Ο ταλαντούχος τραγουδιστής, Ηλίας Παλιουδάκης, που θα τον απολαύσουμε σήμερα στην πιο δημοφιλή σειρά του Alpha, τον «Σασμό», μιλά για την συμμετοχή του. Επίσης, εξηγεί τους λόγους που τον επέλεξαν να διασκευάσει το ξακουστό τραγούδι τίτλων της σειράς, το οποίο θα παίζει στον γάμο της Θεοδώρας -όπου αναμένεται να γίνει βαρύ φονικό-. Πρόκειται για ένα επεισόδιο γεμάτο εκπλήξεις και ο Ηλίας Παλιουδάκης το έχει εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο!

-Πώς προέκυψε η συμμετοχή στο επεισόδιο του Σασμού;

Η πρόταση έγινε από τον σπουδαίο Μουσικό σκηνοθέτη, Νίκο Τερζή, την μουσική ψυχή της σειράς! Κατά το παρελθόν είχα την ευκαιρία να «γευτώ» μουσικά διαμάντια από τον μεγάλο αυτόν δημιουργό και τώρα πραγματικά νιώθω τυχερός που έχω την ευκαιρία να γίνω και εγώ ένας από τους καλλιτέχνες που εμπιστεύεται Ο Νίκος Τερζής σε μια από τις πιο πετυχημένες σειρές της Ελληνικής τηλεόρασης!

– Η καταγωγή σου από την Κρήτη, τα ακούσματα της κρητικής λύρας και οι μουσικές επιρροές σου έπαιξαν κάποιο ρόλο στην εμφάνισή του στην σειρά;

Πιστεύω ότι όλα έχουν και ένα λόγο. Σίγουρα η λύρα είναι κομμάτι της ζωής μου που με συνοδεύει από παιδί. Είναι αυτή που μου έμαθε και με δίδαξε αλλά και με βοήθησε να ασχοληθώ με ιδιαίτερα και μοναδικά μουσικά κοσμήματα! Με οδήγησε και σε άλλους δρόμους της έντεχνης λαϊκής σκηνής, όπως ο τρόπος ερμηνείας. Σαφώς παίζουν ρόλο και οι καταβολές μου από τον τόπο μου, αφού έζησα και μεγάλωσα έχοντας βιώσει αρκετά. Είναι όλα αυτά τα στοιχεία που πιστεύω συνθέτουν ένα αποτέλεσμα για την συμμετοχή μου.

– Θεωρείς ότι η διασκευή του τραγουδιού του «Σασμού» που θα προβληθεί σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της σειράς είναι δίκοπο μαχαίρι; Θα βοηθήσει στο να προωθηθεί ή μπορεί και να το «ρίξει»;

Είναι ένα μεγάλο τραγούδι βέβαια και θα προβληθεί. Ήδη έχει λάβει και έχει εισπράξει τη μεγάλη αγάπη και την αποδοχή από τον κόσμο! Αφού είναι κομμάτι της σειράς και σφιχτά θα έλεγα, συνδεδεμένο, αναπόσπαστο κομμάτι επομένως και η διασκευή με αυτόν τον τρόπο που  έγινε πάλι θα ξεσηκώσει.

– Το τραγούδι προοριζόταν εξαρχής για αυτήν την σκηνή; Θα κυκλοφορήσει εκτός σειράς;

Είναι ένα τραγούδι που θα έχει συνέχεια. Πρόκειται για μια ξεχωριστή παραγωγή που για μια ακόμα φορά φαίνεται το μεγαλείο του τραγουδιού. Έτσι θα είναι και σε κυκλοφορία!

– Μιας και είναι η πρώτη σειρά που εμφανίζεσαι πιστεύεις ότι μπορεί να σου «ανοίξει» νέες πόρτες;

Δεν ξέρω το αύριο… Αυτό που νιώθω όμως είναι ότι έχει ξεκινήσει κάτι αρκετά όμορφο. Από μόνο του αυτό δείχνει κάτι.

– Είναι πιθανό να σε ξαναδούμε στον Σασμό μέχρι το τέλος της σεζόν;

Όλα είναι πιθανά. Αυτό που τώρα σαν καλλιτέχνης έχω βρεθεί και βιώνω είναι μοναδικό! Και πιστεύω ότι είναι η αρχή μιας μεγάλης συνέχειας.