Η Υπατία αρχίζει να σκέφτεται τη ζωή που άφησε πίσω στο Λονδίνο, ο Χάρι προβληματίζεται όλο και περισσότερο για τη διακίνηση των ναρκωτικών στο κοινόβιο.

Ένα γράμμα που έρχεται από το Λονδίνο αναστατώνει την Υπατία, ξυπνώντας της αναμνήσεις από τη ζωή που έχει αφήσει πίσω της τους τελευταίους μήνες.

Είναι ο πρώτος χειμώνας που το χωριό των Ματάλων σφύζει από επισκέπτες και τα μαγαζιά δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετούν τους πελάτες.

Ο Λοΐζος, όμως, αντιμετωπίζει μάλλον καχύποπτα τη διάθεση της Ελένης για κοινωνικές συναναστροφές, χωρίς να αντιλαμβάνεται πόσο μπορεί να βοηθήσει η σύζυγός του τη δική του πολιτική ανέλιξη.

Καχύποπτα βλέπει και η Ναταλί τον Μαρκ, αφού υποψιάζεται ότι είναι μπλεγμένος σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες, οι οποίες μπορεί να κοστίσουν ακριβά στο Mermaid Café.

Γενικώς, όμως, η διακίνηση ναρκωτικών που γίνεται στο κοινόβιο απειλεί πια όλη την κοινότητα των χίπηδων και ο Χάρι έχει κάθε λόγο να ανησυχεί.

Ενώ ο Γράντος αδυνατεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του και συνεχίζει, μετά κι από το τελευταίο χτύπημα της μοίρας, να παλεύει με τα φαντάσματα του παρελθόντος, το χωριό προετοιμάζεται για την Πρωτοχρονιά και όλοι προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τους δύσκολους δώδεκα μήνες που πέρασαν και τους σημάδεψαν βαθιά.

Στο γιορτινό τραπέζι που στήνεται στο σπίτι του Αρχοντάκη, όμως, καλεσμένος είναι και ο Καραχάλιος, γεγονός που δημιουργεί εξαιρετική ανασφάλεια στη Νικολίνα και τον Δημητρό.

Η Παραλία σειρά πρεμιέρα

Η Παραλία: Η πρώτη μέρα του νέου χρόνου…

Καθώς ο χρόνος φτάνει στο τέλος του, ο καθένας αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους δικούς του δαίμονες.

Η Πρωτοχρονιά, όμως, γίνεται αφορμή για ένα μεγάλο χίπικο πάρτι στο Mermaid Café, στο οποίο όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Και καθώς η μνήμη της Ρηνιώς αλλά και της Αντιγόνης παραμένει ζωντανή στις καρδιές των αγαπημένων τους ανθρώπων, η πρώτη ημέρα του νέου χρόνου ξημερώνει για τους Αρχοντάκηδες με τις πληγές ακόμα ανοικτές.

Τόσο οι υπόλοιποι άνθρωποι του χωριού όσο και οι χίπηδες προσπαθούν να συνέλθουν μετά το πάρτι που προηγήθηκε, ενώ η Ναταλί εξακολουθεί να βρίσκεται σε απόγνωση, αφού η διαχείριση του καφέ και η συμπεριφορά του Μαρκ την κάνουν να νιώθει εγκλωβισμένη σε αδιέξοδο.

Στο δικό του αδιέξοδο είναι εγκλωβισμένος και ο Καραχάλιος, ο οποίος όμως έχει αποφασίσει να φτάσει μέχρι το τέλος και να αποκαλύψει τα πάντα και όλους όσοι κρύβονται πίσω από τον φόνο της Ρηνιώς.