.

Πανηγυρίζουμε από χαρά κι οριακά κλαίμε: Η σειρά Έχω Παιδιά είναι η καλύτερη κωμωδία της 10ετίας

Καμία δραματική σειρά σε τέτοια επίπεδα τηλεθέασης

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρεμιέρα του Έχω Παιδιά έστειλε σε μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης ένα πολύ σημαντικό και πολυδάπανο πρότζεκτ για τον ΑΝΤ1, το Μάγισσα-Φλεγόμενη Καρδιά, σειρά που είναι μια από τις καλές δραματικές. Η Μάγισσα Prequel έκανε χθες 9,6% και 9,8% σε δυναμικό και γενικό, νούμερα τηλεθέασης πολύ χαμηλότερα από το προσδοκώμενο και από την περσινή σεζόν, που σε επίπεδο ποιότητας ήταν και κατώτερη.

Γενικώς, αποτυπώνεται φέτος μια κόπωση του κοινού με τα δράματα, αφού με εξαίρεση τον Τιμωρό, καμία άλλη δραματική σειρά δεν έκανε στην πρεμιέρα της πάνω από 16% και πλέον έχουν παγιωθεί κάπου στο 15% οι επιτυχημένες και στο 11-12% οι όχι και τόσο. Αναφερόμαστε στο δυναμικό κοινό, διότι στο γενικό υπάρχει ακόμα η Γη Της Ελιάς που βλέπει σταθερά 17-19%.

Τα νούμερα πάντως που έχουν κάνει οι τρεις κωμικές σειρές, δεν τα έχει δει καμία δραματική σειρά φέτος.