Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπως είναι φυσικό, έχει απασχολήσει όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές και έτσι δεν θα μπορούσαν οι «Ράδιο Αρβύλα» να αποτελέσουν εξαίρεση μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 στην εκπομπή της Δευτέρας (06/03).

Ο Αντώνης Κανάκης είπε στην εισαγωγή της εκπομπής: «Όταν ξεκίνησε το “Ράδιο Αρβύλα”, ήταν πριν από 15 χρόνια, όταν σκότωσαν τον Αλέξη (σ.σ. Γρηγορόπουλο). Ήμασταν σε τρομακτικά άβολη θέση να βγαίνουμε στον αέρα… Θυμάμαι να λέω “Θεέ μου, ας μην χρειαστεί να ξαναβγούμε στον αέρα υπό παρόμοιες συνθήκες”. Να που χρειάζεται και το “Ράδιο Αρβύλα” θα είναι μια εκπομπή που απλά θα επικοινωνήσουμε και θα εκφράσουμε όλα όσα κι εσείς σκέφτεστε. Είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση σε αυτήν τη χώρα. Ελπίζω να είμαστε».

Στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν θα υπάρχει ροή. Προκαταβολικά ζητώ συγγνώμη. Ο λόγος δεν θα είναι δομημένος… Μέσα στο πλαίσιο του τριήμερου πένθους, άρχισε ήδη η επιστροφή στην κανονικότητα. Έπαιζε κανονικά το “Survivor” και ψάχνοντας ειδήσεις, έβλεπα μια γκόμενα που φιλούσε τον άλλο γκόμενο. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να επιστρέψουμε σε αυτήν τη χαζοχαρούμενη κανονικότητα της λοβοτομής. Αν και θα κάνουν ό,τι μπορούν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, εμείς δεν μπορούμε. Μας είναι αδύνατο να κάνουμε το “Ράδιο Αρβύλα”, όπως μια εβδομάδα πριν. Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν μας βγαίνει, Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στα συστατικά αυτά που θα επιστρέψουν τον κόσμο στην κανονικότητα του έλα μωρέ να, πάμε να ασχοληθούμε με το “Survivor” με τους γκόμενους και τις γκόμενες. Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτό το πράγμα».

Αντώνης Κανάκης στον Άρη Πορτοσάλτε: «Βούλωσ’ το!»

Πάντως, από το στόχαστρο της κριτικής του Αντώνη Κανάκη, του Γιάννη Σερβετά και του Χρήστου Κιούση, πέρα από τους πολιτικούς, δεν ξέφυγαν ούτε οι δημοσιογράφοι. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Άρη Πορτοσάλτε. Εκείνος είχε δηλώσει πως τα δυστυχήματα αποτελούν, αλλά και αποτέλεσαν, ευκαιρία για βελτίωση των υποδομών.

Μετά την προβολή του σχετικού βίντεο, ο Αντώνης Κανάκης είπε: «Αυτό που είναι χυδαίο είναι ότι τολμάς να κάνεις αυτούς τους συμψηφισμούς αυτήν την ώρα (σ.σ. για το Μάτι), ξεκινάς να λες ότι δεν είναι της στιγμής, αλλά το λες. Αν δεν είναι της στιγμής, βούλωσέ το, μην το λες. […] Επικοινωνούν αυτοί οι άνθρωποι με τον εγκέφαλό τους; Δηλαδή γ…ώ τις γραβάτες σας, τα σακάκια σας, τα πτυχία σας, τις θέσεις σας, την μούρη που πουλάτε οι δημοσιογράφοι οι έγκριτοι και σκ…ά στα μούτρα σας. Καταλάβατε; Γι’ αυτό δεν θέλουμε να βγαίνουμε!».

Φωτογραφία κειμένου: ΑΝΤ1