Προβληματισμός εν όψει της βραδιάς των εκλογών, φαίνεται να επικρατεί στο Open, μια και η απόφαση να συμμετάσχει στο κεντρικό πάνελ η Ολγα Τρέμη, της οποία η συνεργασία βέβαια δεν έχει ξεκινήσει προς το παρόν με το κανάλι, μάλλον δεν χαροποίησε ιδιαίτερα ορισμένους από τους πρωτοκλασάτους δημοσιογράφους.

Όπως όλα δείχνουν η Ματίνα Παπαδέα, είναι η βασική υποψήφια, μια και τα έχει καταφέρει αξιοπρεπώς ως διάδοχος της Πόπης Τσαπανίδου στο κεντρικό δελτίο, ενώ πιθανολογείται πως η Ολγα Τρέμη θα είναι κεντρική σχολιάστρια.

Το κεντρικό πρόσωπο μέσα από το κανάλι αναμένεται να είναι ο Νίκος Στραβελάκης, που εδώ και λίγο καιρό έχει συνεννοηθεί λόγω ραδιοφωνικών υποχρεώσεων να παρουσιάζει το δελτίο του Σαββατοκύριακου.

Κρίνεται κομβικής σημασία όμως, η παρουσία του πολύπειρου σε εκλογές δημοσιογράφου στην εξαιρετικά ανταγωνιστική με τα άλλα κανάλια εκλογική βραδιά, αφού «απέναντι» θα υπάρχουν εκλογικοί μαραθώνιοι με πρόσωπα πρώτης γραμμής. Η Ματίνα Παπαδέα, αν και στο δελτίο τα έχει πάει καλά για τα δεδομένα του καναλιού, δικαιώνοντας τον επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται ότι έχει την εμπειρία ή το «ειδικό βάρος» για να σηκώσει στις πλάτες της εκλογική βραδιά.

Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένονται οι επιλογές των προσώπων που θα πλαισιώσουν τα πάνελ και δεν θα βρίσκονται στα επιτελεία των κομμάτων. Στα ανώτατα κλιμάκια του καναλιού, πάντως, θεωρούν ότι με την παρουσία της Ολγας Τρέμη αλλά και του ∆ημήτρη Μαύρου της MRB θα καταφέρουν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς απέναντι στον μεγάλο ανταγωνισμό, κυρίως από το Mega και δευτερευόντως από τον ΣΚΑΪ.