Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε στον Τύπο, για τη συνέντευξη του Θοδωρή Μαραντίνη στην εκπομπή «Πρωινό» και τα όσα δήλωσε στον Γιώργο Λιάγκα, η Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε πρώτη φορά on camera, τονίζοντας πως όσα ειπώθηκαν ήταν «τεράστια ψέμματα».
Η εκπομπή «Breakfast@Star» συνάντησε την παρουσιάστρια, η οποία είπε αρχικά: «Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη όπως καταλαβαίνεις. Φαντάζομαι όλοι το καταλαβαίνουν. Έβγαλα αυτή την ανακοίνωση, γιατί εγώ δε μπορώ να το παίξω αυτό το παιχνίδι, ούτε θέλω, ούτε το έχω παίξει ποτέ στη ζωή μου, ούτε πρόκειται. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Προφανώς ειπώθηκαν τεράστια ψέματα. Αν ίσχυαν όλα όσα ειπώθηκαν, δεν θα υπήρχαν κι αυτές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης» και πρόσθεσε:
«Εγώ απευθύνομαι στη δικαιοσύνη, τα στοιχεία αφορούν μόνο τη δικαιοσύνη, δεν είναι προς δημοσίευση και γι’ αυτό δεν θα τα παραθέσω κιόλας στον κόσμο, ούτε πρόκειται να πω καμία αλήθεια που δεν είναι έτοιμα να ακούσουν τα ανήλικα παιδιά μου. Στενοχωρήθηκα, αλλά έχω περάσει τόσα πολλά τα τελευταία 3 χρόνια. Μέσα από αυτά έχω βγει πιο δυνατή και μπορώ κάπως να το επεξεργαστώ καλύτερα».
Επιπροσθέτως, η Χρηστίδου ξεκαθάρισε: «Δεν πέταξα καμία μπηχτή. Ότι διαβάζετε παντού μπηχτές μπορεί να με τρελάνει. Δηλαδή καμιά φορά μπορεί να πω κάτι και να σκέφτομαι «τώρα αυτό μήπως το πάρουν ως μπηχτή;», δεν το κάνω αυτό και δεν θέλω. Εγώ στενοχωριέμαι για το πλαίσιο που μπορεί να πάρει όλο αυτό. Δεν θα επιτρέψω να εργαλειοποιηθούν και να θυματοποιηθούν τα παιδιά μου για την δημόσια εικόνα που έχει το προσωπικό όφελος στο τέλος. Δεν θα το κάνω αυτό!
Ο Θοδωρής το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Ήξερε εκ των προτέρων ότι εγώ δεν επρόκειτο να βγω να τοποθετηθώ σε όλα αυτά που ειπώθηκαν, οπότε μπορεί να το κάνει όσες φορές θέλει. Κι έτσι όπως σε κοιτάζω στα μάτια, να σου πω ό,τι κι αν ειπωθεί, όσο τεράστιο ψέμα κι αν είναι, δεν θα το κάνω.
Αυτό που θέλω να μείνει στο τέλος της ημέρας, είναι ότι κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα αν θέλει να χωρίσει, ή να βγει από έναν γάμο, να μην φοβάται τη διαπόμπευση, την κοινωνική αποστράγγιση, τους εκβιασμούς. Εγώ μπορεί να το παθαίνω μπροστά σε όλη την Ελλάδα, αλλά η κάθε γυναίκα μπορεί να το παθαίνει στη γειτονιά της, στο χωριό της ή στην πόλη της».