Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες από την Ύδρα, όπου γαϊδούρια κουβαλούν βαριά αντικείμενα -ακόμα και ψυγεία- εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών. Το βίντεο ανήρτησε η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση και γρήγορα πήρε διαστάσεις, με το θέμα να προβάλλεται στις ψυχαγωγικές εκπομπές.

Ο Δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes», απαντώτας και στην Πιερίδη που προλόγισε το θέμα, εξηγώντας πως «Αυτό που συμβαίνει στην Ύδρα είναι η κουλτούρα του νησιού. Όταν κάποιοι φιλόζωοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα μουλάρι από ένα γαϊδούρι, ε τότε συγχωρείστε με αλλά είναι φιλόζωοι του καναπέ και του πληκτρολογίου. Έχω την αίσθηση ότι αδικείται το νησί. Σε καμία περίπτωση δεν συντρέχουν λόγοι κακοποίησης ζώων».

Οι τόνοι ανέβηκαν με την παρουσιάστρια της εκπομπής, Μαριάντα Πιερίδη, να του απαντά: «Εμείς θέλουμε τα ζώα να μην κάνουν καθόλου αυτή τη δουλειά, αν γίνεται. Αυτό λέμε. Γιατί γίνεται πάρα πολλά χρόνια… Αυτά τα διατάγματα δεν πρέπει να αλλάξουν κ. δήμαρχε; Δεν θα έπρεπε λίγο να ανανεωθούν τα πράγματα; Είστε ιστορικός κ. δήμαρχε, δεν θα έπρεπε να εξελιχθεί η κοινωνία;».