Τα παιχνίδια της μοίρας αλλάζουν τις αποφάσεις των ηρώων της σειράς Το Ναυάγιο. Η Ειρήνη αποφασίζει να φύγει στα Κύθηρα, ενώ Μάκης και Λίνα νιώθουν ότι οι δρόμοι τους χωρίζουν, αλλά θα γίνουν όλα αυτά τελικά;

Το Ναυάγιο Δημήτρης και Μαρία

Το Ναυάγιο: Μαρία και Δημήτρης σε μυστικό ραντεβού (Επεισόδιο 26)

Η Ειρήνη έχει αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στα Κύθηρα χωρίς να έχει υπολογίσει ότι ο καιρός έχει άλλα σχέδια. Ο Ιπποκράτης στο μεταξύ αποκαλύπτει στον Τρύφωνα κάποιες κρυμμένες πτυχές του παρελθόντος του.

Η Λίνα επισκέπτεται την αυλή για να κάνει ένα δώρο στον Μάκη, αλλά κάνει μια αναπάντεχη γνωριμία. Ο Μάκης ανοίγοντας το δώρο της βλέπει μία φωτογραφική μηχανή μέσα με το σημείωμα «Ελπίζω ότι η πρώτη σου λήψη θα είμαι εγώ». Την ίδια ώρα ο Δημήτρης και η Μαρία συναντιούνται και κάνουν μια συζήτηση που καθυστέρησε πολλά χρόνια.

Ο Βασίλης μιλάει στην Στέλλα για τον εραστή της Ασημίνας και την ίδια μέρα η Στέλλα έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του, χωρίς να γνωρίζει πως πρόκειται για τον φίλο του Βασίλη, τον Γιώργη.

Ο Μιχάλης στο μεταξύ κουβαλά ένα μυστικό και αναγκάζεται να λέει ψέματα στην Ελένη.

Η έρευνα του Γιώργη φτάνει σε αδιέξοδο, καθώς ο Παντελίδης βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά. Κι ενώ όλα δείχνουν πως ο Μάκης και η Λίνα δεν θα συναντηθούν ξανά, ένα γύρισμα της τύχης θα τους φέρει πάλι κοντά.