Όχι, δε γίνεται. Δεν είναι δυνατόν. Όχι, αγαπητέ αναγνώστη, δεν μπήκε μέσα μου το πνεύμα του Μάκη Χριστοδουλόπουλου, ούτε τραγουδάω. Αναφέρομαι στο Power of Love που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Κυριακής στον ΣΚΑΪ και είδαμε ό,τι χειρότερο θα μπορούσαμε να δούμε και να κάνει μια παραγωγή σε ένα ριάλιτι.

Αναρωτιέμαι φωναχτά: σε ποια χώρα ζουν στον ΣΚΑΪ και στην παραγωγή του Ατζούν. Τι ακριβώς πιστεύουν ότι κάνουν οι άνθρωποι που επιλέγουν τους παίκτες που θα μπουν σε κάθε ριάλιτι; Νομίζει ο Ατζούν ότι είμαστε τόσο οπισθοδρομικοί όσο οι Τούρκοι για να ακούμε στην τηλεόραση τύπους να λένε ότι η θέση της γυναίκας είναι η ανατροφή των παιδιών και το σπίτι και να είναι υπάκουη, και να το ανεχόμαστε;

Σε ποια χώρα ζουν σε αυτό το κανάλι; Γιατί δε γίνεται να πιστεύουν ότι τόσο τοξικά άτομα όπως ο κ. Πελετιέ από την Κύπρο, είναι συνταγή της επιτυχίας για την τηλεθέαση. Πρώτον, γιατί ακόμα κι αν ήταν, δεν μπορεί να σφάζονται όλα στο όνομα της τηλεθέασης, όση αποτυχία κι αν κουβαλάς ως κανάλι – γιατί απέτυχε την τηλεοπτική σεζόν που ολοκληρώθηκε ο ΣΚΑΪ.

Δεύτερον, γιατί τα νούμερα αποδεικνύουν ότι στην παραγωγή του Ατζούν, ο ίδιος ή οι συνεργάτες του, σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ, δεν μπορούν να κατανοήσουν με τίποτα το μήνυμα της τηλεθέασης. Με εξαίρεση το Survivor, που κι αυτό φέτος πήγε άπατο, δεν έχει υπάρξει την τελευταία διετία παραγωγή του Ατζούν στην prime time του καναλιού που να έκανε, έστω, ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης.

Αποφασίζουν λοιπόν, χωρίς καμία λογική, στο κανάλι, να επαναφέρουν το Power of Love. Ένα cringe ριάλιτι που σε κάνει να θες να σκίσεις τα αυτιά σου ακούγοντας όσα λένε οι συμμετέχοντες. Και πάνε να το κάνουν, εκτός από cringe, κι έναν οχετό.

«Μπαίνω σε αυτό το παιχνίδι για να γνωρίσω έναν ακόμα έρωτα, γιατί στο μέλλον θέλω να έχω διψήφιο αριθμό παιδιών και τρεις γυναίκες δεν μου αρκούν. Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία είναι μόνο μία: η ανατροφή των παιδιών της και η στήριξη προς τον σύζυγό της». Αυτά ακούστηκαν από τον κ. Πελετιέ που οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός για το επίπεδο του δεν αρκεί για να περιγράψει πλήρως την κατάσταση.

Τα νούμερα έκριναν αμείλικτα ΣΚΑΪ και Power of Love, όπως τους αρμόζει

Κατ’ αρχάς, εγώ θα ντρεπόμουν να βγω να πω ότι είμαι προπονητής σχέσεων. Αλλά αυτό το σημείο είναι το αστείο της υπόθεσης, αυτό που θα γελάσεις με τον άλλον και θα τον τρολάρεις. Τα υπόλοιπα που είπε όμως, δεν είναι καθόλου αστεία. Όχι που τα πιστεύει. Δικαίωμα έχει να πιστεύει ότι θέλει. Το τραγικό είναι που ένα κανάλι, ο ΣΚΑΪ ακόμα μια φορά, η παραγωγή του Ατζούν, επέλεξε να δώσει όλο τον χώρο σε αυτόν τον ανεκδιήγητο άνθρωπο, πιστεύοντας ότι θα φέρει νούμερα με τις σεξιστικές του μπαρούφες.

Πάρε λοιπόν στο πρώτο επεισόδιο ένα 6,9% στο δυναμικό κοινό κι ένα 6,7% στο γενικό και γεύσου τη Νέμεση που, όπως η εκδίκηση, είναι κι αυτή ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Όπως είπε και η Nebula στον Thanos στο Infinity War, «το σύμπαν σε έκρινε». Το τηλεοπτικό κοινό σε έκρινε ΣΚΑΪ και σένα Power of Love.

Το δε σκηνικό με το φίδι και την χρήση ενός ζώου για ψυχαγωγία, κάτι που ο νόμος μας το ορίζει ως κακοποίηση και επιφέρει ποινή, εξίσου απαράδεκτο. Αναρωτιέμαι αν το ΕΣΡ θα επιβάλλει κάποιο πρόστιμο από μόνο του, όπως ορίζει ο ρόλος του, ή αν θα ξύνεται στη γκλίτσα μέχρι να γίνουν μαζικές καταγγελίες από τηλεθεατές.

Ως προς το Power of Love, για να καταλάβουν στον ΣΚΑΪ πόσο αποτυχημένη θα είναι κι αυτή τους επιλογή και πως ο Ατζούν τους βυθίζει και ως brand και σε επίπεδο τηλεθέασης και τους ταυτίζει με την τρασίλα, δεν χρειάστηκε καν να δω το Power of Love για να γράψω όσα έγραψα. Αρκούσε μόνο το βίντεο με τον εν λόγω κύριο.

Κι αν απωθεί το Power of Love εμένα, που είδα μόνο μισό λεπτό βίντεο, φανταστείτε τι θα κάνει σε όσους νορμάλ ανθρώπους ανήκουν σε αυτό το 6,9% που έκατσαν να το δουν.

ΥΓ. Αναρωτιέμαι, όλοι αυτοί που θα δώσουν λεφτά στο Power of Love για να διαφημιστούν, όλες αυτές οι διαφημιστικές που θα σπρώξουν τους πελάτες τους να τα δώσουν στον ΣΚΑΪ, θα τους αρέσει να συνδεθούν όλα αυτά τα προϊόντα με τέτοια τρασίλα; Θα κοιτάζουν με άνεση στα μάτια τους πελάτες τους στις διαφημιστικές που για να ανταλλάξουν κάποια χάρη στον ΣΚΑΪ, έδωσαν λεφτά στο Power of Love;

* Εικονογράφηση: Πέγκυ Δαδάκη