Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε τις διάφορες τηλεμαχίες που λαμβάνουν χώρα μεταξύ δημοσιογράφων, για την τραγωδία στα Τέμπη. Η ΕΣΗΕΑ προχώρησε, μάλιστα, και σε ανακοίνωση επί του θέματος, γράφοντας εκτός των άλλων πως «καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».

Μετά την προβολή της εν λόγω ανακοίνωσης στην εκπομπή «Super Κατερίνα», η Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε τα τεκταινόμενα, αναφερόμενη στα όσα σχολίασε ο Νίκος Μουτσινάς στην εκπομπή του, με αφορμή την προβολή ενός βίντεο από την πρωινή συνομιλία που είχε η ίδια με τον Γιώργο Τσαλίκη, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα στα Τέμπη.

«Σεβασμός και σιωπή στον πόνο τον ανθρώπων. Δεν είναι η στιγμή για κακίες και τοξικότητες» είπε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου και συμπλήρωσε: 

«Σε μία τέτοια τεράστια τραγωδία ο κόσμος καταλαβαίνειποιος πονάει περισσότερο, ποιος λιγότερο, ποιος το «παίζει», ποιος γνωρίζει τι έχει συμβεί, ποιος έχει διαβάσει. Το βλέπετε στα μάτια μας, το καταλαβαίνετε. Εγώ διαφωνώ με το τσουβάλιασμα, με την τοξικότητα και με τη σάτιρα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Ακόμη κι αν θες να κάνεις πολιτική σάτιρα, μην στοχοποιείς ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που θέλεις να περάσεις. 

Εγώ αυτό θέλω να πω, γιατί στεναχωρήθηκα με κάποια σχόλια χθες και με ένα κακό μοντάζ αυτών που ειπώθηκαν, ότι τα πάμε όλα εγωκεντρικά. Με συγχωρείτε. Εγώ απλώς παρουσιάζω μία εκπομπή, είναι πολύ δύσκολο ανθρώπινα αυτό το θέμα για μένα και για όλους εδώ, και προσπαθώ να το κάνω με σεβασμό, γι’ αυτό και το βλέμμα μου καθημερινά είναι χαμηλά».

Σεβασμός και σιωπή στον πόνο τον ανθρώπων. Δεν είναι η στιγμή για κακίες και τοξικότητες», τόνισε κλείνοντας το θέμα η Κατερίνα Καινούργιου.

Το βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή «Καλό Μεσημεράκι»: