Τα νερά μπαίνουν στο πλοίο, το οποίο παίρνει επικίνδυνη κλίση και προκαλεί πανικό στους επιβάτες.

Όλοι τρέχουν να σωθούν και παλεύουν για να μπουν στις σωσίβιες λέμβους, οι οποίες όμως δεν επαρκούν.

Η Ειρήνη και ο Απόστολος αποφασίζουν να πέσουν στη θάλασσα κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου… Όμως η τύχη δεν θα είναι με το μέρος τους.

Εκατοντάδες χάνονται στα κύματα, ενώ όσοι τελικά σώζονται συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια…

Το Ναυάγιο προβάλεται στο Mega Κυριακή – Τρίτη στις 22.50.

Το Ναυάγιο: Ο Ιπποκράτης σώζει την Ειρήνη, ενώ ο Απόστολος πνίγεται

Τα νέα για τη βύθιση του «Φοίνιξ» φτάνουν γρήγορα στα Χανιά και στα αυτιά του καπετάν Στελή, ο οποίος χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.

Την ίδια στιγμή, στο σημείο του ναυαγίου, απελπισμένοι άνθρωποι παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή, καταφεύγοντας σε ακραίες πράξεις. Όμως, η κακοκαιρία είναι τρομερή και η καταιγίδα δεν λέει να κοπάσει.

Ξαφνικά, ένα σκάφος βγαίνει μέσα από τα κύματα και πλησιάζει… Ο Ιπποκράτης δίνει μάχη για να σώσει τους ναυαγούς, όταν ξαφνικά βλέπει την Ειρήνη σχεδόν αναίσθητη μέσα στη θάλασσα.

Χωρίς να το σκεφτεί, βουτάει μέσα, την παίρνει αγκαλιά και την ανεβάζει στη βάρκα κι εκείνη συνέρχεται στην αγκαλιά του.

Καθώς η επιχείρηση της διάσωσης συνεχίζεται, ο Πέτρος ανασύρεται μισοπεθαμένος και οδηγείται στο νοσοκομείο μαζί με τους ελάχιστους επιζώντες. Σιγά-σιγά, όλοι οι συγγενείς των ναυαγών μαθαίνουν τι έχει γίνει και ξεκινά ο θρήνος, η απελπισία, ο θυμός….

Στο λιμεναρχείο της Σούδας μαζεύονται εκατοντάδες κόσμου περιμένοντας με αγωνία ένα νέο για τους δικούς τους ανθρώπους.

Η Ειρήνη ψάχνει από το κρεβάτι του νοσοκομείου τον Απόστολο, μέχρι που ο Άγγελος την ανακαλύπτει, για να της ανακοινώσει ότι ο άντρας της δεν κατάφερε να βγει ζωντανός από τη θάλασσα…

Την ίδια στιγμή, μια νοσοκόμα βρίσκει πάνω στον Πέτρο την άδεια οδήγησης του Αντώνη και δίνει αυτό το όνομα στις Αρχές.

Καθώς οι επιζώντες συνέρχονται και αντιλαμβάνονται το μέγεθος της τραγωδίας που έζησαν, συνειδητοποιούν ότι οι ζωές τους δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιες…

Το Ναυάγιο

Το Ναυάγιο: Ο Μιχάλης επιτίθεται άγρια στον Βασιλείου, που παριστάνει τον αθώο

Ενώ ο πλοιοκτήτης και ο δικηγόρος του ψάχνουν έναν τρόπο να διώξουν την ευθύνη από πάνω τους, ένας μαχητικός δημοσιογράφος αναλαμβάνει το ρεπορτάζ για το ναυάγιο, χωρίς να ξέρει ότι η γυναίκα που αγαπούσε, η Ασημίνα, βρισκόταν εκεί και το όνομά της είναι μέσα στη λίστα των θυμάτων.

Μόλις το συνειδητοποιεί, ορκίζεται να βρει τους υπεύθυνους της τραγωδίας και να τους φέρει στη δικαιοσύνη.

Ο Ιπποκράτης φροντίζει την Ειρήνη, που είναι σοκαρισμένη από τον χαμό του Απόστολου, ενώ η Στέλλα δέχεται ένα τηλεφώνημα που την ενημερώνει πως ο Κυριάκος ήταν στο μοιραίο ναυάγιο και τρέχει στο νοσοκομείο να μάθει αν είναι ζωντανός.

Την ίδια στιγμή, ο Μάκης αγκαλιάζει ξανά τους δικούς του, όμως μέσα του θρηνεί για τη Λίνα, πιστεύοντας ότι χάθηκε στη θάλασσα.

Την ίδια στιγμή, εκείνη συνέρχεται στο νοσοκομείο και ο πατέρας της φροντίζει για τη μεταφορά της σε ιδιωτική κλινική. Ψάχνει κι αυτή το όνομά του στη λίστα με τους επιζώντες, όμως δεν το βρίσκει…

Το Ναυάγιο

Το Ναυάγιο: Ο Πέτρος αλλάζει ταυτότητα και… μπλέκει με τον υπόκοσμο

Και ο Πέτρος συνέρχεται, αλλά έκπληκτος διαπιστώνει ότι όλοι τον φωνάζουν Αντώνη. Στο χωριό του ήδη τον θεωρούν πεθαμένο και οι συγγενείς του Γιάννη σπεύδουν να πετροβολήσουν το σπίτι του.

Μπροστά στον Βλάση και την Πολυξένη, ο Δημήτρης και η Μαρία παριστάνουν πως δεν γνωρίζονται, ενώ ο Μάκης αναλαμβάνει να βοηθήσει τον Πέτρο να βρει σπίτι.

Δυστυχώς, όμως, αυτός θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του Αντώνη, αφού ένας εγκληματίας μπαίνει στο δωμάτιό του και τον ρωτά πού έχει κρύψει την πολύτιμη εικόνα που κλάπηκε από την εκκλησία του παπα-Γρηγόρη.

Η αστυνομία θεωρεί τον Πέτρο υπεύθυνο για την κλοπή και η Λαμπρινή σπεύδει να υπερασπιστεί τον νεκρό, όπως νομίζει, γιο της.

Στο μεταξύ, ο Παντελίδης πηγαίνει τον πλοιοκτήτη στο νοσοκομείο, ώστε να δείξει ότι νοιάζεται για τους ναυαγούς, όμως η παρουσία του Μιχάλη τούς χαλάει τα σχέδια.

Οργισμένος από την υποκρισία, τους επιτίθεται και τους αναγκάζει να φύγουν.

Ο Τρύφωνας, ο πατέρας της Ειρήνης, έρχεται για να την πάρει πίσω στα Κύθηρα.

Μόλις όμως φτάνουν στο λιμάνι, οι μνήμες του ναυαγίου την κάνουν να παραλύσει.

Προσπαθεί να βρει τη δύναμη να ανέβει ξανά σε καράβι, την ώρα που ο Βασιλείου ομολογεί στον Παντελίδη ότι το «Φοίνιξ» ταξίδευε με πάρα πολλά προβλήματα…