Δεν έχει χαμογελάσει φέτος ο ΣΚΑΪ και οι άνθρωποι που έστησαν την ψυχαγωγία. Παίρνει χαρές από νωρίς το πρωί μέχρι περίπου τις 2 το μεσημέρι, αλλά το κοινό του είναι κατά βάση πάνω από 50, οπότε δεν είναι τόσο εύκολο να το κεφαλαιοποιήσει σε επίπεδο διαφημίσεων. Η ψυχαγωγία, που είναι το κομμάτι που παρακολουθούν οι νέοι, δεν έχει τραβήξει καθόλου.

Η τηλεθέαση είναι αμείλικτη για τον ΣΚΑΪ, αφού Survivor, My Style Rocks, Tempting Fortune είναι από το 10% και κάτω, ενώ και στη ζώνη των τηλεπαιχνιδιών, από τις 4 το μεσημέρι και μέχρι το κεντρικό δελτίο, οι επιλογές δεν τραβάνε. Η εκπομπή του Σεφερλή δεν πηγαίνει όπως επιθυμούν στο κανάλι, ενώ και το Still Standing με τον Φερεντίνο είναι κάτω από το 7% τις περισσότερες μέρες.

Είναι στο όριο της «μούντζας», για να το γράψουμε λαϊκά, αυτό που συμβαίνει με την ψυχαγωγία στον ΣΚΑΪ, εδώ και μια τριετία. Κάπου έπρεπε να σπάσει αυτός ο κύκλος και, φαίνεται, το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε το αποκούμπι που μπορεί να γίνει και η ναυαρχίδα της ψυχαγωγίας.

Βρήκα από το πουθενά «χρυσάφι»: Ο πρώτος λόγος αισιοδοξίας για τον ΣΚΑΪ

Να και μια πρωτιά για τον ΣΚΑΪ

Το The Voice of Greece, προς μεγάλη μας έκπληξη, ξεκίνησε με 21,7% και 23,6% σε δυναμικό και γενικό σύνολο κοινού, νούμερα που δεν έχει κάνει κανένα άλλο πρόγραμμα στην τηλεόραση φέτος. Όχι μόνο στον ΣΚΑΪ, αλλά γενικά. Είναι η υψηλότερη καταγραφή από την αρχή της χρονιάς, με την εκπομπή της Σκορδά και την πρεμιέρα της Τζέλας Δελαφράγκα να έχουν πλησιάσει αυτό το ποσοστό.

Η έκπληξη που αναφέρουμε, δεν αφορά το κόνσεπτ ως κόνσεπτ, την ποιότητά του δηλαδή, μιας και από τις επιλογές που έχει κάνει φέτος ο ΣΚΑΪ στην ψυχαγωγία, αυτή είναι η πιο ποιοτική, αλλά και γενικά μια αρκετά καλή τηλεοπτικά πρόταση. Με Καπουτζίδη παρουσιαστή και 4αδα coaches Παπαρίζου-Μάστορα-Μαζωνάκη-Μουζουράκη, δεν θα μπορούσες να ζητήσεις κάτι καλύτερο.

Απλώς, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που βρίσκεται κοντά 12 χρόνια στην τηλεόραση, με διαλείμματα, στον ΣΚΑΪ είναι η 7η σεζόν, αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος, οπότε περιμέναμε ότι θα έχει ξεχαστεί από το κοινό και θα κάνει μια μέτρια έναρξη.

Ξεκίνησε όμως με πολύ δυναμικό τρόπο σε τηλεθέαση, βρίσκεται κιόλας σε μια ζώνη, την prime time Σαββάτου, όπου ο ανταγωνισμός είναι μηδαμινός, οπότε οι πιθανότητες είναι με το μέρος του για να φέρει τη μοναδική πρωτιά στον ΣΚΑΪ στη φετινή σεζόν σε δυναμικό και την μοναδική πρωτιά στο γενικό σύνολο σε ζώνη που έπεται της πρωινής και της μεσημεριανής.

Κι ήταν μια ευχάριστη πρεμιέρα αυτή, να έλειπε κι αυτό το πράγμα στην παρουσίαση των coaches με τις κλισέ ατάκες και τα επίθετα που προκαλούν αναγούλα, και θα ήταν ακόμα καλύτερα.